En gåsele til børn var populær og almindelig i Danmark i 50’erne og er nu efter en lang pause så småt kommet frem igen.

Her ses en smart gåsele fra Trunki – læs mere her.

En gåsele kan bruges som ”gåtræner” til børn, der ikke vil holde i hånden, eller kan finde på at stikke af uden varsel. En gåsele er også praktisk i familier med flere børn, især forældre med tvillinger kan somme tider mangle en hånd, og her kan en gåsele til børn være rigtig praktisk.

Som alternativ til en egentlig gåsele, er det muligt at købe en rygsæk med tilhørende gåline, så man på den måde kombinerer en smart rygsæk til barnet, og muligheden for at holde styr på ham eller hende når det er nødvendigt. Se eksempler på disse længere nede i teksten.

Indholdsfortegnelse

Det bør du være opmærksom på, når du bruger gåsele til børn

Når du bruger en gåsele til dit barn, så bør du sikre at gåselen sidder behageligt på dit barn, og ikke strammer eller er generende på anden vis. Vælg gerne en som kan spændes til, så den tilpasses dit barn bedst muligt. Derudover er det en god ide hvis gåselen har en flot farve, et fint billede eller lignende, så det bliver en god oplevelse for dit barn at have gåselen på.

De fleste forældre bruger gåselen som en slags ekstra sikkerhed i tilfælde af barnet løber væk eller falder uden varsel. Selen bliver derfor ikke brugt til at hive i eller rette på barnet, ligesom man ville gøre med en hund, men derimod blot som en ekstra sikkerhed.

Gåseler har desværre været ret udskældt, da mange mener at de bruges som erstatning for at lære barnet at gå pænt. Men i virkeligheden kan de fint bruges på ture, hvor barnet vil nyde at kunne gå selv. I andre lande, blandt andet England, er det helt normalt at bruge en gåsele til sit barn.

Læs også:   Hvilken babydyne er bedst?

Sød og farverig gåsele

Gåsele til børn med flot design, god pasform og påsyende reflekser. Set til 248 kr. her.

Denne fine gåsele fra mærket Trunki passer til børn fra de er 6 mdr. og op til 4 års alderen. Det er netop i denne alder at børn har stor mobilitet, men stadig har svært ved at forstå farer omkring dem. Selen er meget nem og hurtig at give barnet på, da den indstilles med clips, så den kommer til at passe til barnets krop. Denne gåsele til børn er fremstillet i åndbart materiale og har en meget lav vægt, så børnene næsten ikke opdager at de har den på. Gåselen har et sjovt design med et ansigt foran. Hos Babygear kan du vælge mellem to designs i enten grøn eller lilla. Tilmed har gåselen reflekser, så den skaber ekstra synlighed i trafikken.

Praktisk og billig gåsele til børn

Til kun 78 kr. kan du købe denne smarte gåsele, så du nemt kan skabe mere tryghed for dine børn.

Gåselen her er meget nem at sætte på barnet. Den brede rem går henover maven, mens de to skulderstropper sidder godt henover skuldrene. Det er muligt at stramme selen ind med velcrobånd, så den sidder behageligt og tilpas tæt uden at stramme. Det er en billig gåsele til blot 78 kr., og den er derfor oplagt hvis du endnu ikke ved om en gåsele er noget for dig og dit barn. Den er set hos Babygear.

Gåsele & klapvognssele i ét (Universalsele)

Kan bruges både som gåsele til børn og som sele i klapvogn, barnevogn eller lift. 74 kr hos babygear

Denne sele er ekstra smart, da den har flere anvendelsesmuligheder. Den kan nemlig både benyttes som sele i klapvogn eller barnevogn, og nemt omdannes til en gåsele ved at påsætte en line. Det er smart med børn der gerne vil skiftevis sidde i klapvognen og gå selv. Med denne sele kan begge dele foregå under trygge omstændigheder. Det er også den billigste gåsele vi har kigget på her, da den kun koster 74 kr.

Læs også:   Billigt puslebord til børn

Rygsæk med gåsele

Rygsæk med gåsele – 248 kr.

Med denne søde rygsæk kan I kombinere en praktisk og sjov gave med muligheden for at holde styr på den lille. Med til rygsækken hører nemlig en gåsele, som kan påsættes når det er nødvendigt. På den måde får i to produkter i ét. Selen kan nemt sættes på med en praktisk karabinhane, når i for eksempel befinder jer steder med mange mennesker. Tager man selen af, så har man en ganske almindelig rygsæk. Rygsækken har et fint motiv og en flot farve.

Alternativ til gåselen – praktisk håndtag til klapvognen

Hvis dit barn ikke vil holde i hånden, eller du har flere børn end du har hænder, så kan dette håndtag være en god løsning. Det påsættes nemt på klapvognens styr uden brug af værktøj, men blot med en enkelt klik-lås. Herefter er der et godt håndtag som barnet kan holde fast i på gåture. Måske synes barnet at dette håndtag er sjovt og trykt at holde i, og vil dermed blive ved vognen i stedet for at løbe væk. Det kan købes hos Coop til 139,95 kr.

I disse situationer er en gåsele til børn praktisk

Hvis I går ved en befærdet vej, så kan en gåsele skabe en stor tryghed for forældrene. Somme tider er børn bare lynhurtige, og en gåsele kan forhindre og stoppe en meget farlig situation hvor barnet løber ud foran en bil.

Læs også:   Billig sengerand | Billigste sengerande her

På store markeder eller travle gader i udlandet er en gåsele også en meget stor tryghed, da den forhindrer at barnet pludselig løber væk og forsvinder i en menneskemængde.

Hvis man har flere børn med på en tur, og simpelthen ikke har hænder nok, så er

Hvem kan bruge en gåsele?

En gåsele til børn fungerer som en ekstra tryghed for mange forældre. Både til børn der har meget energi og krudt, så de kan finde på at løbe væk fra forældrene, og ikke vil gå ved siden af mor eller far og holde i hånden. Den kan også være en meget stor hjælp for forældre til børn med særlige behov, for eksempel børn der er meget grænsesøgende eller på anden vis har brug for lidt ekstra vejledning og faste grænser.