En graviditetspude bruges til at støtte kroppen. Mange gravide døjer med smerter i kroppen, og har svært ved at finde hvile, og her kan en graviditetspude være en god støtte. Den giver mulighed for vekslende sovestillinger, og aflaster mave, lænd og ben.

Her kan du læse mere om hvordan du bedst muligt lejrer dig selv, så du kan ligge behageligt, og hvordan en graviditetspude kan hjælpe med det.

Sisällysluettelo

Sådan aflaster du din gravide krop

Som gravid er det vigtigt at man hviler sig hver dag, og gerne i behagelige stillinger, der føles aflastende for kroppen. Det er ikke altid nemt som gravid at finde en behagelig stilling, men hvis du følger nogen få råd, kan med stor sandsynlighed finde en god stilling, så du kan sove eller hvile dig uden de store smerter.

Når du ligger på ryggen

Det handler om at få benene lidt op, så din lænd aflastes, og blodet kan løbe tilbage til kroppen. Døjer du med meget vand, kan du ligge dig på gulvet med benene oppe på en stol. Ligger du i en seng, så kan du ligge en stor pude under dine knæ, og evt. under fødderne også, så begge benene løftes op. En stor hovedpude kan også få det til at føles mere behageligt, og desuden reducere halsbrand. Lig evt. også en lille pude eller et sammenfoldet tæppe under lænden. Dette kan lige give den sidste støtte, som får dig til at ligge godt. (Mange gravide har stor glæde af deres korotusvuode under graviditeten.)

Når du ligger på siden

I den sidste del af graviditeten synes de fleste, at det er mest behageligt at ligge på siden. Når du ligger på siden skal du sørge for, at du har en pude eller lignende mellem benene. Når dine ben er let adskilte, belaster det dit bækken mindst muligt. Du skal faktisk have støtte hele vejen ned, selv anklerne skal have en pude i mellem sig. Herudover kan du prøve at ligge en lille pude eller et sammenfoldet tæppe under maven. For at gøre det nemmere, kan du bruge en graviditetspude. Den støtter alle de rigtige steder, og kan virkelig gøre en forskel i forhold til søvnkvalitet i graviditeten.

Lue myös:   Miten selviytyä äitiyslomalla | Ota kaikki irti äitiyslomasta

Graviditetspude fra Doomoo

Den unikke graviditetspude giver virkelig god støtte til din gravide krop. Inde i puden er der såkaldt polyfyld. Det tilpasser sig din krop, men giver samtidig en god fast støtte. Når du er gravid er kroppen tungere end normalt, og det kan virkelig hjælpe til en bedre søvn med korrekt støtte til kroppen. Graviditetspuden er nem at bruge, og den kan efterfølgende omdannes til en stor ammepude, der også er god til tvillinger. Betrækket et blødt bomuld, der føles behageligt mod kroppen. Voit ostaa Doomoo imetystyynyn täältä hintaan 729,95 kr.

Raskaustyyny - 3-in tyyny

Denne smarte graviditetspude kan indstilles på tre forskellige måder. Den kan nemlig både bruges som støttepude i graviditeten, og efterfølgende som ammepude til baby. Den støtter både mellem benene og den tunge mave. Puden kan give god støtte hele kroppen, og kan især være en stor hjælp hvis du er ramt af bækkenløsning. Raskaustyynyn voi ostaa täältä hintaan 578,95 kr.

Ihana tukityyny raskauden ja pienen imetyksen tyynyyn

Hvis du godt kunne tænke dig god støtte til kroppen under graviditeten, men ikke har råd til en stor graviditetspude, så kan denne være et godt alternativ. Den er ikke så stor, og er derfor nem at have med rundt og bruge forskellige steder i huset. Den kan ligges med den lille ende under maven, når du ligger på siden, hvilket aflaster både din lænd og ryg.

Her er en ammepude, der er lidt mindre end den typiske ammepude. Det gør den mere handy at have med rundt, men den giver stadig rigtig god støtte. Det er en Doomoo ammepude, der er kendt for at lave lækre og gode ammepuder i høj kvalitet. Det kaldes en multipude, da den kan bruges til flere forskellige ting. Det en af de billige ammepuder med en pris på 248 kr. Forhandles her hos Babygear.

Lue myös:   Oletko raskaana? Miten selviytyä kuumasta kesästä

Problemer med søvnen under graviditeten?

Gravide oplever ofte store problemer med søvnen igennem hele graviditeten. I løbet af de 9 måneder oplever de fleste, at maven fylder mere og mere, fødderne hæver op og måske får du kramper forskellige steder i kroppen. Det er generelt bare enormt svært at finde sig til rette og sove godt i sin seng. Graviditetspuder er populære for sit unikke og behagelige design. De har en volumen, som gør det muligt at forme dem til den ønskede hvileposition. Puderne støtter både mave, bækken, ben, ryg og skuldre før, under og efter graviditeten.

Graviditetspude kan være løsningen

Det er ikke en holdbar løsning at forsøge sig med store puder eller alternative sovestillinger. Da en graviditet helst skal være så komfortabel og smertefri som muligt, så kan du med fordel investere i en god graviditetspude allerede fra start. Graviditetspuder er designet med formålet om, at støtte op og give dig en god nattesøvn. Graviditetspuderne aflaster mave og krop, så du i højere grad føler dig udhvilet om morgenen.

Graviditetspuder findes i mange forskellige udformninger og størrelser. Jordemødre anbefaler en bestemt type pude, som både aflaster under graviditeten og senere ved amning. Fyldet i puden består i mikrostyrofoam kugler, som sørger for, at puden beholder den ønskede form og er dejlig at ligge på. Puden er desuden god til amning, hvor du kan slappe af uden at få ondt i arm, ryg eller skulder. Det er videnskabeligt bevist, at din baby slapper mere af, når moderen slapper af og dermed glider amningen bedre. Nogle puder er meget lange og egnet til kvinder, der har behov for støtte flere steder. Disse puder afhjælper gener og smerter i løbet af natten. Puden kan dog også bruges som rygstøtte eller til din baby i tremmesengen.

Lue myös:   Englantilaiset tyttöjen nimet

Har du derimod brug for en graviditetspude, ammepude og skråstol i én? Puder med EPS-kugler holder formen, så puden kan aflaste og støtte lige præcis dér, hvor du har brug for det. Disse typer puder er desuden effektive, når barnet skal lære at sidde selv. De fleste puder er fremstillet i antibakterielt materiale for at minimere antallet af bakterier.