Sæt farten ned – kvalitetstid med børnene i efterårsferien

Nyd en dag derhjemme, eller lav noget der ikke kræver at I følger en stram agenda. Her på siden har vi samlet et lille udpluk af ideer til hvad man kan lave i efterårsferien, når tempoet skal helt i bund.

Indholdsfortegnelse

Tag i skoven

En tur i skoven er ganske gratis! Du kan tage i Boserup skov, hvis det skal være tæt på Roskilde. I efteråret er der mange ting man kan finde i skovbunden.

De nedfaldne blade i smukke farver er oplagte at undersøge, og måske findes der også nødder og andet på skovbunden, som I kan samle op.

Man må gerne tage tingene med hjem fra skoven. Hvad der cirka kan være i en kurv, kan i frit tage med hjem.

 

Lav jeres egen modellervoks

Der kan gå lang tid med at lege med modellervoks. Det er en sjov og kreativ leg, som børnene morer sig med. I kan nemt lave jeres egen modellervoks – et super sjovt og hyggeligt projekt! Modellervoks kan laves med ingredienser du næsten altid har i hjemmet.

  • 5 dl. hvedemel
  • 3 dl. fint salt
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. citronsyre (fås bl.a. i Matas)
  • 5 dl. vand

Sådan gør du

Først skal du blande mel, salt, citronsyre, olie og vand i gryden. Varm blandingen op, og rør grundigt rundt med grydeske. Du kan også bruge en håndmixer med dejkroge. Når modellervoksen er blevet tyk, skal du tage gryden af varmen.

Tag derefter massen ud på bordet, og ælt den grundigt igennem. Tilsæt evt. frugtfarve eller leg med voksen som den er!

 

Skær en lygte af et græskar

Der er næppe noget bedre tidspunkt end efterårsferien til at skære en lygte af et græskar. Det er en både sjov og hyggelig aktivitet for børn og voksne. Det er dog bedst, hvis I har mulighed for at gøre det udenfor, eller sprede aviser ud over gulvet. Det kan nemlig godt grisse lidt!

Læs også:   En god topmadras | Her er de bedste topmadrasser

Du skal bruge

  • Et græskar
  • En skarp kniv
  • Papir
  • Sprittusch

Sådan gør du

Start med at skære et “låg” i græskaret. Det skal være stort nok til at kunne få en hånd og en ske ind, og skrabe al indmaden ud. .

Tegn ansigt på papir eller på selve græskaret

Nu er det tid til at være kreativ. Tegn græskarets ansigt enten på papir, eller på selve græskaret. Stregerne skal ikke være for tæt på hinanden – så kan det ikke holde.

Skær ud med en kniv

Nu er det tid til at skære ansigtet ud. Her skal der være en voksen til at styre kniven, da den nemt kan smutte på det glatte græskar.

Pensl med atamon og vand

Græskarret går desværre hurtigt i forrådnelse, især hvis man ikke har mulighed for at opbevare det udenfor. Man kan forsinke denne proces ved at pensle det med en blanding af atamon og vand.

Sæt et levende lys i græskarret og nyd dets (u)hyggelige ansigt på de mørke aftener, der kommer!