En barnevognssele er nødvendig til baby, så snart de kan vende sig fra side til side. Så kan de nemlig hurtigt komme op og side, og de skulle jo nødig falde ned fra barnevognen. Her skriver vi lidt om hvad du bør kigge efter, når du skal vælge den bedste barnevognssele til dit barn.

Sisällysluettelo

Sikkerhed og komfort er det vigtigste

En god barnevognssele holder barnet sikkert spændt fast i barnevognen, men uden at være for stramt eller generende på nogen måde.

Når du er på udkig efter den bedste barnevognssele, så er det en fordel hvis den er nem at montere i barnevognen. Det kan for eksempel være med karabinhaner, som er nemme at åbne og lukke, og som derfor nemt kan flyttes, hvis det er behov for det. Andre seler fastspændes med spænder, hvilket også er både nemt og praktisk.

Derudover bør barnevognsselen være nem at indstille, så den passer både til en lille baby / barn på omkring 6 mdr., og til et barn på op til 2 eller 3 år, som er denne alder hvor man oftest holder op med at bruge sele. Nogle seler lukkes med lynlås og sidder på barnet som en lille vest. Dette er smart og behageligt, men kan for nogle børn føles meget varmt. Til gengæld er de meget sikre, fordi de er svære for barnet selv at få af.

Her på siden har vi fremhævet de mest populære og bedste barnevognsseler, og et par alternativer, som du måske ikke har tænkt over.

Babydan barnevognssele – sele som en vest

Rigtig god barnevognssele fra Babydan, som er et populært valg hos mange forældre. Selen sidder godt på barnet og lukkes henover kroppen med en lynlås, så den sidder som en vest. Selen kan spændes langt ind og ud, så den tilpasses godt til barnets størrelse. Det er ikke den billigste barnevognssele, men til gengæld et sikkert valg. Osta täältä.

Sele til barnevogn / klapvogn & gåsele i ét

Denne sele er smart fordi den har flere funktioner. Den kan nemlig bruges både i vognen, men også som en gåsele. Den er dog bedst til de store børn, da selen ikke går ned mellem benene, hvilket er det mest sikre. Til gengæld er den både smart og billig. Selen er smart, da den har flere anvendelsesmuligheder. Den kan nemlig både benyttes som sele i klapvogn eller barnevogn, og nemt omdannes til en gåsele ved at påsætte en line. Det er smart med børn der gerne både sidde i klapvognen og gå selv. Med denne sele kan begge dele foregå under sikre forhold. Det er også den billigste sele vi har kigget på her, da den kun koster 74 kr. lige täällä.

Sele til barnevognen

I det følgende afsnit vil du kunne læse lidt om brugen af en barnevognssele. De fleste nybagte forældre står ofte og tænker på, om de har brug for en barnevognssele til deres barn, når de står nede i børneudstyrsforretningen og skal købe babyudstyr for første gang. Der går ikke mange måneder med middagslur i barnevognen før forældrene finder ud af, at en barnevognssele er et meget populært og nærmest uundværligt tilkøb til barnevognen.

Hvorfor barnevognssele?

Med en barnevognssele slipper forældre for bekymringen om, at barnet vågner, rejser sig og falder ud af barnevognen. Selen sørger nemlig for, at barnet er spændt forsvarligt fast, så dit barn forbliver sikkert i barnevognen. Barnet kan godt sætte sig op i barnevognen, men kan ikke falde ud af den. En barnevognssele spændes fast med kroge nede i barnevognen. Når barnet lægges ned bliver det spændt fast ved at få selen på ved hjælp af en lynlås eller kliplåse. Der findes modeller, som kun består af seletøj og andre modeller som består af en åndbar vest. Funktionen af selen er den samme ens uanset man køber seletøj eller om man køber en selevest.
Selerne giver en stor sikkerhed og er nemme at spænde fast. Alt i alt en sikker og tryk hverdag med babyselen i barnevognen.

Hvornår bør man bruge en barnevognssele?

En sele til barnevognen bør benyttes ligeså snart barnet begynder at kunne rejse kroppen, sidde selv eller bliver så tung, at barnet kan vælte barnevognen. Dette er som regel fra omkring 6 mdr. alderen. Barnevognsselen købes hos f.eks. Babytorvet.dk eller onskeborn.dk som fører de kendte mærker såsom Basson, Tille, Jens Thorn, Snup let, Babydan Lux og mange flere.

Lue myös:   Halvat sängyn kehykset | Halvin sängyn kehykset täällä

Best i test

Barnevognsselen fra mærket Basson er blevet kåret som den bedste barnevognssele af Forbrugerlaboratoriet. Selen er justerbar i forhold til dit barns størrelse, hvorfor I kan få glæde af den i lang tid. Selen passer til børn i alderen 0-3 år.