En sovesofa er et meget praktisk valg, da den både fungerer som en sove og som en seng. Når du leder efter en den bedste sovesofa, kan det godt være svært at overskue hvilken sovesofa du skal vælge. Derfor har vi her taget et kig på en række sovesofaer i forskellige prisklasser.

Læs videre og bliv klogere på hvilken sovesofa er bedst

Det er muligt at finde en billig sovesofa som koster under 3.000 kr. En billig sovesofa kan være det rette valg til gæsteværelset eller måske til stuen, hvor der af og til er sovende gæster. Hvis sengen skal soves på permanent, altså hver nat, anbefaler vi at du invisterer lidt mere i din sovesofa, da denne også vil være din seng. En rigtig god sovesofa kan fås til omkring 10.000 kr.

Se eksempler på de bedste sovesofaer længere nede i teksten.

God søvn i en sovesofa

Mange vælger at have en sovesofa i stuen, som bruges som seng hver nat. Denne løsning er nok især populær hos børnefamilier, hvor forældrene vælger at sove i stuen, mens børnene får hver deres værelse eller lignende.

Hvis du skal sove på din sovesofa hver nat

Skal din nye sovesofa fungere som en fin sofa i stuen, samtidig med at du skal sove på den hver nat, anbefaler vi at du vælger en af de godt sovesofaer, som ikke er de billigste, men til gengæld giver dig den bedste søvnkomfort. Men hvilken sovesofa er bedst? Se vores forslag længere nede i teksten, hvor vi fremhæver elegante og gode sovesofaer fra forhandleren Bedre Nætter. Disse har en håndsyet madras med pocketfjedre, som giver dig en langt bedre søvn komfort end sovesofaer med en skumkerne, som er det mest almindelige.

Se et udvalg af sovesofaer med god søvnkomfort lige her

Suppler med en topmadras

Det anbefales at du ligger en topmadras oven på din sovesofa, når du skal sove på den. Dette forbedrer i den grad komforten i sengen, og det minimerer slid på sovesofaen. Du kan finde en række bud på gode topmadrasser lige her, hvor vi kommer ind på forskellige topmadrasser til en god pris.

Eller gå direkte til forhandler af gode topmadrasser til din sovesofa

Sovesofa med chaiselong

Mange søger en sovesofa med chaiselong, som er en rigtig god løsning, da man kan opbevare sengetøjet i chaiselongen. Dette er især praktisk, hvis sovesofaen skal laves om til en seng ofte, måske hver dag. Hvis det er besværligt at ændre den fra sofa til seng, ender den med altid at være slået ud som en seng, og så får du det rodet udtryk i stuen eller gæsteværelset, som man netop vil undgå ved at købe en sovesofa.

Gå til den store møbelbutik Boboonline og se stort udvalg af billige sovesofaer med chaiselong

Hvilken sovesofa er bedst?

Der er ikke noget endegyldigt svar på spørgsmålet om hvilken sovesofa er bedst. Det kommer helt an på hvad den skal bruges til, samt hvor mange penge du har tænkt dig at bruge på din nye sovesofa.  Hvis det skal være en billig sovesofa, kan en af modellerne fra Wupti være en god ide at kigge nærmere på, eller måske de mange forskellige sovesofaer man kan få i Jysk. Hvis du vælger en billig sovesofa, skal du være opmærksom på at det højst sandsynligt vil være en bedre sofa end seng. En billig sovesofa er til gengæld ofte den bedste sovesofa hvis den skal stå i et gæsteværelse eller kun sjældent bruges til at sove på.

Læs også:   Sjove juniorsenge til børn

Læs videre og find svar på hvilken sovesofa er bedst

Clubber sovesofa

Sovemål: 115 x 200 cm

Sovesofa i sofistikeret design med mulighed for at tilkøbe en matchende stol samt armlæn. Pris 5.899 kr.

Denne sovesofa forhandles hos Bedre Nætter. Bredden på sengen i udslået udgave er 115 cm., hvilket gør at man godt kan sove to mennesker på sovesofaen. Er du i tvivl om hvilken sovesofa er bedst, så bør du kigge nærmere på blandt andet denne model hos Bedre Nætter. I stedet for en skummadras, som man som regel finder i sovesofaer, har denne en egentlig madras med pocketfjedre, som giver en langt bedre søvnkomfort end skum. Sovesofaen har et sofistikeret look, der gør at den passer flot i stuen eller gæsteværelset. Her ses sovesofaen i grå, men den fås i et bred udvalg af farver. Skal der soves på sovesofaen ofte, eller måske permanen, anbefales det at supplere den med en god topmadras. Det vil både forbedre din søvnkvalitet markant, og minimere slid på sofaen.

Supremax Deluxe sovesofa – topmodellen hos Bedre Nætter

Sengemål: 155 x 200 cm.

Denne sovesofa er den bedste sovesofa hos Bedre Nætter, når vi snakker både sidekomfort og søvnkomfort. Sovesofaen har en god bredde, som gør at den sagtens kan bruges som dobbeltseng. Sovesofaen har en god komfort fordi der er indbygget gode så kaldteexcess pocketfjedre i madrassen. Se billederne her. Denne type fjedre egner sig særlig godt til brug i sovesofaer, da de giver en virkelig god støtte. Eksperterne hos Bedre Nætter anbefaler at sovesofaen suppleres med en topmadras for en ekstra god søvnoplevelse samt markant mindre slid på sofaen. Det er ikke en billig sovesofa, da de den koster 9.689 kr., men tilgengæld en sovesofa der fungerer som et smukt møbel både i form af sofa og seng.

Karup Shin Sano sovesofa

En billig sovesofa kr. 2.999 kr. til studielejligheden eller gæsteværelset

Her er en sovesofa til dig, der har fokus på pris og samtidig vil have en sovesofa med et ungdommeligt udtryk. Sovesofaen er meget pladsbesparende, og vil ikke fylde meget på teenageværelset eller i studielejligheden. Madrassen foldes på midten således at den bliver en lav sofa med plads til to personer. I prisen medfølger ligeledes to puder, som bruges som ryglæng. Sovesofaen er nem at slå sammen og et godt bud på en billig sovesofa. Den forhandles hos Wupti, hvor du finder mange andre billige sovesofaer.

Silo sovesofa med chaiselong

En sovesofa med chaiselong er en særdeles populær form for sovesofa. Den er nemlig både en komfortabel sofa og seng. Denne model kan købes hos forhandleren Boboonline, som er en af de store online møbelforhandlere. Sovesofaens chaiselong er vendbar – det vil sige at den kan spejlvendes. Dette er meget praktisk hvis sovesofaen skal flyttes eller du skal have den med i en anden lejlighed. Sovesofaen vil se flot ud i stuen, og er udmærket at sove på, enten af overnattende gæster eller dig selv. Som med alle andre sovesofaer er det nødvendigt at supplere med en topmadras for bedst mulig søvn og komfort.

Endnu en populær sovesofa med chaiselong

Lækker sovesofa med chaiselong og opbevaring i chaiselongen.

Her er endnu et bud på en sovesofa med chaiselong. Denne er vist i grå, og har en flot og elegang look. Noget af det mest praktiske ved en chaiselong er at der er plads til opbevaring i den. På den måde kan du nemt og hurtigt pakke dyner og puder væk om dagen, og ligeledes nemt tage det frem om aftenen. Sovesofaen er fin både som gæsteseng eller til dig selv. Det er en godt bud på den bedste sovesofa, hvis du skal sove i stuen på grund af pladsmangel. Sovesofaen koster 4.119 kr., hvilket er en ganske god pris på en billig sovesofa, hvor du får meget for pengene. Sovesofaen kan købes hos Boboonline, som er en stor online møbelnutik med alle slags møbler til hjemmet – her finder du også almindelige sofaer, sofaborde, lænestole og meget mere.

Lille sovesofa

En meget pladsbesparende sovesofa, der slås ud på ved at hive sædet ud.

Her er et godt bud på en lille sovesofa. Måske er dette den bedste sovesofa, hvis du ikke har så meget plads men alligevel ønsker at have en god sovesofa. Den slås ud som seng ved at hive sædet ud. Dette er også en billig sovesofa til en pris på 2.749 kr. Sovesofaen har to matchende puder og et lille rum på siden, til for eksempel opbevaring af fjernbetjeninger. Den kan købes hos den store møbelhandler Boboonline, hvor du finder mange slags møbler til hele hjemmet.

Billig sovesofa med nemt udtræk

Flot sovesofa til kun 2.099 kr. hos Boboonline

Det er svært at vurdere hvilken sovesofa er bedst, hvis det skal være en billig sovesofa. Denne Trapana sovesofa fra den store møbelbutik Boboonline, er dog et godt bud på den bedste sovesofa, der heller ikke koster en formue. Den har et nemt udtræk, og er således nem at omdanne fra sove til seng. Den egner sig godt til studielejligheden, gæsteværelset eller stuen. Den er her i en grå farve, som vil passe fint til de fleste hjem.

Læs også:   Bedste boxmadras | Se udvalg af gode boxmadrasser

Osvald 2 personers sovesofa

150 x 200 cm i udslået tilstand

Stilren sofa fra Bedre Nætter til 9.999 kr.

En sovesofa, der fremstår rigtig flot både som sofa og som seng. Den har ingen armlæn, hvilket giver den et ungdommeligt og personligt udtryk. Sovesofaen indeholder en håndsyet madras, hvilket giver en god komfort i forhold til de billige sovesofaer, der har en madras af skum. Sovesofaen ses her i grå. Sovefaen er nem at slå ud, og har to store puder som ryglæn. Den er ligeledes nem at omdanne til en sofa igen. Et godt bud på den bedste sovesofa, hvis liggekomfort og design er din prioritet.

“Futon” sovesofa fra Wupti

Smart sovesofa, der kan indstilles på flere forskellige måder

140 x 200 cm udslået

Denne sofa har det enkle design vi kender som en futon sovesofa. Den ser flot ud som sofa, og er meget nem at omdanne til en seng. Lig en topmadras ovenpå, og du vil hurtig have en god seng du kan sove på. Samtidig er det også et flot møbel, som du kan have stående fremme i dit hjem. Sovesofen her er en nyhed hos Wupti, og koster 2.899 kr. Det unikke ved denne sovesofa er at den kan indstilles på flere forskellige måder, således at den passer til dine behov. Se alle måder at indstille den på her.

Fordele og ulemper ved en sovesofa

Den helt store fordel ved sovesofaen er at du kan have både sofa og seng i et møbel. Dette er utrolig pladsbesparende og samtidig rigtig praktisk. Typisk ser man sovesofaer i studielejligheder, på teenageværelset, men også i stuen hos børnefamilier, hvor forældrene har valgt at sove i stuen.

Fordele ved en sovesofa

  • Pladsbesparende
  • To møbler i ét
  • Funktionelt

Ulemper ved en sovesofa

  • Den skal slåes ud og sammen når du skal sove eller bruge den som sofa
  • Især de billige sovesofaer, er bedre som sofa end som seng
  • Mindre plads i bredden end en almindelig dobbeltseng

Som med alt andet, er der naturligvis også ulemper ved en sovesofa. Den største ulempe må klart være at en sovesofa umuligt kan give den samme komfort, støtte og aflastning til din krop som en rigtig seng. Dog kan du ende med en rigtig komfortabel seng, hvis du investerer lidt mere i din sovesofa, samt supplerer den med en god topmadras når du skal sove på den. Er du på udkig efter en billig sovesofa, er der ikke noget i vejen med at for at købe en af de billige sovesofaer, eventuelt en af de populære sovesofaer med chaiselong.