Her har vi kigget på en række køkkenmaskine test, og vurderet de bedste køkkenmaskiner fra de mest populære mærker, såsom KitchenAid og Kenwood.

En køkkenmaskine er og bliver en af de mest populære køkkenmaskiner til hjemmet. En køkkenmaskine er en kæmpe hjælp, og bliver hurtig uundværlig til essentiele dele af madlavningen og ikke mindst når man skal bage sit eget brød. Ifølge Forbrugerrådet Tænk, kan en køkkenmaskine anvendes til brød, rugbrød, piskning og endda mousser og souffler (brug en foldekrog).

Det, der gør en køkkenmaskine så anvendelig i et køkken er også muligheden for at tilføje flere elementer. Blender, kødhakker, pastamaskine og meget mere kan tilkøbes maskinen, der derved kan bruges til endnu mere. Udover det mest basale, kan du altså for ret billige penge tilkøbe endnu mere. En god køkkenmaskine bliver derfor hurtigt en uundværlig base i dit køkken.

Se de bedste køkkenmaskiner og køkkenmaskine test længere nede i teksten

Overvejer du at investere i en køkkenmaskine, er der dog flere faldgrupper du skal være opmærksom på. Derfor har vi her skrevet lidt om hvad du bør kigge efter, inden du køber. Vær opmærksom på at vi ikke udfører test, men ligger vægt på produktbeskrivelser og eksterne tests.

Indholdsfortegnelse

Klik for at direkte til den køkkenmaskine du vil læse mere om. Find ud af hvilken køkkenmaskine er bedst.

Kenwood Køkkenmaskine test

Kenwood har lavet køkkenmaskiner i mange år. De er dog blevet opdateret en del undervejs, og er i dag blandt de store topmodeller. Der findes flere modeller til forskellige priser, alt efter hvad dit behov er.

Køkkenmaskinen fra Kenwood er en af de bedste køkkenmaskiner på markedet. De har en kraftig motor på omkring 1200-1400 watt, hvilket betyder at den uden problemer kan ælte dej til brød og boller. Køkkenmaskinen har en stor røreskål, som kan gå i opvaskemaskinen efter brug. Med til Kenwood køkkenmaskine følger der piskeris, K-spade og dejkrog. Maskinen har kraftudtag, som gør det muligt at tilkøbe en kødhakker, blender, saftpresser og meget mere. Faktisk kan du købe mere end 20 forskellige slags tilbehør til denne maskine.

Kenwood har igennem mange år lavet køkkenmaskiner i høj kvalitet, der dog stadig kan købes til en pris der er en smule lavere end den populære KitchenAid køkkenmaskine.

Unikt ved Kenwood køkkenmaskine

Den kraftige motor er det, der gør Kenwoods køkkenmaskiner blandt de bedste. Derudover er det en fordel med de mange muligheder for tilbehør man kan tilkøbe får Kenwood maskiner.

 • Motoreffekt (watt)

  1200 – 1400

 • Skålstørrelse i liter

  6,7

 • Kvalitetsmaskine

  Flot og enkelt design

 • Mulighed for ekstraudstyr

  Kødhakker, blender, saftpresser, pastaskærer og meget mere.

 • Ikke mulighed for at vælge mellem flere farver

  Fås kun i stål

Classic KitchenAid køkkenmaskine

Den klassiske KitchenAid køkkenmaskine står efterhånden i mange hjem. Den har vundet et hav af tests for både design og brugervenlighed. Den ikoniske køkkenmaskine er perfekt som en ekstra hånd i det travle køkken. Den kan både røre tunge deje som bolledej, men klarer også de luftige deje som flødeskum og til sandkage. Det hele klares med de medfølgende basale redskaber som piskeris og dejkroge. Er det alligevel ikke nok, kan du tilkøbe op til 15 andre dele, som du nemt tilslutter maskinen. Den har en skålstørrelse på 4,2 liter, og motoren har en effekt på 250 watt.

Meget effektiv motor

Vær opmærksom på at KitchenAid har udviklet en særlig effektiv måde at udnytte watts i motoren. Denne køkkenmaskine har en meget effektiv motor, og der går minimalt energi til spilde når motoren er i brug.

 • Motoreffekt (watt)

  250 – 275

 • Skålstørrelse i liter

  4,2

 • Antal hastigheder

  10

 • Ikonisk køkkenmaskine

  Har været populær i mange år

 • Ikke mulighed for at vælge mellem flere farver

  Svag motor i forhold til fx. Kenwood

KitchenAid køkkenmaskine

Model: 175ETG | Farve: orange

KitchenAid er en af de mest kendte køkkenmaskiner, der især er populære på grund af deres flotte retrodesign. Køkkenmaskinerne fås i mange forskellige farver. KitchenAid har modtaget flere priser for dens design og brugervenlighed. Den ser flot ud, når de står fremme på køkkenbordet. Til denne model medfølger der piskeris, dejkrog, stænkskærm, fladt piskeris og et fladt piskeris med dejskraber. Der er mulighed for at købe masser af brugbart tilbehør som fx. kødhakker.

Opdateret udgave

Denne udgave er en opdateret udgave, som fås i ekstra friske og synlige farver. Det er ikke de store ændringer i forhold til den klassiske model, men det er for eksempel nemmere at udskifte dejkrogen med piskeris.  Motoren på denne model har en effekt på 300 watt, hvilket er en anelse kraftigere end den klassiske model

Meget effektiv motor

Vær opmærksom på at KitchenAid har udviklet en særlig effektiv måde at udnytte watts i motoren. Denne køkkenmaskine har en meget effektiv motor, og der går minimalt energi til spilde når motoren er i brug.

 • Motoreffekt (watt)

  250

 • Skålstørrelse i liter

  4,8

 • Antal hastigheder

  10

 • Prisvindende design

  Vælg mellem flere flotte farver, der matcher dit køkken