Hvornår leger baby med legetøj?

I de første dage ligger baby mest og kigger eller sover, men på et tidspunkt spørger mange sig selv: hvornår leger baby med legetøj? 

Baby begynder at tage fat i sit legetøj omkring 4-6 ugers alderen.

I de første uger af babys liv, udvikler babys bevidsthed sig meget hurtigt, og vil efterhånden begynde at kunne skelne farver og se detaljer på mors og fars ansigter.

 

 

Sisällysluettelo

Hvornår leger baby med legetøj?

Det første legetøj baby griber fat er ofte det typiske babylegetøj som en rangle eller en af de populære skwish nøgle. I starten leger barnet med ved at kigge på det og føle på det. Senere begynder barnet at prøve at kaste med legetøjet og så videre.

  • Babyer begynder at lege ved 4 – 6 ugers alderen
  • Tumlelegetøj er et hit fra 4-6 måneder
  • Rangler og sanselegetøj hitter – evt. Lamazelegetøj
  • Det første år gennemgår baby en vild udvikling

Legeforsker Jørn Martin Steenhold har udtalt til Vores Børn, at børn begynder at lege allerede i 4 – 6 ugers alderen. Det er denne alder de begynder at lære at gribe fat i legetøj, og prøver at tage det op til munden. I starten går legen mest ud på at udforske verden, og lære den at kende. Godt babylegetøj er derfor noget der føles sjovt, måske rasler eller knitre det. En rangle er også altid populært hos de mindste babyer. Sanselegetøj er super legetøj til babyer det første år. Sanselegetøj stimulerer babys sanser med farver, former eller raslelyde.

Klik her se det bedste legetøj til nyfødt og baby

Er du i tvivl om hvilket legetøj, hitter hos baby, så bør du gå til vores store guide til hvilket legetøj, der er godt til denne alder.

 

Lue myös:   Åh nej - LUS!

 

Legetøj for baby på 3 måneder

I denne alder begynder baby at genkende sit legetøj, og ligger på maven og kan finde på at slå ud efter legetøjet. Baby kan vifte rundt med en rangle, eller andet let og sjovt legetøj.

Godt legetøj til denne alder: Uroer, rangler, bidelegetøj legetøj i flotte, klare farver

Køb flot babylegetøj hos Kids-World her

 

Legetøj til baby på 6 måneder

Når baby er omkring et halvt år, begynder hun at kigge efter bolde, der triller væk og måske bliver skubbet tilbage. Legetøj der larmer, som for eksempel træklodser er også et hit i denne fase. Barnet kan selv slå legetøjet ned i bordet. Legetøj der spiller musik er også super sjovt i denne alder. Stableklodser er et stort hit i denne alder. At stable dem, men måske endnu mere at vælte dem, er en super sjov leg.

Find masser af økologisk og gennemtestet babylegetøj hos Sundleg

Legetøj til baby på 9 måneder

Baby er blevet god til at gribe fat i legetøj, og tager det måske med sig rundt. Det er stadig et hit at stable, men baby begynder nu også at kunne bygge, for eksempel med LEGO Duplo. Legetøj med lyd er også sjovt til denne alder. At læse bøger og kigge på billeder er også spændende for baby. Overvej at melde dig ind i Gyldendals børnebogklub, og få adgang til massere af bøger til lave priser. (Se mere på forsiden)

Find masser af udviklende legetøj her

Legetøj til baby på 12 måneder

Ved 1 års alderen forstår baby rigtig meget af der der foregår omkring ham. Han forstår også meget sprog, selvom det ikke er sikker han selv kan så mange ord endnu. I denne alder er det et hit at efterligne hvad de vokse gør, såsom at tale i telefon, lave mad, gøre rent osv. Legekøkken, dukker og andet legetøj der giver anlednign til rollelege er derfor sjovt legetøj.

Lue myös:   Maatila ja maatilan eläimet | Lasten lelut

Se den bedste dukke her

Se det bedste legekøkken her

Kilder: Legeforsker Jørn Martin Steenhold, Fischer Price og Vores Børn