En weekendseng eller rejseseng til baby og barn kan være super praktisk til bestemte begivenheder, hvor man ønsker at deltage sammen med sit barn. Det kan også være at I er familien der jævnligt tager på ferie. Mange børn begynder på et tidspunkt at få skabt en normal døgnrytme og her kan en weekendseng være en god investering for jer. Med en weekendseng er det muligt at bevare barnets døgnrytme og ligeledes være sikker på, at barnet sover trygt og godt. Mange weekend- og rejsesenge til børn er i dag super anvendelige og samtidig nemme at transportere.

Se de bedste weekendsenge og rejsesenge med UV-beskyttelse længere nede på siden

Vi viser dig nogle af de bedste weekend- og rejsesenge til børn på markedet, så du kan få god inspiration og finde din favorit. Vi skriver lidt om de forskellige modeller og giver dig et direkte link til forhandler. Samtidig skriver vi lidt om hvorfor det kan være en god ide, at investere i en weekend- eller rejseseng til baby. Læs mere herunder

Indholdsfortegnelse

Weekendseng – Komfort sikrer høj søvnkvalitet

Når I har fundet den rette weekend- eller rejseseng bør I være opmærksomme på, at det ikke er alle weekendsenge der har en komfortabel og fornuftig madras. Derfor kan det være nødvendigt at tilkøbe en ekstra madras til sengen, så I er sikre på at barnet ligger behageligt og så godt som muligt. Husk på at nogle weekendsenge har bestemte mål der betyder, at de har madrasser der er syet specielt til den valgte model.

Babybjörn Weekendseng

Denne model kan bruges fra fødslen og til barnet er omkring 3 år. Den er nem at have med på tur. Når weekendsengen er foldet ud måler den 82 x 112 x 64 cm. Den er fremstillet af Oeko-Tex 100 certificeret tekstiler og så medfølger der en god madras.

Aeromoov Weekendseng

Denne model fra Aeromoov er en pop-up weekendseng fra nyfødt og til barnet er omkring de 4 år. Den er praktisk at have med, da den kun vejer 5 kg. og opbevares i en rejsetaske. Samtidig er den nem at opbevare under sengen når den ikke er i brug. Weekendsengen er 130 cm. lang. Barnet kan ligge i to niveauer, så du kan skåne ryggen når den lille skal puttes. Når barnet vokser kan man justere og derved sænke madrassen. Med weekendsengen medfølger en UV-solskærm der har UV-faktor 50+ til ekstra beskyttelse hvis sengen skal med en tur til stranden eller blot stå i haven. Der medfølger insektnet, ekstra bund til baby og den almindelige madras der har en tykkelse på 3 cm.

Læs også:   Madkasser og drikkedunke til børn

Babytrold Weekendseng

Denne model er nem at have med på tur, da den kun vejer 4,5 kg. Når sengen er slået ud måler den 125 x 83 x 67 cm. Med rejsesengen medfølger der en madras med en tykkelse på 2 cm. Her kan man sagtens placere en tykkere madras hvis man ønsker det. Sengen leveres i en transporttaske.

Babydan Weekendseng

Denne model er nem at slå op og sammen igen. Weekendsengen har to hjul med bremse, der gør den nem at transportere rundt selvom den er slået op. Den har en komfortabel rullemadras og er med forede kantlister og lomme på siden. Weekendsengen kan bruges fra nyfødt og til barnet er omkring 4 år.

 

Nuna Weekendseng

Denne model er i en super lækker kvalitet. Den kan indstilles i højden så den lille nyfødte kan komme op i niveau. Sengen har et stærkt aluminiumsstel. Samtidig er den super praktisk at have med på farten, da den er lige til at slå sammen og op igen. Når weekendsengen er slået ud måler den 74,5 x 107 x 73,5 cm.

4moms Weekendseng

Denne model har en 4-i-1 løsning der betyder at det både er en weekendseng, vugge, kravlegård og pusleplads. Sengen kan nemt foldes ud og sammen igen med et enkelt tryk. Der medfølger en madras til vuggen og en madras til weekendsengen. Selve vuggen kan bruges fra nyfødt og til barnet vejer ca. 8 kg. Fin og super praktisk weekendseng hvor der ligeledes medfølger en rejsetaske, så det er nemt at transportere sengen når I er på tur. Når sengen er slået ud måler den 79 x 83 x 117 cm.

 Hauck Weekendseng

Denne model er let at slå ud og pakke sammen igen, den fylder minimalt og kan nemt tages med på tur i den medfølgende taske. Weekendsengen er ideel til når barnet skal overnatte ude og anbefales fra nyfødt og til barnet er omkring 15 kg. Hauck weekendseng måler 125 x 65 x 76 cm. når den er foldet ud og findes i farverne Beige og Blå.

 

 

 

Rejsesenge med UV beskyttelse – Ideel som seng eller strandtelt

BBGG Cosy Luna Pop-up rejseseng

Denne model har en UV beskyttelse på 50 + og er CE-mærket. Rejsesengen anbefales fra nyfødt og til barnet er omkring 18 mdr. Kan både bruges som weekendseng og som strandtelt. Den er super nem at transportere og vejer kun 1,9 kg. Der medfølger madras. Når sengen er foldet ud måler den 96 x 65 x 50 cm. og findes i farverne Pink og Blå.

BBGG Pop-up rejseseng

Denne model har en UV beskyttelse på 50 + og er CE-mærket. Den kan bruges fra nyfødt og til barnet er omkring 6 mdr. og beskytter barnet imod solens stråler. Rejsesengen kan både bruges som weekendseng eller til en strandtur. Den måler 64 x 73 x 92 cm. når den er foldet ud og findes i farverne Blå og Pink.

Deryan Pop-up Rejseseng

Denne model kan slåes op på 3 sek. og fylder næsten ingenting. Sengen er nem at have med på tur og kan med fordel bruges som strandtelt, da rejsesengen har UV-beskyttelse. Samtidig er der indbygget myggenet. Rejsengen anbefales fra nyfødt og til barnet er omkring 5 år. Denne deluxe udgave har medfølgende selvoppustelig madras, sovepose og gardiner så sengen kan mørklægges.

 

Diono Rejseseng

Denne model fra Diono kan anvendes fra nyfødt og til barnet vejer 7 kg. (Svarer til ca. 3 mdr.). Rejsesengen har en aftagelig kaleche og så medfølger der myggenet. Sengen er super nem at have med, da den kun vejer 3 kg. og samtidig let kan foldes ud. Der er god ventilation og en tyk madras på 30 cm.

 

En weekend- eller rejseseng er en god investering

Som forælder kan man godt have tænkt tanken om, at det bare er nemmere at blive hjemme fra familiefødselsdagen, en middag med vennerne eller strandturen på en varm sommerdag, så børnene kan blive puttet til tiden og man derfor ikke får skubbet eller ødelagt deres søvnrytme. Her er en weekendseng altså genial fordi den er super praktisk at have med på tur.

En weekendseng:

  • Er nem at transportere. Nogle weekendsenge fås endda i en tilhørende rejsetaske
  • Er nem at slå op og sammen igen
  • Den minder om barnets egen seng og giver både forældre og barn tryghed

Der findes også rejsesenge eller de såkaldte UV-telte der beskytter mod solens stråler. Her kan rejsesengen/teltet være ideel til strandturen eller hvis barnet skal sove sin lur i haven på en varm sommerdag. De fleste UV-telte har også sejl eller kaleche og ligeledes indbygget myggenet, så barnet både er beskyttet mod solens stråler og insekter. Se de forskellige modeller indenfor rejsesenge/UV-telte ovenfor.