En utraditionel børneopsparing

Er du blevet forælder for nylig, er det klart, at der er mange ting, som du må tage dig af. Ikke mindst må du opfylde din babys behov lige nu, men det kan også være dejligt at tænke længere ud i fremtiden. Her er det naturligvis børneopsparingen, som der er tale om.

Indholdsfortegnelse

En børneopsparing til dit barn

Ligesom du hjælper dit barn alt, hvad du kan lige nu, kan det være dejligt at vide, at du kan hjælpe dit barn videre i voksenlivet. Står dit barn over for at flytte hjemmefra, kan det være enormt rart at have nogle penge med i bagagen.

Ikke alle forældre vælger at oprette en børneopsparing. Men er det noget, som du gerne vil gøre, er det en god idé at starte så tidligt som muligt. På den måde kan du nemlig lade opsparingen vokse over en længere periode.

Investering af børneopsparingen

Du kan naturligvis vælge at lade pengene til dit barns børneopsparing stå på en bankkonto. Renten på børneopsparinger er dog så lav for tiden, at du ikke får det store afkast på denne måde. Derfor kan du også overveje at investere børneopsparingen, eller i hvert fald en del af den.

Træffer du et valg om at investere pengene, er der naturligvis flere ting, som du bør holde for øje. Blandt andet er du tvunget til at handle gennem den bank, hvor din opsparing er placeret. På www.mininvestering.dk kan du blive klogere på investeringer.

Risikovillighed

Investering af børneopsparinger adskiller sig fra andre investeringer på den måde, at de udbetales på en bestemt dato. Med de fleste andre investeringer kan du blot vente med at sælge dine værdipapirer til det tidspunkt, hvor det bedst kan betale sig. Dette er ikke virkeligheden med en børneopsparing.

Læs også:   Søvn under graviditeten

Derfor er det en god idé at overveje, hvor risikovillige du vil være helt fra starten af. Har du fået stablet en stor børneopsparing på benene, kan det godt betale sig at justere risikovilligheden de sidste år inden udbetalingen. På den måde er risikoen for, at du mister mange penge mindre.

Overvej obligationerne

Vil du gerne investere dit barns børneopsparing uden den helt store risiko, kan det være en god idé at kigge på obligationer. At have pengene investeret i obligationer, er nemlig næsten lige så sikkert, som at have dem stående i banken. Dog giver obligationerne et højere afkast end renterne, og du vil derfor have flere penge at give dit barn på denne måde.