Et hammerbræt i træ er godt legetøj til børn, som man har kunne købe i mange år. Et hammerbræt styrker hånd-øje koordinationen samt finmotorikken. Det går ud på at ramme sømmene med hammeren, og hamre sømmene helt ned i brættet. Det er sjovt og  udfordrende for barnet, og så siger det en dejlig larmende lyd.

Et hammerbræt udfordrer hånd-øje koordination og finmotorik

Her har vi taget et kig på de mange forskellige salgs hammerbrætter man kan få. Der er nemlig virkelig mange at vælge i mellem, så du kan garanteret finde et, der falder i din smag.

Find foreslag til det bedste hammerbræt længere nede i teksten ↓

Hammerbræt – hvornår?

Her har vi fremhævet 3 typer hammerbrædder, der egner sig til børn i forskellige aldre.

Hamrehøne

12 mdr. – 2 år

En sød og sjov høne, der helt sikkert vil skabe begejstring hos de mindste. Hønens æg skal hamres ned, og kommer derefter ud af den mav.

Hamrehønen er god til de mindste, da æggene er nemme at ramme med hammeren.

Hamrebræt med tre søm

2 – 4 år

Rigtig flot hammerbræt i træ fra det gode mærke Plantoys. Dette hammerbræt er godt til tumlinger og de mindste børn fra omkring 2 år. Det sætter krav til motorikken at ramme sømmene, og de skal rammes mere end én gang for at blive hamret i bund. Børnene bliver også udfordret af at sætte sømmene i igen, så de er klar til at blive hamret i igen.

Hamrebrættet koster 319 kr.

Sømbræt

4 år – 12 år.

Her er et sømbræt, der er særligt godt til de lidt større børn fra omkring 4 år. Man kan lave sine egne billeder med stykkerne, som man blot hamrer på brættet. Der skal hamres igennem hullerne i brikkerne, så de sidder fast på brættet. I sættet er der hele 118 brikker, så der er mulighed for at lave mange forskellige figurer.

Bedste hammerbræt i træ

Her har vi fremhævet en masse eksempler på et godt hammerbræt til børn. De er alle sammen i træ, hvilket er godt og holdbart. Kig listen igennem, og se om du kan finde det rette hammerbræt til dig.

Bæredygtigt hammerbræt

Et hammerbræt i virkelig god kvalitet fra mærket PlanToys. Brættet står godt fast på bordet eller gulvet, når der skal hamres løs. Det hele er produceret i bæredygtigt træ. Et stykke legetøj, du kan købe med god samvittighed. Hammerbrættet er lavet i runde former og flotte farver. Prisen for hammerbrættet er 319 kr.

Derfor er hammerbrættet bæredygtigt

 • Hele produktionen er bæredygtig
 • Der plantes et nyt træ, for hvert træ der fældes

Plantoys Hammerbræt med bolde

Dette hammerbræt er med bolde, hvilket gør det en smule nemmere at ramme med hammeren. Et hammerbræt med bolde, er derfor særligt egnet til de helt små på omkring 1 år. Hammerbrættet med bolde ville være en god gave til en 1 års fødselsdag. Når boldene hamres igennem, lander de på to skinner, så de triller ud på gulvet. En sjov leg, der larmer!

En fordel ved et hammerbræt med bolde, er at der ikke skal hamres lige så mange gange på dem. Dette hammerbræt er derfor lidt mindre støjende end dem med de traditionelle søm. Brættet forhandles hos Børnenes Kartel og koster 299,95 kr.

Hammerbræt med svampe

Rigtig sødt hammerbræt, hvor sømmene er små svame, der skal hames i bund. Både svampe og hammer har små ansigter tegnet på, som helt sikkert vil skabe glæde hos barnet. Hele sættet er i træ, og er produceret i flotte farver. Brættet er malet med giftfri og vandfast maling.

Hammerbrættet er fra det populære mærke Le Toy Van. Hver gang Le Toy Van fælder et træ, planter de et nyt. Du kan derfor med god samvittihed købe dette flotte hammerbræt. Prisen er 249 kr.

Særligt ved dette hammerbræt

 • Små søde svampe i stedet for søm
 • Giftfri og vandfast maling

Hammerbræt i pastelfarver

Hvis du er til pastelfarver, så er dette hammerbræt det rette valg. Der er 6 søm, der skal hamres ned. Benene på hammerbrættet og hammerens hoved er lavet i blødt plastik, hvilket dæmper lydniveauet. Så hvis du er på udkig efter et hammerbræt, der ikke får glassene i skabet til at klirre, kunne dette være et godt bud. Det koster 229,95 kr.

Fordele ved dette hammerbræt

 • Lydsvagt hammerbræt
 • Pastenfarver

En lille sød høne som hammerbræt

Et anderledes hammerbræt, der er lavet en en høne. Når hønens æg hamres ned, triller de ud af maven på hønen. Et anderledes design på et stykke klassisk legetøj. Kuglerne er meget nemme at ramme med hammeren, og er derfor godt egnet til de mindste børn. Hønen er sjov for børn fra 1 år. Prisen for dette hammerbræt er 229,95 kr.

Læs også:   Bedste dukkeklapvogn til børn | De sødeste dukkeklapvogne

Unikt hammerbræt fordi

 • Det er formet som en høne
 • Malet med flotte farver
 • Ligger op til sjove lege med hønens æg

Lille hammerbræt i træ

Sødt lille hammerbræt i træ. Er meget stabilt, og står godt fast når der hamres på det. På siden er der malet en sød lille panda, som børnene helt sikkert vil synes er sjov at kigge på. Egner sig til børn fra 18 mdr.

Måler 13 x 18 cm

Mit første hammerbræt – nemt at ramme sømmene

Rigtig fint lille hammerbræt i flotte farver. Sømmene er formet som rigtige søm. Det vil sige, at de har et sønhoved som det det meget nemmere at ramme dem. Dette hammerbræt er derfor et godt valg som det første hammerbræt. Hammerbrættet forbedrer koordinationen og er sjovt for børnene at lege med.

Djeco hamrebræt – byg biler (fra 4 år)

Lav flotte biler med dette fine sæt fra Djeco. Man kan hamre billederne på en korkplade, og på den måde designe sine egne biler. En sjov udgave af hammerbrættet, som egner sig til børn på 4 år eller derover. En sjov gaveide, der styrker børnenes motorik og kreative udvikling. En fin gaveide tuk jul eller fødselsdag.

Djeco hamrebræt – lav fine blomster (fra 4 år)

Med dette fine bræt kan man designe sine egne blomster i flotte farver. Sættet indeholder mange fine brikker, samt en bog med inspiration til billeder. En god gaveide til børn. Hammerbrættet styrker børnenes motorik og kreative udvikling. En fin gaveide til jul eller fødselsdag.

Det klassiske sømbræt fra Quercetti

Dette sømbræt kender vi muligvis alle fra vores egen barndom – Quercetti har nemlig produceret sømbrættet i mange år. Der medfølger 103 dele, og de kan alle pakkes og tages med på tur i den medfølgende taske. Et sjovt stykke legetøj, der styrker den kreative udvikling, koordinationen samt hånd-øje koordinationen.

Egnet til børn fra 3 år. Sømbrættet koster kun 89,95 kr.

Derfor er et hammerbræt populært legetøj

Et hammerbræt er sjovt for børn på flere forskellige måder. At hamre og lave larm er altid et hit for børn. At se sømmet blive hamret i bund,ved egen kraft er en god oplevelse for barnet. Derudover er det en leg der kan gentages igen og igen. Hammerbrættet styrker barnet udvikling, herunder især hånd-øje koordinationen, når man skal ramme plet med hammeren. Dette bliver naturligvis mere svært, jo mindre sømmet er. Derudover bliver barnets finmotorik sat på prøve, når hun skal placere sømmene i de små huller. Det kan godt være svært, og det er derfor en sejr for barnet når det lykkedes. De lidt større børn, fra omkring 2 år, kan også øve farvegenkendelse hvis de får et hammerbræt i flotte farver.

Læs også:   Kreativt legetøj til børn

Klassisk legetøj – god gaveide

Et hammerbræt kan siges at høre til i kategorien “klassisk legetøj”. Et hammerbræt i træ har i mange år været et populært stykke legetøj, som næsten alle børn elsker at lege med. Det er da også derfor at et hammerbræt i træ ofte er at finde under juletræet eller blandt fødselsdagsgaverne. Hammerbrættet  fylder ikke så meget, og er for de fleste nemt at finde plads til i hjemmet.

Hammerbræt – hvornår?

Der findes heldigvis hammerbrædder til børn i næsten alle aldre. De nemmeste hammerbrædder anbefaler vi til børn på omkring 1 år- Et hammerbræt er en god gave til en 1 års fødselsdagsgave. Til de mindste børn anbefaler vi et hammerbræt med kugler i stedet for søm. Disse er nemme at ramme med hammeren, og man skal ikke hamre så mange gange før kuglen falder ned. Derudover er det nemt at sætte kuglen på plads igen.

Til de lidt større børn fra omkring 2 år, anbefaler vi et hammerbræt med søm. Disse er sværere at ramme, og sætter derfor større krav til barnets koordinationsevne.

Til de største børn anbefaler vi et gammeldags hamrebræt. Disse er meget mere krævende, og der er i den grad mulighed for at være kreativ. Denne form for hammerbræt er også kendt som sømbræt. Børn fra 4-5 år og helt op til 10-12 års alderen vil synes at disse sømbrædder er sjove og udfordrende.

 • Hammerbræt til de helt små (fra 1 år): Et hammerbræt med kugler
 • Hammerbræt til tumlinger (2 -4 år) Hammerbræt i træ med søm
 • Hammerbræt til store børn (4-12 år): gammeldags sømbræt