Ammeindlæg i uld er rigtig smart, da ulden holder brystet varmt, og dermed forebygger brystbetændelse. Samtidig er uld et naturligt materiale, som er rart at have mod huden. Herudover kan et ammeindlæg i uld bruges i hele ammeperioden, hvilket er meget miljøvenligt.

Der er dog flere slags ammeindlæg i uld, og her har vi kigget lidt for de forskellige udgaver og priser på ammeindlæg i uld.

Indholdsfortegnelse

Find det rette ammeindlæg til netop dig

Der er næsten ikke to mødre der har samme behov eller ønsker til deres ammeindlæg. Heldigvis er der mange at vælge imellem. Udover ammeindlæg i uld, er der også ammeindlæg i bomuld eller engangsammeindlæg. Hvilken slags der er bedst til dig, kommer helt an på dine ønsker, og selvfølgelig hvor meget mælk der lækker fra brystet.

Gode ammeindlæg er uundværlige, da de holder brystet tørt og varmt, hvilket forhindrer brystbetændelse og generelt ubehag. Ammeindlæg er noget af det tilbehør til amning, som er godt at have købt inden fødslen. Lige pludselig løber mælken til, og så er det rart at have ammeindlæg klar.

Bedste ammeindlæg i uld fra Joha

Disse lækre ammeindlæg i uld fra Joha, er nok de mest populære ammeindlæg i uld. De er tynde og lækre at have på. Ulden varmer godt, men uden at det bliver for meget. Samtidig kan det absorbere meget væske. Man skal dog være opmærksom på, at de ikke er vandtætte, så hvis man lægger meget, vil det være bedst med et engangsammeindlæg indeni.

Fordelen er også, at det er mere økonomisk og miljøvenligt at benytte de samme ammeindlæg hele tiden. Uld ammeindlæg skylles nemt op i hånden og ligges på varmen, og så er de tørre næste dag.

Ammeindlæg i uld fra Joha: Soft Wool

Disse ammeindlæg i uld er en smule tykkere end de førnævnte, og er det såkaldte “soft wool”. De er utrolig bløde. Fordi de er ekstra tykke, egner de sig godt til brug om vinteren. Ammeindlæg i uld er genialt hvis man har været ramt af brystbetændelse, da ulden holde brystet varmt og tørt. Disse ammeindlæg i uld er set hos Babygear.

Læs også:   Barnevogn startpakke | Spar mange penge ved at købe en startpakke!

Ammeindlæg i uld / silke fra ImseVimse

Uld/ silke er meget blødt og lækkert. Det føles en smule tyndere og mere ekslusivt end ren uld, men har stadig de samme lækre egenskaber. Disse ammeindlæg lader huden ånde, og er med til at forebygge tilstoppede mælkekirtler. Samtidig føles det bløde materiale meget behageligt mod huden. Især i starten af ammeforløbet, gør brystvorterne ondt, og huden kan føles øm. Så er det guld værd med behagelige ammeindlæg som disse. De er fra mærket ImseVimse, der i øvrigt også laver en variant i bomuld. Se mere her.


Ammeindlæg fra ImseVimse - Vaskbare i Öko-tex 100 bomuld - Hvid (6 stk.)

Engangsammeindlæg – den smarte løsning

Engangsammeindlæg er de mest praktiske, hvis der lægger meget mælk fra brystet. Man ligger dem i ammebh’en, og smider dem ud nrår de føles våde. Det vil typisk være 1- 2 gange dagligt, men det er dog meget forskelligt fra kvinde til kvinde. Det mest smarte med engangsammeindlæg, er at mælken ikke kan løbe igennem. De kan købes billigt på nettet, for eksempel hos Babygear, men ellers fås de i dagligvarebutikker.

Hvorfor skal man bruge ammeindlæg?

Ammeindlæg er et indlæg som lægges mellem brystet og din bh eller trøje når du ammer. Ammeindlægget fås både som engangsindlæg og som et genanvendeligt indlæg. De genanvendelige fås som oftest i uld eller silke, for bedst komfort for dit bryst. Ammeindlægget bruges når du ammer, til at sørge for at du ikke får mælkepletter på tøjet og våde og irritable brystvorter. Især i starten af din amning, vil dine bryster afgive mælk fra sig imellem amningerne, det gør de fordi at du overproducerer mælk inden du kender til din babys spiserytme. Et genanvendeligt ammeindlæg i uld, sørger for at du undgår en masse tøjvask, og ubehagelige episoder med ømme brystvorter.  

 

Hold varmen med et ammeindlæg i uld

Et ammeindlæg i uld vil ikke alene hjælpe dig med at holde dit tøj mælkefrit, det vil også hjælpe dig med at holde varmen omkring dine brystvorter. Varmen er vigtig for dine bryster, da det hjælper med at stimulere mælkeproduktionen, og et varmt ammeindlæg i uld, mindsker desuden muligheden for at få brystbetændelse, eller størknet mælk der vil genere dig og amningen. Et ammeindlæg i uld, kan suge meget mælk i forhold til andre modeller, og du er dermed sikret en længere periode med tørre og komfortable bryster. Ammeindlæg i uld er anbefalede af både syndhedsplejersker og jordemødre, da deres varmende egenskab klart er at anbefale i et ammeindlæg, sammen med dens absorberende egenskab.  

Læs også:   Paraplyklapvogn | De bedste paraplyklapvogne

 

Hvordan bruger man et ammeindlæg? 

Ammeindlægget fås i mange forskellige former, men er som regel en rund eller oval form, der lægges ind mellem brystet og bh’en eller trøjen. Ammeindlægget vil i løbet af dagen eller natten, absorbere mælken den lækkes og kan derefter skiftes ud efter behov. Selvom ammeindlægget er lavet i uld, kan de som regel vaskes i vaskemaskinen og er derfor lette at få rene og klar til brug igen.  

Brystplejesæt – smart startkit til et godt ammeforløb

Amning er hårdt arbejde, og man kan nemt få ømme brystvorter og måske endda sår eller revner.Med dette brystplejesæt får du hvad du skal bruge for at lindre ømme bryster, eller forebygge sår og andet ubehag. Sættet indeholder 2 ammeindlæg til dag og 6 nat-ammeindlæg.

I sættet medfølger også 2 termopuder, som holder brystet varmt og er med til at forhindre brystbetændelse. Varmen får samtidig også mælken til at løbe nemmere. Herudover får du en uundværlig brystvorte creme der heler og forebygger sår og ømme brystvorter.

Du får også en fin, praktisk bh-klemme som sættes på bh’en i den side du skal amme på næste gang. Det er nemlig vigtigt at amme på begge sider, og få tømt brystet helt. Klemmen hjælper din amme-hjerne, med at holde styr på det. Køb brystpleje sæt

3 ting du ikke kan undvære når du ammer

Det er bestemt hårdt at arbejde at amme, men alligevel et stort ønske og behov hos de fleste mødre. Amning er både sundt for mor og barn, og man bør derfor forberede sig selv så godt som muligt.

Læs også:   Trehjulet cykel til børn

1. Lanolin creme – forebyg og lindr sår

En lanolincreme eller brystvortecreme er uundværlig til ømme brystvorter. Den er virkelig nyttig helt fra start, så pak den gerne i tasken til hospitalet.

2. Drikkedunk – man skal drikke rigeligt, når man ammer

Man bliver meget tørstig af at amme, og kroppen har brug for litervis af vand hver dag, for at produere mælk. Det føles for nogen som om du får en skefuld sand i munden, hver gang du ligger barnet til. Det er ikke ualmindeligt at ammende mødre drikker op til 4-5 liter vand i døgnet. Monter også gerne en kopholder på barnevognen, så du altid har din drikkedunk ved hånden. Se forskellige kopholdere her.

3. Nemme og sunde snacks – hurtige kalorier

Når du ammer, har du brug for omkring 500 kcal. mere end normalt. Kroppen skal nemlig bruge masser af energi til at producere mælk til baby.

Det er derfor en god ide at have masser af nemme og sunde snacks på lager, for eksempel proteinbarer eller andre former for barer. Med en nyfødt på armen er det ikke altid nemt at få tid til at smøre en mad, så find nogle nemme, sunde snacks som du nemt kan have med på farten.