Sommeren er på vej, og solens stråler bliver stærkere. Soltøj, eller UV tøj, til børn er blevet mere populært over de seneste år, da det effektivt beskytter børn mod solen. Det smarte ved UV tøj er at børnene ikke behøver at blive smurt ind i solcreme, de steder hvor tøjet beskytter.

Her finder du et udvalg af det bedste soltøj til børn, samt hvor du kan købe det billigt.

Sisällysluettelo

Hvad er soltøj og UV tøj?

Soltøj med uv beskyttelse er vævet på en særlig måde, så det beskytter barnet effektivt mod solens stråler. Det er vævet således, at solens skadelige stråler ikke trænger igennem tøjet. Det er især praktisk på stranden, hvor uv-indekset bliver meget højt. Rejser man sydpå til ferien kommer soltøjet i høj grad også til sin ret, da uv indekset tættere på ækvator er utrolig højt.

Hvorfor bruge uv-badetøj til børn?

Børns hud er både tyndere og lysere end voksnes hud. De er derfor meget udsatte for solens farlige stråler. Soltøj og uvtøj er derfor praktisk som ekstra beskyttelse, udover solcreme og solhat. Læs mere om børn og solbeskyttelse täällä.

Nederst i teksten kan du læse om praktiske strandsko til børn! Husk også at medbringe strandlegetøj – få inspiration täällä.

Køb soltøj til børn billigt

Efterhånden kan man købe soltøj og uv badetøj til børn i langt de fleste børnebutikker, både online og fysiske butikker. Ofte vil man dog finde et lidt større udvalg hvis man kigger online, og her er det også tit flere farver og modeller at vælge i mellem. Tag for eksempel et kig forbi FaktorFobi, der har speciliseret sig i netop solbeskyttelse af børn i form af soltøj og uv tøj. En anden mulighed er den store online babyforretning Babygear, der plejer at være skarpe på lave priser.

Kortærmet badedragt til børn – med uv beskyttelse

Meget praktisk dragt, der er egnet til både strand og svømmehal. Dragten har korte ærmer og korte ben, så den kan fint bruges, selvom det er varmt. Den går en smule op i halsen, hvilket beskytter den udsatte hud i nakken meget effektivt. Dragten er hurtigtørrende, så barnet holdes varm. Uv dragten er fra mærket Splash, der er kendt for at producere badetøj til børn i topklasse. Køb og læs mere her

Sol T-shirt med uv beskyttelse

Denne t shirt er perfekt supplement til badebukserne. Den beskytter effetivt mod solen på varme stranddage. Den er nem for barnet at tage af og på ved behov. Børn bliver hurtigere skoldet end voksne, på grund af deres tynde og sarte hud. Denne t shirt sørger for gos beskyttelse. Køb og læs mere her.

Hummel badedragt

Hummel laver rigtig godt badetøj til både børn og voksne. Her ses  en super god og anvendelig badedragt til børn, som også beskytter mod solens stråler, da den har UV beskyttelse. Dragten er perfekt til en lang dag ved stranden, men kan også fint bruges i en svømmehal. Den har et flot mønster til pigerne. I halsen går dragten lidt op, så også nakke og hals beskyttes mod solstråler. Den åbnes foran med en lynlås, så den er ret nem at tage af og på. Køb den gerne et nr. større end normalt, da den eller hurtigt kan føles for stram. Set hos Kids-World

Se mere fra Hummel täällä ja täällä.

Bukser med uv beskyttelse fra Pop Up shop

Alt badetøj fra mærket Pop up shop er med Uv beskyttelse. Mærket er kendt for deres flotte prints og mønstre, som ser smarte ud og samtidig er sjove for børnene at kigge på. Her ses et par behagelige badebukser. Modsat andre barbukser er disse lange og dækker derved hele benet. De er et godt valg hvis det er lidt køligt, eller hvis man skal være ved vandet en hel dag og derfor ønsker optimal beskyttelse mod solens stråler. De kan kombineres med overdel fra Popup shop – se det hele her

Lue myös:   Ammetøj store størrelser | Find det bedste ammetøj i store størrelser

Bikini fra Freds World

Sød bikini fra mærket Freds World. Børnetøj fra dette mærke er som regel økologisk, og der er tænkt over at undgå kedelige kemikalier i tøjet. Man kan derfor kigge efter dette mærke, hvis man handler miljøbevidst. Bikinien her har solbeskyttelse. Den er i flotte farver, og er prydet med fine flæser der vil glæde enhver badeglad pige. Se bikinien her.

Røde badeshorts fra Freds World

Super søde røde badeshorts, der kan bruges til både drenge og piger. De er med solbeskyttelse, så barnet ikke bliver udsat for meget for solens stærke stråler. Bukserne har en god pasform og sidder lidt til, hvilket gør at de ikke så nemt falder af, selvom barnet godt kan lide at lege vildt. Se mere og køb her.

Mange børn bryder sig ikke om at blive smurt ind i solcreme, og derfor er soltøj til børn en god ide.På strandturen kan det være svært for forældrene at huske at smøre hver gang junior har været en tur i vandet. UV badetøj beskytter hele tiden barnet mod solen, også i vandet.

Mange forældre er glade for at give deres børn soltøj på, eller UV tøj som det også kaldes. Tøjet er vævet på en særlig måde, der gør at solens stråler ikke kan trænge igennem på samme måde.

Det bedste soltøj til børn

Soltøj til børn er særlig brugt på stranden. Det kan være svært at holde børnene i skygge under parasollen. Derudover er solens stråler ekstra stærke på stranden, fordi vandet reflekterer.

Når du vælger Uv badedragt, så vælg en der dækker mere af kroppen, end en traditionel badedragt gør. Det beskytter bedst muligt.

Badesandaler – perfekt til brug på stranden

Strandsko beskytter børnenes fødder mod skarpe sten og varmt vand ved stranden. De kan også benyttes i svømmehallen, hvor de forebygger faldulykker på det glatte gulv.

Käytettäväksi rannalla rantakenkinä

Skal de bruges som strandsko, kan det være en fordel at købe nogen med en en kraftige sål end de såkaldte badesokker. En god sål er  modstandsdygtig på en strand, hvor der ikke kun er skarpe sten  – men desværre kan man også være uheldig at støde på glasskår, cigaretskodder eller en gemt grill, der gør sandet brandvarmt. En behagelig strandsko med en tyk sål beskytte kan barnets fod effektivt. Se mange strandsko her

Lue myös:   Føtex Baby Pack - Hyvä aloituspakkaus vauvalle, jossa on hienoja tuotteita.

Adidas Perfomance uintikengät

Populære badesko, der er ideele til stranden. De sidder rigtig godt fast på barnets fødder, men uden at begrænse barnets bevægelighed. Badeskoene er i et hurtigttørrende materiale. Sålen er utrolig fleksibel, og går lidt op om snuden. Uimakengät maksavat 199 kr. täällä.

Badesokker – til både strand og svømmehal

Vælger man et par badesokker får barnets fod mere frihed, og derudover så er de også meget nemme at tage af og på. Der er dog en større risiko for at de falder af. Her må man kigge efter en model, der passer godt til barnets fod og har den rette størrelse. Disse badesokker er blandt de

Mikk-Linen uimakengät - halpa ratkaisu (89 kr.)

Disse badesko er et bud på de traditionelle af slagsen, og egner sig bedst til børn på omkring 4 år og opefter. De kan nemlig godt  være svære at gå i for de mindste, og dermed ende med faktisk at gøre barnet mere usikkert end hvis det havde haft bare fødder. De er meget praktiske have på til og fra bassinet i svømmehal, men kan også bruges på en strand. De er beregnet til at blive våde, og vil ikke føles ubehagelige at gå i selvom der kommer vand på. De er en billig løsning sammenlignet med andre badesko, da dette par kun koster 89 kr. täällä.