Fingervanter til børn er især praktiske i overgangsperioden. Små fingervanter er ikke så voldsomme som luffer, og er dermed dejlige at have på om efteråret og om foråret. De er også praktiske til korte ture eller til og fra bilen.

Her har vi kigget lidt på forskellige fingervanter til børn. Er du i tvivl om hvilke du vil vælge, så læs gerne næste afsnit inden du beslutter dig.

Sisällysluettelo

Valg af fingervanter til børn

Læs her om valg af fingervanter til børn

Alder – hvor gammel skal man være til fingervanter?

Til børn under 2 år vil luffer næsten altid være et bedre valg end fingervanter. Det skyldes at fingervanter kan være utrolig svære at få på de små fingre. Men fra omkring børnehavealderen er fingervanter tit en god ide, og barnet kan hurtigt lære selv at tage dem på.

Type af vanter

Vær opmærksom på at der findes flere forskellige typer af fingervanter til børn. Nogen er såkaldte tryllevanter eller “magic Gloves”. Dette betyder, at de tilpasser sig barnets fingre. Det er ofte et godt valg, hvis man er ude efter tynde vanter. Vær dog opmærksom på at hvis tryllevanterne er for store, så kommer de ikke til at sidde godt.

Tykke fingervanter med for

Muligheden for fingervanter med for er et godt alternativ eller supplement til luffer. De er gode i overgangsperioden, men kan også sagtens bruges på milde vinterdage eller som skiftevanter.

Skihandsker – til de store børn

Skihandsker er mere tykke og er også vandtætte. De er forsynet med reflekser og gummi i håndfladen. De er uundværlige på skiferien, men er også utrolig praktiske til meget aktive børn, der elsker at lege udenfor i sne og koldt vejr. De tykke skihandsker egner sig bedst til børn på 10 år og opefter, samt voksne.

Billige fingervanter – køb flere på én gang og spar

I denne pakke kan du spare ved at købe flere fingervanter på én gang. Det ender desværre tit med at børn mister deres fingervanter. Enten den ene eller begge to. Dette skyldes formentlig at fingervanterne ikke er så store, og nemt ryger ud af en lomme eller lignende. Dette problem kan man komme til livs ved at købe fem par på en gang! Det er tryllevanter, som passer alle børn. Pakken kan derfor passende købes, hvis man har flere børn. Set hos Babyshop til 129 kr.

Stribede Reima fingervanter

Praktisk fingervanter fra Reima der er lavet af 75% uld, 22% akryl, 2% polyamide og 1% elastane. De er meget åndbare og er super praktiske fordi de er så lette. Perfekte fingervanter til overgangsperioden. Da vanterne er lavet af uld, er det med til at regulere barnets varme. Reima vanterne fås i flere smarte farver og størrelser og koster 149 kr. hos forhandleren Babyshop her.

CeLaVi fingervanter til børn

Dejlige vanter fra CeLaVi som er lavet af 70% uld, 20% nylon og 10% elastan, og som derfor ikke kradser. Fingervanterne er til den tykke side, men uden at være lige så varme som store luffer. Vanterne er både dejlig lune, og kan give sig meget i stoffet, men uden at blive udvidet. Uldvanterne har en ribkant ved selve håndleddet, der får vanterne til at sidde godt til uden at stramme på barnets håndled. Uldvanterne fra CeLaVi fås i mange forskellige farver og størrelser. Vanterne koster blot 49 kr. og kan købes hos forhandleren Babygear lige her.

Søde vanter med pom pom

Søde vanter med en lille detalje på den ene hånd. De sidder godt fast med en ribkant ved håndleddet. De tre små pompom’er giver dem et sødt og feminimt look. Set hos Babyshop.

Reima Tec handsker / tykke fingervanter

Disse fingervanter kan også kaldes skihandsker eller blot handsker. De er fra Reima Tec og har et søjletryk på 12.000 mm., hvilket er meget højt. Handskerne er meget egnet til skiferien eller til det meget aktive barn. Handskerne kan strammes ind med velcro så de sidder godt fast. Der er forstærkninger på indersiden af hele hånden og refleks på selve håndryggen, som giver god synlighed hvis barnet cykler. De er bedst egnet til børn i skolealderen og opefter, da de hurtig bliver for klodsede til de små. Fås i flere farver forhandleren Kids-World her.

Melton fingervanter

Smarte og praktiske handsker fra Melton i en dejlig kvalitet, og et design der passer til de fleste. Fingervanterne fås i flere farver og størrelser, så de passer til barnets vintergarderobe. Det er også muligt at finde luffer fra Melton, der også er af en meget god kvalitet til prisen. Disse handsker koster 79,95 kr. og du kan finde hele udvalget af Melton handsker og luffer hos forhandleren Kids-World her.

Sormihanskat lapsille

Når vejret ændre sig og det igen er tid til koldere tider, så er det vigtigt at du er forberedt med godt, tørt og varmt tøj til dit barn og her gælder det også handsker. Fingervanter til børn er et vigtigt redskab til at holde dit barn varmt og tørt. Selvom at vejret byder på kolde og våde dage, skal det ikke hindre dit barn i sjove timer på legepladsen. Derfor er det vigtigt at du sørger for den rette beklædning til dit barn.

Fingervanter eller luffer?

Der findes forskellige redskaber til at holde de små fingre varmer og her er fingervanter til børn blot en af dem. Dertil kan man også få luffer i lækre kvaliteter, og luffer er også et godt redskab til små børn heriblandt babyer. Fingervanter til børn er specielt gode til de lidt større børn, som leger og har gang i alle mulige ting på legepladsen. Fingervanter til børn giver nemlig barnet muligheden for bedre at kunne holde og gribe om ting, hvor det kan være en smule mere besværligt med luffer.

Derfor er luffer gode til små børn, og specielt til brug i barnevognen.

Fingervanter til børn i forskellige udgaver

Fingervanter til børn fås ligesom til voksne i forskellige udgaver og med forskellige varme niveau. Handsker til børn bør tilpasses alt efter om der er til de kølige dage, eller skal bruges til sne og kælketure. Derfor kan man få fingervanter til børn som både er tynde og tykke og som har forskellige niveau af vandafvisning. Man kan få fingervanter til børn i tynde strik form, som beskytter mod kulden men samtidig er let for børnene at bevæge sig i. Hertil findes fingervanter til børn i forskellige farver og mønstre. Tykke vanter som skivanter er fingervanter som er gode til sne og kælketure, som har et højere grad af vandafvisning og som holder fingrene varme i længere tid end de tynde strikvanter. Skivanter kan være lidt mere svære for barnet at bevæge sig i, men dens funktion i at holde fingrene varme er til gengæld i top og disse vanter er dertil en del mere slidstærke end de tynde fingervanter.

Lue myös:   Mikä norsu hattu lapsille? Katso monet tyypit täältä