Kreativt legetøj til børn er fantastisk til at lade fantastien og kretativiteten får frit løb. Kreativt legetøj er ofte det legetøj, som børnene kan få rigtig lang tid til at gå med, da det kan leges med på flere forskellige måder. Det typiske kreative legetøj er for eksempel modellervoks, perler og perleplader eller byggeklodser. Her på siden har vi samlet det bedste kreative legetøj til børn.

Se det bedste kreative legetøj længere nede af siden.

Sisällysluettelo

Kreativt legetøj – hvornår?

I princippet kan babyer og børn i alle aldre lege med kreativt legetøj. Selve det at lege er i sig selv kreativt. Om det så drejer sig om at stable klodser eller at bygge et hus. Men den egentlige kreative leg, hvor børnene begynder at skabe ting på eget initiativ opstår som regel først ved 2 års alderen. Små babyer leger derfor kreativt på en anden måde. Her handler det mere om at stimulere deres kreative evne ved at tilbyde dem legetøj der stimulerer deres sanser.

Kreative lege – fra 2 år og opefter

Når barnet bliver to år begynder han eller hun at ville skabe noget selv. Når hun tegner en tegning skal det ofte forestille noget, frem for bare at være tilfældige streger. Det samme gælder når barnet leger med lego eller de populære Plus Plus klodser, som vi også nævner længere nede. Her får barnet virkelig mulighed for at skabe noget selv. Der er nemlig ikke opsat “regler” for hvad man skal lave. Det samme gælder med for eksempel modellervoks. Her får børnene også mulighed for at lave lige det de vil.

Modellervoks

Modellervoks er det perfekte legetøj til at skabe og kreere flotte ting. Med modellervoks kan man lave lige hvad man vil, og det gør det sjovt for børn i alle aldre. Her har vi valgt at fremhæve en dansk-produceret økologisk modellervoks, som er helt uden tilsætningsstoffer. Der sker derfor intet hvis barnet kommer til at putte det i munden. Læs mere om modellervoks her.

Maxi Jumbo Tusser

Store tusser, der er nemme at holde på for selv de små børn. Tusserne er egnet til børn fra 1 år. Sættet har 24 tusser, alle med kraftige spidser, der ikke lige går i stykker. De kommer i en flot holder, som børnene helt sikkert vil elske at placere tusserne i og tage dem op igen. Tusserne er i god kvalitet, og barnet får rig mulighed for at udfolde sig kreativt.

Kinetic Sand

Det sjove kinetic sand, som er en magisk slags sand der kan leges med indenfor. Det er på kort tid blevet et rigtig populært valg når det kommer til kreativt legetøj. Sandet grisser ikke, og det er nemt at rydde op. Det består af 98% almindeligt sand og 2 % bindemiddel, der holder det sammen. Sandet er giftfrit, glutenfrit, fri for skadelige og allergifremkaldende stoffer.

Hvis dit barn er vild med at lave sandkager, så kan han eller hun nu også gøre dette indenfor! En rigtig sjov gaveide, som helt sikkert vil bringe glæde hos barnet. At lege med sand er en kreativ leg, hvor børnene får lov at skabe noget selv. Kinetic sand fås i mange farver.

Klistermærker med havfruer (160 stk)

Strikkelise

Et skønt og klassisk stykke kreativt legetøj, der giver mulighed for nemt at lave sine egne ting af garn. Strikkelisen kan bruges til at strikke små fine snore som kan sættes sammen til fine ting, for eksempel en blomst som vist på forsiden. Der er mange muligheder, og kun fantasien sætter grænsen. Den fine æske fra Djeco med strikkelisen indeholder strikkenål og garn i fine farver. Så er det lige til at gå i gang med at være kreatrice.

Klistermærker med havfruer (160 stk)

Flotte klistermærker som kan placeres rundt omkring på barnets ting. Disse klistermærker er med fine havfruer og andet flot, der passer i temaet. Klistermærkerne kan placeres rundt omkring på overflader. For eksempel møbler, tegnehæfter eller lignende. Klistermærkerne er kreativt legetøj, da det giver børnene mulighed for at forestille sig hvor de kan sidde henne og hvorfor. Måske skal der laves en flot dekoration på vinduet.

Fra 4 år.

Farvekridt

Et stykke papir og nogen gode farveblyanter er alt der skal til for at starte en virkelig god kreativ leg. De fleste børn elsker at tegne alle mulige ting. Efterhånden begynder børnene også at digte historier der passer til tegningen. Disse farver er lavet af bivoks, og er derfor helt uden skadelig kemi eller andre kedelige sager. Farveblyanterne er gode at holde på, og de går ikke i stykker selvom de tabes på gulvet flere gange. I tilfælde af at der bliver tegnet på møblerne, så er disse farver ret nemme at vaske af med en klud og lidt opvaskesæbe. Et rigtig godt valg af farver.

Stor kridttavle fra Viga

En sjov tavle fra Viga. På den ene side kan man skrive med kridt og på den anden side er der et whiteboard til brug af tusser. Tavlen ligger op til mange forskellige lege for børnene. Den mest oplagte leg er nok at lege skole, især hvis børnene leger sammen med deres venner. Under tavlen er der billede af alfabetet, en kugleramme og et ur så barnet kan øve sig i at lære klokken. Dette kreative legetøj vil især bringe glæde hos skolebarnet, der er i gang med at lære en helt ny verden at kende.

Gurli Gris malebog

Lad fantasien råde, og farvelæg Gurli Gris og hendes venner i lige de farver du synes. Tegnehæftet giver de mindste mulighed for at være kreativ samtidig med at farvelægge de søde figurer.

Børnesymaskine

Med en børnesymaskine er der virkelig mulighed for at lade de større børn udfolde sin egen kreativitet. Symaskinen er meget lille og let, og nem at tage med rundt. Den bør dog altid bruges under opsyn af en voksen. Det er en smart måde at introducere sit barn til den kreative verden, hvor man selv kan skabe ting.

Lær at tegne dyr

Endnu et stykke kreativt legetøj til de lidt større børn. I dette tegnehæfte lærer man trin for trin hvordan man tegner flotte dyr, der ser meget virkelighedstro ud. Teknikkerne kan man bruge i alle sine tegninger fremover.

Vilac sansespil fra 2 år

Et sjovt spil der især udfordrer følesansen og den kreative sans. Børnene lærer forskellige dyr at kende, og bliver bedre til at indgå i et spil med andre. Spillet går ud på at man skiftes til at trække et kort, som har et billede på. Derefter skal man stikke hånden ned i følekassen, og forsøge at føle sig frem til det motiv der er på kortet.

Spillet kommer i en praktisk æske, som er nem at tage med sig rundt. Sansespillet består af en stofpose, 20 træklodser og 20 tilsvarende kort.

Kuglebane – kreativ leg med kuglebaner

At bygge en kuglebane er både sjovt og udfordrende for barnet. Denne model er anbefalet til børn over 4 år. For at bygge en kuglebane der fungerer, sætter det store krav til forestillingsevnen og selvfølgelig evnen til at skabe og kreere. Kuglen går kun én vej, og det lader i den grad børnene udfordre deres kreative sans. Denne kuglebane er i træ, og fra mærket Hape. Den er meget god kvalitet og kan holde til mange års leg. Der er ikke én rigtig løsning på kuglebanen, hvilket gør den sjov at lege med igen og igen.

Se mange flere kuglebaner täällä. 

Hama Perler

Muligheden for at lave sine helt egne perleplader med Hama Perler, er i den grad kreativt legetøj. Perlerne fås i et utal af farver, og flere forskellige størrelser. Jo mindre perlerne er, jo sværere vil de være at placere på perlepladen. Mønsteret på perlepladen kan enten laves efter et mønster eller i fri fantasi. Det sidste sætter naturligvis kreativiteten på prøve, og lader barnet skabe sine egne billeder.

Vil du læse mere om Hama Perler og Perleplader så se täällä. 

Play Mais

PlayMais er et særligt kreativt stykke legetøj, hvor børnene virkelig får mulighed for at øve leg med form, farver og deres egne kreationer. Børnene kan bygge næsten hvad som helst med de sjove små dimser, der sidder sammen efter de har været dyppet i vand. PlayMais er lavet af 100% naturlige materialer. Legetøjet træner både finmotorikken og koordinationen, foruden selvfølgelig den kreative leg. Dette kreative legetøj anbefales fra 3 år. Set hos Børn i Balance. 

Kreativt legetøj til baby

Her har vi samlet en række kreativt legetøj til babyer. Det er legetøj, der opfordrer til at bruge sine hænder til at skabe noget selv. I princippet kan alt legetøj være kreativt legetøj, da man jo kan lege med det på mange måder. Ikke desto mindre er der legetøj som i højere grad stiller krav til barnets fantasi og kreativitet. Det er naturligvis godt for børns udvikling at få lov til at lege på deres egen måde, og det hjælper dem med at udvikle deres sanser samt empati og forestillingsevne.

Se kreativt legetøj til baby nedenfor

En xylofon – Lad børn skabe deres eget musik

En xylofon, og musikinstrumenter til børn generelt, er godt kreativt legetøj til børn. På xylofonen kan børnene slå på de forskellige tangenter og på den måde få forskellige lyde frem.

Fingermaling

At male med fingrene er helt sikkert en sjov aktivitet for især de mindste børn. Her får de nemlig mulighed for at “grisse” med malingen, og kreere deres egne flotte billeder. Det er også oplagt at lave håndaftryk med malingen. At male med hænderne er en skøn sanseoplevelse, som børnene elsker. Fingermaling er en god kreativ leg til babyer, der endnu ikke formår at holde på en pensel.

Lamaze måleorm med musik

En sjov Lamaze orm til de mindste. Den kan spille musik, når man trykker på forskellige dele af ormens krop. Det opfordrer baby til at udvikle son musiske sans, og det er ofte et stort hit hos de mindste. Se meget mere Lamaze legetøj ved at klikke på nedestående link. Lamaze legetøj stimulerer babys sanser, hvilket er med til at give baby lysten til at være kreativ og finde på sine egne lege.

Derfor elsker børn kreativt legetøj

Børn elsker at få lov til at bruge deres fantasi, og lege uden der er grænser og regler for legen. Det at skabe noget selv er både sjovt og underholdende for børnene og samtidig udvikler det deres hjerner. Hvis I for eksempel bygger en mand af modellervoks, så er det ofte at børnene vil bygge en mand igen og igen. Det er nemlig den måde at børnene lærer nye færdigheder; ved at gentage dem indtil de kan dem udenad.

Kreativt legetøj – alene og med andre

Kreativt legetøj egner sig både til at blive leget med af et enkelt barn, men fungerer også godt sammen med andre børn. Omkring 3 – 4 års alderen begynder børn for alvor at skabe deres egne venskaber, og kan derfor drage meget glæde af at lege sammen med andre børn. I interaktionen lærer børnene meget, og især når de leger sammen med kreativt legetøj. Her skal de nemlig ofte blive enige om hvad de skal bygge med for eksempel byggeklodser. Det skal også aftales hvem der gør hvad, hvilket udfordrer dem til at skabe en fair fordeling som alle trives med.

Børn er kreative af natur

Det er naturligvis hensigtsmæssigt at have noget legetøj som opfordrer børnene til at lege kreativt. Det kan typisk være musikinstrumenter, modellervoks eller måske byggeklodser. Men det gode er, at børnene altid lader kreativiteten råde, selvom legetøjet ikke altid opfordrer til det. Når børn forestiller sig ting, som for eksempel at lege skoforretning med mors og fars sko, så udfordrer de også deres kreative sans. På den måde bruger børn de ting de omgives med til at inkludere i deres kreative lege, næsten uanset om det så er legetøj eller ej.