Når først man er gået i gang med projekt baby, så vil de fleste gerne blive gravide så hurtigt som muligt. Det er dog ikke nemt for alle, at blive gravide hurtigt, men der er en del man faktisk kan gøre for at blive gravid hurtigt.

Her på siden kan du læse en række gode råd og nemme tips, hvis du ønsker at blive gravid hurtigt

Nederst i artiklen finder du en række mindre videnskabelige råd til at blive gravid hurtigt

Sisällysluettelo

Dyrk lagengymnastik

Det er måske at sige det mest åbenlyse, men det bør alligevel nævnes. Det gælder naturligvis om at ramme ægløsningstidspunktet. Hvis man er i tvivl om hvornår man har ægløsning er der endnu vigtigere at hygge med sin partner minimum to gange om ugen.

Få styr på din ægløsning

Når først ægget har løsnet sig, og er på vej ned i gennem æggelederen, kan det befrugtes i 24 timer. Når det befrugtes, sætter det sig fast og udvikler sig til en graviditet. Sædceller kan overleve i livmoderen i op til en uge. Det gælder derfor om at dyrke lagengymnastik op til ægløsningen. For de fleste kvinder vil det være omkring 2 uger efter menstruationens første dag, at ægløsningen finder sted. Dette er dog utrolig individuelt.

Sådan ved du, om du har ægløsning

Der er flere metoder til at finde ud af, hvornår din ægløsning er. Den første metode kaldes temperaturmetoden. Når du har ægløsning, stiger kropstemperaturen nemlig en smule. Mål derfor din kropstemperatur hver morgen i en periode. Når den stiger lidt, så har du højst sandsynligt ægløsning. Husk at skrive tallene ned undervejs, da det ellers kan være svært at huske.

Lue myös:   Vauvauinti - opas vauvauintiin

Ægløsningstests

Ligesom du kan teste for graviditet, kan du også teste for ægløsning. Det er rigtig nemt at gøre. Du skal blot teste din urin, på samme måde som en graviditetstest, og se om der kommer to streger på testen. Du bør dog være forberedt på at skulle bruge en del tests, for at finde tidspunktet. Det kan der for anbefales at købe stort ind. Du kan købe billige ægløsningsteste her.

Spis sundt & dyrk motion

Det er ingen hemmelighed, at en sund kost, og moderat motion er godt for krop og sind. Dette gælder i høj grad også, når man gerne vil blive gravid hurtigt. Overvægt og dårlige vaner gør chancerne for graviditet dårligere. Så drop cigaretter, alkohol og overspisning, hvis du har nogen af disse vaner. Hvis du ikke allerede dyrker motion, er det en god ide at begynde. På den måde holder du din krop sund og mere klar til en graviditet.

Hvis du ikke ved hvordan du skal bære dig ad, kan du finde inspiration i bøgerne “Spis dig gravid” eller “Bliv gravid – sådan styrker du din fertilitet

Tag gode kosttilskud

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man tager folsyre, når man planlægger graviditet. På hjemmesiden Babyplan kan du få 50% rabat på folsyre ved brug af rabatkoden: babyplanfolsyre. Se mere täällä.

Husmorråd til at blive gravid

Her finder du en række mindre videnskabelige gode råd og tips, til at blive gravid hurtigt

 • Gele Royal

  Et naturlægemiddel, der efter sigende skulle gøre kvinders cyklus mere regelmæssig, og forbedre kvaliteten af æg.

 • Fiskeolie

  Sunde olier skulle forbedre chancerne for at opnå graviditet

 • Grøn te

  Grøn te indeholder masser af antioxidanter, der skulle forbedre fertiliteten

 • Lad tyngdekraften gøre sig job

  Dette er en myte, men efter sigende kan tyngdekraften gøre hvad den skal, hvis man efter hyggetid med manden, ligger med benene oppe eller en pude under numsen

 • Zoneterapi

  Zoneterapi har hjulpet rigtig mange til at opnå graviditet, og få mere styr på deres cyklus. Du kan opsøge en zoneterapeut eller selv finde gode punkter til hormonbalance og cyklus, via søgning på nettet.

 • Hypnose

  Hypnose arbejder med underbevidstheden, og kan på den måde ændre tanker og følelser, som i sidste ende skulle gøre det nemmere at undfange

 • Fjern fokus fra projektet

  Masser af kvinder har oplevet, at de blev gravide så snart de begyndte at tænke på noget andet. Så en god måde at blive gravid på, kan faktisk være at glemme alt om det! Du kan for eksempel begynde på en ny hobby, melde dig til et motionshold, eller tilbringe en aften med veninderne med masser af sjov.