Mange sengerande koster fra 600 kr. og opefter, men heldigvis findes der også billigere alternativer, som er ligeså gode. Her tager vi et kig på de billige sengerande, der er på markedet.

Sisällysluettelo

Hvorfor have en sengerand?

Sengeraden er langs tremmerne i tremmesengen, og skaber mere hygge, samtidig med at den beskytter babys hoved og lemmer fra at komme i klemme og slå sig mod tremmerne. En sengerand er ideel til de helt små fordi den skabertryghed og samtidig sørger for, at ramme sengen ind med bløde kanter. Men også større børn har stor glæde af deres sengerand, og den kan ofte flyttes med over i juniorsengen for yderligere tryghed.

Pris på sengerand – find en billig sengerand

Der findes både dyre og billige sengerande i mange forskellige tekstiler, farver og designs der hver og en er med til at skabe hygge og tryghed for den lille. Så der er lidt for enhver smag, men hvis man helst vil have en billig sengerand, kan man dog blive nød til at gå på kompromis med udseende eller design på sengeranden.

Find en billig sengerand blandt eksemplerne nedenfor

Cam Cam Sengerand i lækkert design

Cam cam er kendt for produkter i lækker kvalitet, og smukt design. Her ser man en sengerand med yndigt design fra Cam Cam i lækkert økologisk bomuld. Sengeranden er blød i designet, og fylder derfor ikke meget i sengen. Det smukke mønster er syet på, så sengeranden har et quiltet look. Det er en billig sengerand til 379,95 kr., men stadig fra et godt mærke.

Sengerand til vugge (halv længde)

Denne sengerand er det man kalder halv længde, og det vil sige, at den passer perfekt til små vugger. Så behøver man ikke at bøvle med en stor sengerand, der skal foldes eller bøjes flere gange. Samtidig er det en billig sengerand til blot 198 kr. hos Babygear. Her ses den i yndig lyserød, men fås også i lyseblå til babydrengen.

Tynd sengerand i stilet print

Denne neutrale og stilede sengerand ligger i den lave ende af skalaen med pris på 458 kr. Den set set hos Babygear, der også har andre bud på en billig sengerand. Den er tynd, og defor et rigtig godt valg hvis man ønsker en sengerand, der ikke optager meget plads i tremmesengen eller er besværlig at vaske og holde ren.

Endnu en billig sengerand – Med Mummi

Med sin pris på 379 kr., har vi her endnu et bud på en billig sendgerand. Denne er helt neutral og hvid, så den vil passe ind på ethvert børneværelse eller tremmeseng. Den har en lille Mummitrold, som ligger og putter sig under sengeranden. En sjov lille detalje. Set hos Lekmer.

Billig sengerand fra Ferm Living

Den sidste billige sengerand vi tager et kig på, er denne flotte sengerand fra Ferm Living. Den er quiltet, og er meget blød og alligevel praktisk og tynd. Den er nem at vaske, og fås i flere forskellige faver. Prisen er 399,95 kr. hos Kids- World

Hvornår bør man bruge en sengerand?

Det er helt op til den enkelte, hvornår man ønsker at udstyre tremmesengen med en sengerand. Der er mange som allerede vælger at bruge en sengerand til deres lille bedside crib eller vugge, fordi sengeranden er med til at danne trygge rammer om den baby. Til en bedside crib kan man vælge at bukke sengeranden, så der stadig er en åben side. Til en vugge kan man køre sengeranden en ekstra omgang rundt hvis der er plads. Der er mange muligheder og det er derfor helt op til Jer, hvordan og hvornår I synes det er mest optimalt at bruge sengeranden til jeres barn.

Lue myös:   Søskendeklapvogn - to børn med på tur

Sådan vælger du den rette sengerand

Når den helt rette sengerand til tremmesengen skal findes, er der virkelig mange forskellige designs at vælge imellem. Det præcise design og selve tykkelsen på sengeranden er smag og behag. Dog skal man være opmærksom på sengerandens længde i forhold til sengens størrelse, hvis man ønsker den skal sidde optimalt hele vejen rundt i kanten af sengen. For eksempel har Leander en specieltsyet sengerand til deres Leander seng. De fleste sengerande har dog klassiske mål. Ulempen ved en tyk sengerand med skum er, at den er ret besværlig at vaske. Nogen børn kan også hurtigt lære at bruge den som “trappestige”, så barnet kan komme over kanten på tremmesengen. Omvendt kan de små og tynde sengerande have sine ulemper, da de nemmere falder sammen og ikke sidder korrekt.

Generelt skal man undgå sengerande med lange snore, da de udgør en kvælningsfare for barnet.

 

Hvad er en sengerand? 

En sengerand er et redskab til dit barns seng. Det er en lang og høj pude der sættes rundt i kanten på tremmesengen, og dermed indrammer sengen indefra. Med en sengerand vil sengen blive en anelse mindre, hvilket kan være godt til når dit barn er lille, og der ikke er helt så meget plads at kunne trille rundt på. Dertil sørger sengeranden for at barnet ikke slår sig på sengens hårde ydre, og mindsker risikoen for forsvundne sutter og bamser om natten. En sengerand kan fås billigt og behøver ikke at koste en bondegård, på trods af et smart og super anvendeligt design.  

Lue myös:   Vauvansängyt ja muu vauvojen suojaaminen kodissa

 

Hvor kan man få en billig sengerand?  

Sengerande koster forskelligt alt efter kvalitet og størrelse. Sengerande har forskellige længder og højder, og kan desuden fås i forskellige slags materialer, farver og mønstre. En billig sengerand kan sagtens komme under 400 kr. og er man fiks med fingrene eller måske kender en der er, kan man sågar lave en selv, og dermed kun bruge penge på materialerne, hvilket kan fås billigt og i de fleste stofbutikker. Sengerande er til både piger og drenge og kan fås i de flotteste mønstre og motiver i selve stoffet. Indmaden kan fås i godkendt fyld som ikke er skadeligt for dit barn og består som oftest af en slags skum i naturmateriale. 

 

Fordele med en sengerand. 

Mange sengerande har aftageligt betræk som kan vaskes og sættes på igen, klar til en ny nat. Sengeranden skaber desuden tryghed for barnet, og afskærmer for for mange indtryk, hvilket kan gøre det nemmere for barnet at falde i søvn. En billig sengerand er altså et rigtig godt køb, og vil med sikkerhed betale sig ind i bedre søvn for dit barn og dermed også dig selv. Dertil er det sikkert for dit barn at sove i tremmesengen, uden at man skal bekymre sig for at arme eller ben sidder fast mellem tremmerne. Når barnet bliver større, fjernes den fra sengen og kan i stedet bruges til huler eller andre sjove byggeprojekter i hjemmet