Første skoledag, din bedste guide til et godt skoleliv.

Velkommen til førsteskoledag.dkPå Førsteskoledag.dk giver vi dig de bedste artikler omkring skolestart, herunder skoletaske, madkasser, reaktioner på skolestart, skolereformen og meget andet. På siden opdaterer vi ugentligt på nyheder og andre ting ang. Skolestart.

Skolestart kan være en udfordring for både børn og forældre, derfor rådgiver vi omkring de forskellige reaktioner barnet kan have på dette.

Indkøb til skolestart

Ved skolestarten skal dit barn bruge en god skoletaske. Dette kan være vanskeligt at vælge, vi ser derfor jævnligt på, hvilke skoletasker der kan være gode for dit barn. Skoletasken skal have den rigtige størrelse, så det er barnet der kommer med skoletasken og ikke omvendt. I børnehaveklassen vil man typisk starte med en begyndertaske. Den skal helst sidde godt på ryggen og have den rigtige pasform. Inde i tasken skal der være et godt penalhus med blyanter der kan skrive godt, dette rådgiver vi også om på Førsteskoledag.

Der skal også være gode farveblyanter, da der bliver farvet en del i børnehaveklassen. Så før skolestart er her en tjekliste:

  • Skoletaske
  • Penalhus
  • Madkasse
  • Drikkedunk, der ikke er utæt
  • Gode sko og hjemmesko
  • Regntøj og gummistøvler

Reaktioner på skolestart

Reaktioner på skolestart kan eksempelvis være:

  • Vrede mod både jer og mindre søskende, denne vrede kommer oftest til udtryk i helt andre situationer, men skyldes ofte den store omvæltning barnet står overfor
  • Søvnbesvær og mareridt. Hvor dit barn, før har sovet 8 timer i træk, kan det nu vågne op og være helt ulykkeligt og rundt på gulvet, bare rolig dette går over igen.
  • Træthed og ugidelighed. Jeres barn bruger alle kræfter på at lære nye ting og lære nye mennesker at kende. Dette tærer på energien og det er en god ide at indrette sig efter

Vi kan hjælpe med, at i forbereder jeres barn til skolestart ved at give jer de redskaber der skal til for at hjælpe jeres barn på vej. Her kan du få gode råd til, hvordan du hjælper dit barn og anderkender de problematikker der kan opstå ved skolestarten. Der kan også være ting du er i tvivl om ved den nye start. Har kan vi give svar på, hvor du søger information og hvad du kan stille op.

Overordnet set er skolestart er dejlig og ,for det meste, uproblematisk tid. Alligevel kan der opstå tvivlsspørgsmål, hvor det kan være rart at have en hjemmeside at søge information på, det er her Førsteskoledag.dk kan gøre sig gældende.