Barbiedukker til børn har i mange årtier været populært legetøj til børn, som mange børn har stor glæde af at lege med. Igennem tiden har Barbie skiftet udseende flere gange, og der er virkelig mange varianter at vælge i mellem. Når barnet ønsker sig en Barbiedukke kan det derfor være lidt ag en jungle at finde frem til den bedste Barbie.

Her har vi valgt at fremhæve forskellige Barbie dukker, så du kan få en ide om hvad der er at vælge i mellem. Generelt er priserne på Barbie dukker billigere på nettet, hvor du også finder et stort udvalg af forskellige typer Barbiedukker til børn til en god pris. Du finder billige Barbie dukker hos Gucca.

Indholdsfortegnelse

Barbie med hund

Hvis dit barn elsker både hunde og Barbie dukker, så er dette sæt det perfekte til at lege med. Der medfølger en flot Barbiedukke med lyst hår, stribet trøje og smarte denim shorts og hendes hund. For at fuldende sættet medfølger der også hundens efterladenskaber samt en kost til at feje det op. Perfekt til at give barnet lærdom omkring det at have et dyr. Barbie med hund er set hos Gucca.

Barbie og Ken

Ken dukken er Barbies kæreste, og her får man altså både en Barbiedukke og Ken. De to giver mulighed for flere sjove rollelege om familiekonstellationer. Dukkerne har fint tøj på og er klar til at tage på eventyr.

Hus til Barbie

Hvis Barbie skal have et sted at bo, er dette hus meget oplagt. Her er der masser af plads til Barbie og hendes venner. Huset er fyldt med detaljer og der er masser af mulighed for at gøre legen med Barbiedukker endnu sjovere. Huset til Barbie er set hos Gucca.

Barbie – verdens mest populære legetøjsdukke

Barbiedukken blev fremstillet i 1959 af det amerikanske legetøjsfirma Mattel Inc. Barbie blev opfundet af den amerikanske Ruth Handler, som i 1956 under en rejse til Tyskland blev inspireret af den tyske Bild Lilli-dukke. Ruth havde desuden hentet inspiration fra hendes datters påklædningsdukker. Hun opdagede nemlig, at hendes datter Barbara, gav sine dukke voksne roller, hvilket var usædvanligt på legetøjsmarkedet dengang. Hun gik derfor i gang med at udviklet dukken og resultatet blev en vaskeægte modedukke, som blev opkaldt efter Ruths datterens kælenavn ”Barbie”. Legetøjsdukken er den mest solgte nogensinde.

 

Hvad står Barbie for?

Hele universet omkring Barbie blev bygget op omkring mode- og medieverdenens dyrkelse af kvindeidealet. Det var store filmstjerner såsom Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot, præsidentfruen Jacqueline Kennedy og fotomodel Twiggy og stjerner fra 80’ernes Tv-serier ’Dallas’ og ’Dollars’, som universet er inspireret af. Barbies univers blev udvidet med kæresten Ken i 1961, veninden Midge i 1963 og kæresten Allan i 1963. Efterfølgende er lillesøsteren Skipper, veninden Skooter og kæreste Ricky kommet til. Barbiedukken afspejler børns serielle forbrug, hvor forbrug automatisk udløser behov for mere.

Til dukkeglade piger og drenge

Barbie anbefaledes til børn fra 3 år. Barbie er både elsket og hadet for sin afspejling af pigedrømme om prinsesseidentitet, hvepsetaljer, lange ben, store bryster og voksenlivet.

Læs også:   Fakta babypakke - Lækker startpakke til baby

Den klassiske Barbie har den slanke kropform, men i dag er der produceret massevis af dukker med forskellige kropstyper. Barbie har haft 125 forskellige karrierer igennem sin tid. Du kan bl.a. få Barbie som brud, model, popstjerne, hestetræner og meget mere. Dukken er skabt i mange forskellige designs med forskellige hårfarver, hudfarver, øjenfarver, påklædning og meget mere.

Barbie-universet har alt det, som børn har brug for. Der findes et utal af tilbehør til dukkerne, såsom huse, biler, heste, cykler, swimmingpools, sommerhuse, skønhedssaloner, gymnastiksale, cykler og så videre. Der findes desuden malebøger, skoletasker, madkasser, penalhuse og dvd’er.

Alt dette tilbehør er medskabende til en fantastisk leg for dit barn, som kan udvide sin leg og sit univers til det uendelige.