Efterårsferie under varmere himmelstrøg

Kulden og mørket er kommet ind over Danmark. Dette får de fleste til at længes efter varmen og de lyse aftener. Men hvad gør man så i denne mørke tid, ud over at lade stearinlysene brænde, finde tæpperne frem og lave en god kop varm kakao med flødeskum sammen med børnene? Man kan altid tage mod de varmere himmelstrøg og for en stund glemme den danske kulde.

Indholdsfortegnelse

Efterårsferie med børnene

Børnene vil med garanti elske lidt ferie. En ferie hvor i kan sove længe, en ferie hvor i ikke skal nå noget, en ferie hvor man godt må spise en eller flere is om dagen. Alt i alt en ferie, hvor i er sammen og kan nyde hinanden. En ferie hvor i glemmer hverdagen, hvor der ikke er noget der hedder arbejde, vuggestue, børnehave eller skole. Dette vil med garanti gøre humøret bedre og vinteren lidt kortere.

 

Har du helt små børn, er det ofte mere behageligt at rejse udenfor sommersæsonen, da temperaturerne ikke når helt så højt op og derfor kan de små bedre holde til at være udenfor, også i middagstimerne, hvor solen normalt brænder for meget til at selv de voksne kan holde det ud. Vejret vil mange steder være ligesom en lun efterårsdag herhjemme, hvor det kun lige kræver en cardigan ud over sommerkjolen.

efterårsferie sydpå med børnene

Vi vil her guide dig bedst muligt til en god efterårsferie med børn, hvis i skal rejse sydpå. På den måde er du bedst klædt på i forhold til hvilke ting du skal være mest opmærksom på, hvad du skal huske at pakke og andre gode råd.

 

Vejret spiller en stor rolle, når vi skal på ferie. For med den lune luft, i stedet for hedebølgen, bliver der også større chance for at børnene kan holde til at se på seværdighederne. Om børnene så er så store at de går rundt, sidder i klapvogn eller ligger i barnevogn, så er det ikke heden der forhindrer dem i at deltage. Så sørg for at have undersøgt hvordan vejret er på det tidspunkt, hvor i gerne vil af sted til – nogle steder kan der også være for køligt, til at man overhovedet føler en forskel fra det danske vejr.

Læs også:   Sæt farten ned - kvalitetstid med børnene i efterårsferien

 

Liv og aktivitet er også meget afvigende fra sted til sted – og der kan være markant forskel fra sommer til efterår. Så et sted der emmer af liv og aktivitet i løbet af sommeren, kan være helt dødt og lukket ned lige så snart sommersæsonen er slut. Så det er vigtig at undersøge, om det kan svare sig at tage til den pågældende destination, hvis stedet er helt lukket ned og øde, så i ikke kan lave andet end at sidde på hotelværelset eller gå en tur på stranden. I hvert fald ikke, hvis man gerne vil opleve nogle ting. På den måde ved i også hvilke ting i kan komme til at opleve, hvilke ting i vil fokusere på og hvilken type ferie i gerne vil have ud af det.

 

Et sted der kunne være rart at holde efterårsferie er i Tyrkiet, som mange steder har over de 20 grader. Tyrkiet har mange ting at byde på og flyrejsen er ikke alt for lang. Så tag eventuelt på efterårsferie med børnene i Tyrkiet. Har det vækket din interesse, så kan du læse flere informationer om Tyrkiet hos Sunnyferie.

Er i derimod en familie der er til lidt varmere himmelstrøg eller er til en anden destination end Tyrkiet, så kan du hurtig få overblik over flere andre destinationer hos Sunnyferie. På den måde kan i få skabt den ferie der passer bedst til jer som familie og så den måde skabe den bedste efterårsferie for børnene og jer selv.

 

De ting der skal pakkes til ferien er på sin vis meget lig med hvad der skal pakkes til en ferie sydpå i sommersæsonen. Men her er de ting du måske ikke tænkte over at tage med på efterårsferien, ud over de normale pas, tøj og toiletgrej.

Læs også:   Gamle danske navne

Pas på solen:

Selvom solen ikke er lige så kraftig, så er det vigtig stadig at smøre dig selv og børnene ind i solcreme. En faktor 30 vil være fint. På den måde beskytter du den sarte barnehud bedst muligt. Solhatte er også en rigtig god ide. Kroppen er ofte mere dækket end på en ferie med 40 graders varme, men det er vigtig at huden ikke er blotte for meget under den kraftigere middagssol.

Transport:

Hvis børnene ikke er store nok til at kunne gå rundt i lang tid, så er en klapvogn helt klart at foretrække. Du kan få flere modeller, der kan klappes helt sammen som en paraplyklapvogn, men som også kan ligges ned og har en stor nok kaleche til at kunne skygge mod solen. På denne måde behøver i ikke at være på hotellet, når det er tid til en middagslur.

Tøj:

I skal tænke på at have en tynd overgangsjakke med og nogle trøjer, så i kan dække jer mere til især omkring aftentid. For selvom temperaturerne nogle steder kan stige godt i løbet af dagen, så falder de ofte meget lige så snart solen er gået ned. Og så kan det være koldt at gå hjem fra byen eller restauranten. Pak eventuelt også et tæppe til at putte med i klapvognen.

En lille taske:

Der i kan i komme nogle snacks, noget at drikke og andre vigtige småting i. Det er ikke sikkert at der er lige så meget åbent som hen over sommeren og med små børn er det vigtig at være forberedt på den lille sult, tørst eller at kunne komme et plaster på en lille hudafskrabning.

Læs også:   Madplan - gør det selv eller klik den hjem | Gratis gave til dig

Har du ubrugte feriepenge stående?

Har du været på dagpenge i løbet af ferieåret, så er det måske værd at se nærmere på, om du har en overraskelse liggende i form af feriepenge, du måske har til gode. Det kan give et lidt større overskud, så feriedagene allerede er klar til at blive brugt og ikke skal betales ud af egen lomme.

 

Du kan altid kontakte din a-kasse og høre nærmere. Er du ikke allerede medlem af en a-kasse eller ønsker at finde en ny a-kasse, så kan du læse mere inde på Danske A-kasser. Derinde kan du finde informationer om de forskellige a-kasser som findes på markedet. De kan guide dig til den a-kasse der passer bedst til dig og derudover kan du holde dig opdateret omkring hvad der sker på markedet. Med en god a-kasse bag dig er du sikret, hvis det en dag skulle ske, at du står uden arbejde. De hjælper dig både økonomisk med dagpenge og også til at guide dig tilbage på arbejdsmarkedet igen.

 

En efterårsferie sydpå er et afbræk i hverdagen, lidt lys og varme er noget der er godt for hele familien. Så tøv ikke med at tage på en lille smuttur sydpå, nu når kulden har meldt sin ankomst her i lille Danmark. Det hjælper på humøret, giver minder, skaber sammenhold og en god oplevelse.