Den bedste rejseseng til baby og barn kan være meget praktisk, når ens barn skal sove ude. Enten til pasning, eller hvis I er til et arrangement hvor baby skal puttes. Det kan også være at I er familien der jævnligt tager på ferie, og derfor har brug for den bedste rejseseng til baby. Grundende kan være mange, men uanset hvad, er der visse ting man bør overveje inden køb.

Læs om hvordan du finder den bedste rejseseng til baby nedenfor

Inden køb af bedste rejseseng til baby – det skal du vide

Når du skal investere i en ny rejseseng til baby, og gerne vil finde den bedste, er det en god ide at starte jagten online. Her kan du finde langt flere varianter, end i de fysiske butikker, der ofte kun har en eller to modeller stående. Derudover er priserne tit lavere online, og du kan søge efter et sted der har en god rejseseng på tilbud.

Når du køber rejsesengen online, så vær sikker på at målene er korrekte, og tjek også gerne hvor meget sengen fylder når den er slået sammen. Den skal jo helst ikke optage for meget plads når den er slået sammen.

Vi viser dig nogle af de bedste rejsesenge til baby på markedet, så du kan få god inspiration og finde den der passer bedst til dig. Vi skriver lidt om de forskellige udgaver af rejsesenge, og giver dig et link til forhandler, hvor du kan læse mere og købe.

Aeromoov rejseseng – vejer blot 5 kg – Smart Pop up seng!

Måler 130 cm i længden

Denne rejseseng er anderledes en mange andre rejsesenge, da de slåes op som en popup seng. Den er derfor utrolig hurtigt at slå op, men er alligevel en ret stabil seng, som er nemt at have med på farten. Der medfølger en praktisk taske, som man kan børe sengen i. Madrassen kan indstilles i to niveauer, så du kan skåne ryggen når den lille baby skal puttes. Når barnet vokser kan man justere og sænke madrassen, så den store tumling ligger godt og sikkert i bunden. Med weekendsengen medfølger en UV-solskærm der har UV-faktor 50+ til ekstra beskyttelse hvis sengen skal med en tur til stranden eller bruges udenfor. Der medfølger insektnet, ekstra bund til baby og den almindelige madras, med en tykkelse på 3 cm.

Babybjörn – godt bud på den bedste rejseseng

Denne weekendsseng kan bruges fra fødslen og til omkring 3 årsalderen, alt efter barnets længde og størrelse. Sengen er nem at have med på tur. I udfoldet tilstand måler den 82 x 112 x 64 cm. Den er fremstillet af Oeko-Tex 100 certificeret tekstiler og så medfølger der en god madras, så baby kan sove dejligt. Sengen står meget stabilt, da den er en smule bredere for neden end for oven.

Babytrold seng – billig rejseseng

Denne model er nem at have med på tur, da den kun vejer 4,5 kg og der dermed en af de letteste rejsesenge. Når sengen er slået ud måler den 125 x 83 x 67 cm, hvilket er en fin størrelse til babyer og børn op til 3 – 4 år. Med rejsesengen medfølger der en madras med en tykkelse på 2 cm. Her kan man sagtens placere en tykkere madras, hvis man ønsker bedre komfort for barnet. Sengen leveres i en transporttaske. Rejsesengen står meget stabilt, da den bliver lidt bredere for neden. Den kan også anvendes som kravlegård i hjemmet.

Ny mulighed til de mindste: En pop up seng eller slyngevugge

Til de mindste babyer der er kommet en ny slags rejsesenge frem på markedet, nemlig en såkaldt popupseng. Disse er ikke til større børn, men kan derimod fungere som en hyggelig base eller kravlegård til den lille. Popup sengene er virkelig praktiske at bruge udenfor, da de har UV beskyttelse, og så fylder de nærmest ingenting når de er slået sammen, man kan faktisk have den under barnevognene. Se Popupsenge her.

Slyngevuggen – nem at have med på farten!

Slyngevuggen nævner vi her, da flere og flere får øjnene op for den smarte løsning, og de fleste babyer elsker simpelthen deres slyngevugge. Den består mere eller mindre af et stykke stof og en lille madras, og er derfor genial at have med på farten, da den kan pakkes sammmen i en lille pose. Den kan bruges både indenfor, udenfor eller når i er hjemme hos andre. Med en tilhørende krog, kan den blot sættes op i dørkarme. Slyngevuggen omfavner baby og gynger blidt frem og tilbage, hvilket beroliger næsten alle børn, da det minder dem om tiden i mors mave.

Man kan vælge at købe den originale Slyngevugge fra Sneglehuset, eller den billigere udgave fra Nonomo, som kan købes lige her.

Rejsesenge til din baby

Når man skal på farten med en lille en, måske på ferie og derfor skal overnatte andre steder, er det ikke altid man tør sætte sin lid til, at ens et og alt, lille baby, skal sove i en fremmed seng, som måske er for stor, for lille eller bare ikke helt rigtig for ens øjesten. Derfor kan det være betryggende, at have sin egen seng med til den lille på ferien, og der findes et væld af rejsesenge som kan bruges fra barnet er baby til ca. 3-4 års alderen, alt efter hvor stort barnet er. Rejsesenge fås i forskellige størrelser, som en juniorseng, en vugge, med og uden ben og kan fylde minimalt i bagagen.  

 

Hvordan fungerer en rejseseng? 

Den mest almindelige rejseseng er en fold-up seng med ben, som kommer i en smart transporttaske, der er nem og let at håndtere. Rejsesengen har et standardmål der cirka ligger på 60 x 120 cm, og der fås nemt en ekstra madras til, så babyen ligger så komfortabelt som muligt, da madrassen der medfølger en rejseseng ikke altid er er den mest behagelige. Sengen slå nærmest sig selv om når man folder den ud, og der er derfor ikke meget man kan gøre gal når sengen skal gøres klar inden sengetid for den lille. Rejsesenge fås også til de helt små, i form af en rejsevugge, der ligesom rejsesengen er nem at slå op, og står solidt på ben. Rejsesengene kan bruges i mange år til samme barn, og kan ligesom en almindelig tremmeseng indrammes med en sengerand, så baby føler sig tryg og sengen bliver indrammet i en god størrelse.  

 

Meget mere end blot en rejseseng

Rejsesenge er gode til mere end blot at tage med på ferien, de er desuden gode og nemme for bedsteforældrene at have til at stå, og har den gode egenskab at de hurtigt kan pakkes frem og ned igen, når barnebarnet ikke længere er på weekendbesøg.  

Rejseseng– Komfort giver god søvn til baby

Når I har fundet den bedste ejseseng bør I være opmærksomme på, at det ikke er alle senge, der har en komfortabel og god madras. Derfor kan det være nødvendigt at købe en ekstra madras til jeres rejseseng, så I er sikre på at baby kan sove behageligt, og så godt som muligt. Husk på at nogle rejsesenge har bestemte mål der betyder, at de har madrasser der er syet specielt til den valgte model, men som regel kan ma bruge en almindelig madras til tremmeseng.

Fornuftigt med den bedste rejseseng til baby

Som forældre kan man godt ende med at blivehjemme ra familiefødselsdagen, en middag med vennerne eller strandturen på en varm sommerdag, så børnene kan blive puttet til tiden og man derfor ikke får skubbet eller ødelagt deres døgnrytme.

En rejseseng er smart fordi den

  • Er nem at transportere. Nogle weekendsenge fås endda i en tilhørende rejsetaske
  • Er nem at slå op og sammen igen
  • Den minder om barnets egen seng og giver både forældre og barn tryghed
Læs også:   Hvornår må baby sove i klapvogn?