Sådan giver du dit barn en god skolestart – Hjælp dit barn bedst muligt gennem skolestarten

Sisällysluettelo

Det er er første skoledag, og sommerfuglene flyver rundt i maven. Det er en stor dag at starte i skolen, og de fleste af os kan endnu huske følelsen spændingen på den første skoledag. I anledning af skolestart har vi skrevet lidt om hvordan du som forælder bedst muligt hjælper dit barn til en god og tryg skolestart.

Skru ned for forventningerne

Der er meget nyt at vænne sig til, når man starter i børnehaveklasse. Hverdagen er mere struktureret, og der er mindre tid til fri leg, samt mindre voksenkontakt end børnene er vant til i børnehaven. Sæt derfor ikke forventninger for højt, men vær forberedt på at dit barn godt kan synes det er svært at falde ind i den nye rytme. For nogen børn kan reaktionen også komme på et senere tidspunkt.

Har du haft en god dag i skolen, skat?

Spørg gerne ind til hvordan skoledagen har været, og om dit barn har haft det godt. Hvis du mærker at barnet har det godt, og sover og spiser som hun plejer, så er det som regel tegn på at alt er som det skal være. Undlad at pumpe dit barn for informationer, hvis hun ikke har lyst til at dele ud. Så risikerer du bare at få det af vide, du gerne vil høre. Lad dit barn selv komme til dig, hvis der er noget hun har lyst til at snakke mere om.

Væn dig til at give mere slip…

Dette er muligvis den største tilvænning ved at sende sit barn i skole. Du kan ikke længere forvente en rapport om dit barns gøre og laden i løbet af dagen. Vis tillid til både dit barn, skolen og klasselæren. Sørg for at dit skolebarn selv kan binde skoene, lyne jakken og får madpakken med hver morgen. På den måde støtter du barnet til at blive mere selvstændig og rustet til de nye krav der stilles.

Lue myös:   Club Matas Mamma Pack - Ilmainen aloituspaketti tuleville äideille

Hav udstyret i orden: klar, parat skolestart!

For at være bedst mulig klar til skolestarten skal dit barn have sit udstyr i orden. Det er både en hyggelig og spændende måde at forberede sig på skolestarten på. Som minimum skal i bruge:

  • Skoletaske
  • Penalhus m. indhold
  • En skriveblok
  • Madkasse + drikkedunk

Læs bøger med dit barn

At læse bøger sammen er med til at vække dit barns interesse for bogstaver og tal, og i det hele taget lære mere om verden. Det er også en god måde at træne dit barn i at sidde stille og koncentrere sig i længere tid ad gangen.

Hvis han kun gider 10 minutter, så er det helt ok.  Det skal ikke blive en sur pligt at læse bøger. Lidt er bedre end ingenting, da det vil gøre overgangen til lektielæsning mere blid. Hvis dit barn skal starte i skole efter sommerferien, så kan du få masser af gode bøger til skolebørn i Gyldendals børnebogklub.

 

 

I Gyldendals Børnebogklubber har de samlet et udvalg af sjove bøger, som introducerer dit barn til livet i skolen. Vælg mellem kendte og elskede klassikere og ny-klassikere eller hyggelige aktivitetshæfter, der samtidig er lærerige.

Velkomsttilbud: Lige nu får du 2 bøger til kun 19 kr. pr. stk. + et gratis aktivitetshæfte! Bliv medlem nu

 

Du kan få mere inspiration på forældrefiduser.dkførsteskoledag.dk og i disse gratis hæfter.

 

 

Lähteet:

  • Forældrehåndbogen
  • Skole og Forældre