Regnvejrsaktiviteter for børn

Find ideer til sjove regnvejrsaktiviter for børn her på siden! Det er ikke altid den danske sommer byder på solskin og strandvejr, men heldigvis er regnvejr slet ikke grund til at kede sig. Mens regnen slår mod ruderne er der masser af ting I kan lave sammen som familie. Få masser af gode ideer her.

Selvom du som forældre synes, at regnvejr egentlig ikke hører til om sommeren, så husk at det ikke er sikkert dine børn har det sådan. Alt afhængig af hvor gamle de er, vil de fleste børn nemlig have en skøn tendens til at blive begejstrede over livets små, simple glæder og de går ikke og funderer over at en tur på stranden havde været bedre end den vandpyt de hopper i. Så når det regner i ferien er det på med ja-hatten.

Når det er sagt er der dog intet at sige til, at du har brug for ny inspiration til at finde på noget at lave for at aktivere de små. Derfor har vi her samlet en lang liste med regnvejrsaktiviteter til børn, som er sjove for både store og små.

Læs med, og find ud af hvordan I får det bedste ud af det våde vejr.

Indholdsfortegnelse

Gå udenfor og kig på snegle og andre dyr

Når det regner, kommer der mange dyr frem, som børnene vil elske at studere nærmere. For eksempel snegle eller regnorme. Så på med regntøjet og gå udenfor en tur i haven eller i parken.

Hvis det virkelig står ned i stænger, kan det dog godt være at det er sjovere at blive indenfor og hygge. Læs videre for at finde ud af hvad I kan lave indendørs på en regnvejrsdag.

Lave perleplader

Hama Perler er den geniale indendørsaktivitet. Til dette skal du blot bruge perler, perlepalde og en god fantasi eller et mønster. Du kan finde masser af gratis mønstre på nettet eller på Pinterest. Du kan også vælge at hente Anja Tackas App, der er et univers fyldt med mønstre. Appen koster 49 kroner, men herefter har du adgang til alle mønstre, og der kommer jævnligt nye. Appen hedder “Det’ Perler”.

Læs også:   Krea Legetøj - Spændende legetøj fra Krea til baby og barn

Køb perler billigt online her, og hav dem klar til leg i morgen.

Bage boller eller en kage

Gå i køkkenet og bag en kage eller nogen lækre boller. De små kan sagtens være med til at røre i skålen eller forme bollerne. Og så er det jo super hyggeligt for både store og små med noget hjemmebag.

Tag i legeland eller museum

Hvis børnene virkelig trænger til at blive aktiveret, er det en god ide at tage en tur ud af huset. Tjek jeres lokalområde, og find ud af hvad der ligger i nærheden. Måske er et på tide at besøge det lokale museum og lære noget om byen I bor i? Det kan også være i har et legeland i nærheden, så børnene kan brænde noget krudt af.

Gå på biblioteket

Regnvejr er læsevejr. Langt de fleste byer har et bibliotek i nærheden, og der er næsten altid en børneafdeling med lidt legetøj og masser af børnebøger. Her kan I hurtigt bruge en times tid, og herefter kan I tage hjem og læse bøgerne sammen.

Se en film sammen

Tv’et er oplagt som regnvejrsaktivitet. Find en film, som er sjov for hele familien, så det ikke bare er de sædvanlige tegneserier som kun er for børn. Skal der virkelig gøres noget ud af det, kan I lave popcorn, købe slik eller snacks og tage dyner og puder ind i stuen.

Tag i svømmehallen

Endnu en super god regnvejrsaktivitet for børn. Børnene vil helt sikkert elske en tur i svømmehallen, og de bliver som regel både sulte og trætte bagefter, og så er det rart at tage hjem og slappe af bagefter. Så gør det ikke noget, at det regner.

Spil et brætspil

Denne regnvejrsaktivitet for børn er god, men det kommer an på hvor gamle dine børn er. De skal nok have en vis alder, før de kan koncentrere sig om et spil matador og forstå reglerne. Er dine børn mindre kan I hygge jer med vendespil eller puslespil.

Byg en hule indenfor

Det er sjovt at bygge en hule, og børnene vil elske at sidde derinde og lege selv bagefter. I kan eventuelt tage et tørrestativ og dække det til med tæpper eller dyner.