Når dit barn begynder at gå, kan man ikke vente med at finde de første sko. Det er en milepæl i sig selv, at de er begyndt at gå og at de vokser så hurtigt. Det kan være fornuftigt at bruge god tid på at finde de rette begyndersko, da det handler om at finde den helt rette model til dit barns fod. Prewalkers er begyndersko og de er derfor velegnet til de små fødder der fortsat udvikler sig.

Se udvalget indenfor begyndersko længere nede på siden

Vi skriver lidt om valg af de rette begyndersko og hvorfor man bør vælge prewalkers som barnets første sko. Samtidig giver vi Jer gode råd inden de første sko skal findes. Længere nede på siden giver vi dig god inspiration indenfor begyndersko, hvor du kan finde et udvalg indenfor prewalkers til dit barn. Læs mere herunder.

Sisällysluettelo

Begyndersko til baby

Selvom dit barn begynder at tage sine første skridt, bør man starte langsomt ud med at købe det første par sko. Barnets fødder udvikler sig fortsat og derfor skal man passe på med at presse fødderne ned i sko alt for hurtigt. I starten kan man bruge skridsikre strømper og overtrækssko til udendørsleg. Når barnet begynder at gå mere stabilt, kan man begynde at kigge efter de første sko. Men start blødt ud, da det er meget vigtigt at barnet kan fornemme jorden under sig. Det er nemlig tæerne som de bruger til, at holde balancen med. Samtidig fremmes barnets muskulatur, sener og ledbånd når de går uden sko. Når de første sko skal findes, så bør man starte ud med at finde prewalkers, der typisk er en sko med en tynd sål. Her kan barnets fødder stadig udvikle sig og det er samtidig nemmere for barnet at gå, da prewalkers også er meget lette. Begyndersko skal altså være bløde, lette og sidde tæt ved hælen. Vi skriver lidt om gode råd til de første sko herunder og længere nede på siden kan du se udvalget indenfor prewalkers til dit barn.

Lue myös:   Bodystocking vauvalle - Käytännöllinen ja helppo ratkaisu.

Gode råd til de første sko

  • De rette sko skal passe til dit barns fod. Det vil sige at de ikke må klemme, men samtidig heller ikke sidde for løst. Et tip er at der bør være plads til en lillefinger mellem barnets fodryg og skoen.
  • Køb sko med 1-1,5 cm. voksetillæg, så barnet har frirum til at bevæge tæerne og der samtidig er plads til at vokse.
  • Skoens sål skal helst være fleksibel, så barnet har mulighed for at bevæge sig naturligt.
  • De første sko bør have en justerbar lukning såsom snøre eller velcro, således at de kan tilpasses foden.
  • Find nogle sko der er åndbare, da barnet sveder meget omkring fødderne.

En Fant Begyndersko

Lækre prewalkers i skind med fine syningsdetaljer. Indersiden af skoen er af lækkert blødt skind og så er der en fast hælkappe. Selve sålen er af fleksibel gummi med riller, således at barnet har god fodfæste. Skoen lukkes med to velcrobånd, så de samtidig er nemme for barnet selv at tage på og af. Findes i flere modeller, størrelser og farver.

Bisgaard Begyndersko

Yndige prewalkers i læder med fine hulmønstre. Skoens inderside er ligeledes af læder. Selve sålen er af naturgummi der sikrer en god fleksibilitet og så er der små dupper på bunden der giver god fodfæste. Skoen har en fast hælkappe og lukkes med snøre, hvilket sørger for at den sidder godt til på barnets fod. Findes både med velcro og i flere farver.

Pom Pom Begyndersko

Smarte prewalkers i sort med snørebånd. Skoene er fremstillet i læder og har en fleksibel bund, da sålen er af rågummi og tilmed også skridsikker. Skoen har en god pasform og sidder godt på foden da den lukkes med snøre. Super lækker kvalitets begyndersko der findes i flere størrelser.

Bundgaard Begyndersko

Smarte prewalkers med en overflade af ruskind og på siderne og bagpå nubuck. Sålen på denne model går op over snuden og selve hælen, så skoen er beskyttet mod slid. Selve sålen er fremstillet i gummi der både er skridsikker og giver en god komfort. Skoen lukkes med velcro, som samtidig er let for barnet selv at tage på og af. De findes i flere størrelser og mange forskellige farver.

Adidas Begyndersko

Smarte Navy sko i blødt læder der lukkes med snøre. De har en forholdsvis blød hælkappe og sål, hvorfor disse fine sko kun er til barnets første skridt. På selve sålen er der riller, således at barnet har god fodfæste.

Ecco Begyndersko

Fine prewalkers i læder med et særligt Comfort Fibre System, der holder fødderne tempereret. Læderforet gør skoen åndbar og komfortabel at gå rundt i. Der er en fast hælkappe og sålen er kraftig og går op over snuden, så den beskytter skoen. Der er to velcrobånd til lukning, der gør det nemt for barnet selv at tage skoene på og af. Findes i flere størrelser og farver.