Familieferie med baby: Gode råd inden I tager afsted

Hvis I snart har planer om at tage på en hyggelig ferie med baby under armen, er det en god idé at overveje en række ting, inden turen går til de kanariske øer eller Grækenland. Hjemme i boligen er der opstået en hel del ændringer, efter at barnet er kommet til verden, og på den næste rejse, hvor I ikke længere er to, men tre, skal I ligeledes tage hensyn til ting, som I ikke behøvede førhen. Læs med herunder og få en række gode råd vedrørende overvejelserne inden turen, så I kan få den skønneste og mest behagelige ferie med jeres søde, lille baby.

Weekendseng til hotelværelset

Idet jeres baby eller barn ikke kan slæbe den fine træseng med på ferien, er det en super idé at anskaffe jer en weekendseng. Mange senge kan klappes sammen, så de er lette at have med under armen og op i flyet. Weekendsengen vil desuden skabe den rette tryghedsfornemmelse og sørge for, at forældrene roligt kan hygge sig ude på balkonen uden at blive forstyrret hele tiden. I forbindelse med søvnen i den nye weekendseng er det dog vigtigt, at barnet afprøver sengen, inden ferien starter. Lad barnet sove i sengen flere nætter i træk, så han eller hun kan blive helt tryg ved tanken om at skifte den normale seng ud med den praktiske af slagsen. Sammenlign priser på weekendsenge, så I finder den helt rette seng til et overkommeligt beløb og dermed kan skabe plads til ekstra fornøjelser på den skønne ferie.

Typen af ferie

Har de forrige ferier bestået af lange vandreture i Italien, gælder det om at se på nye muligheder, når ferien for hele familien skal løbe af stablen. Måske er der også opstået nye ferieønsker, efter at I har fået barn, så I dermed ligefrem drømmer om en afslappet ferie ved pool, et smukt hav og opvartning i form af all-inclusive. Tænk desuden på, hvor lang tid I har lyst til at rejse med jeres lille barn. Her kan det være fint at starte ud med en kort flyvetur, så I på denne måde kan finde ud af, om rejsen kan gå til en fjernere destination næste gang. Det er samtidig en god idé at vælge et hotel, som er familievenligt, og som eksempelvis har en børnepool og en sjov omgang underholdning for de mindste i løbet af feriedagene.

Læs også:   En utraditionel børneopsparing

Skru ned for forventningerne

Familieferien med den lille ny vil uden tvivl ikke blive det samme som så mange andre ferier, og derfor lyder vores sidste råd på, at I skal sørge for at skrue ned for jeres forventninger til turen. Med et barn under armen kan der nemt opstå situationer, hvor I ikke kan komme afsted på sightseeingturen og derfor må blive hjemme på hotellet. Lad ikke dette skabe frustrerede miner, men vend det til noget positivt og vær glad for, at I blot kan nyde hele dagen i behagelige og flotte omgivelser på hotellet. På denne måde bliver ferien et skønt minde, som I kan se tilbage på, når barnet er blevet ældre.