Betal gæld af hurtigt – 4 smarte metoder til mere økonomisk frihed

Vil du gerne betale din gæld af hurtigt? Har du flere lån, som du betaler en stor sum til hver måned? 

Så kan du garanteret blive hurtigere gældfri, end du regner med. Her har vi samlet fire effektive metoder, så du kan betale gæld af hurtigt. Følg blot denne guide, og så vil du være godt rustet til at få mere overskud på kontoen, og mere frihed til at lave sjove ting sammen med familien eller vennerne.

Uanset om du har gæld i form af forbrugslån, boliglån eller billån, så koster gæld mange penge hver måned. Både i form af afdrag på gælden, men også i form af renter og renters rente. Her i guiden kommer vi ind på forskellige typer gæld, og hvordan du kan betale gæld af hurtigt.

 Vil du gerne være fri af din gæld, så følg denne guide og find ud af hvilken metode du vil prøve.

Vi har lavet en nem og overskuelig oversigt med i alt fire forskellige metoder, som du kan benytter til at betale din gæld af hurtigt. Hvilken metode, der passer bedst til dig, afhænger både af hvilken gæld du har, men i høj grad også hvordan du er som person.

Nogen bliver mest motiveret af at komme af med de dyre lån først, selvom dette somme tider føles som den mest langsommelige metode, hvor man skal tænke flere år ud i fremtiden.

Hvis du er til hurtige resultater, så bør du kigge nærmere på sneboldsmetoden, hvor du kan ret hurtigt kommer til at slette dine gældsposter helt fra budgettet.

Indholdsfortegnelse

Guiden indeholder

 • Metode 1: Betal de dyre lån først
 • Metode 2: Sneboldsmetoden – holder motivationen er i top!
 • Metode 3: Et samlelån kan gøre din gæld billigere
 • Metode 4: Den hårde, men måske mest effektive vej til blive gældfri

 

Lidt længere nede finder du vores gratis budget som du kan downloade.

 

Start med at skabe et overblik

Det bedste du kan gøre, er at skabe et overblik over alle dine kreditorer. Det vil sige alle dem, som du betaler gæld af til på månedlig basis. Dette gælder både firmaer og privatpersoner. Du skal altså både skrive på de penge du betaler til din telefon, samt hvis du skylder din mor penge. Kun med et overblik over ALLE kreditorer kan du skabe den bedste plan for at betale din gæld af hurtigt.

Læs også:   Derfor bør du gennemgå forsikringen, når du får barn: 5 gode grunde

Lav en lang liste over dine alle dine kreditorer, og stil dem op på en overskuelig måde. Så kan du nemmere se, hvor alle pengene forsvinder hen.

 

Brug vores gratis budgetoversigt

Download vores gratis budget, der hjælper dig til at få overblik. Det er bare at indtaste dine poster, og så får du vist dit rådighedsbeløb. Så bliver det vist ikke nemmere!

Hent budgettet her

 

Nå, men nu skal vi til det. Her kommer der der i alt 4 metoder du kan prøve af for at få styr på gælden, og betale gælden af hurtigt. Den første metode er måske den mest fornuftige metode, og den vil være noget for dig, der godt kan lide at regne dig frem til, hvor mange penge du sparer.

 

# Metode 1 

Betal de dyre lån først

Sådan sparer du 1000-vis af kroner i renter

Når du betaler de dyreste lån først, kan du ende med en meget stor besparelse i renter. Det er muligvis den mest fornuftige måde at betale gæld af hurtigt. I visse tilfælde kan der være tale om flere 100.000 kroner som du kan putte skattefrit lige ned i lommen, i ren og skær rentebesparelse.

Du skal bruge din oversigt over alle dine lån, som du lavede tidligere. Nu hvor du har en oversigt over alle dine lån, så gælder det om at finde ud af, hvor dyrt hvert enkelt lån er. Det gør du ved at finde ud af hvor høje renter, der er på hvert enkelt lån.

Herefter kan du prioritere de dyre lån. Skru ned for afdragene på de lån med lave renter, for så at skrue helt op for afdragene på de dyre lån. På den måde får du mest muligt ud af de penge, som du betaler af på din gæld.

Grib telefonen og ring til dine kreditorer

Denne metode kræver dog en del benarbejde. Du skal nemlig tage telefonen og ringe rundt til dine kreditorer for at få lavet nye afdragsordninger. Der vil næppe være problemer hos dem, hvor du vil indbetale mere, men hos dem, hvor afdragene sættes ned, skal du have dine argumenter i orden.

Læs også:   Cyber Monday 2018 - Spar penge på Cyber Monday tilbud

Dette skal du have fokus på, når du taler med dine kreditorer:

 • Du er i gang med en stor omlægning af din økonomi, så du hurtigst muligt kan betale al din gæld af hurtigt
 • Fortæl dem en konkret tidsplan for hvornår de får deres penge
 • Læg vægt på, at du ligger en stor indsats i alt dette, så de kan få deres penge

 

 

 

# Metode 2 

Bliv gældfri med et samlelån

For mange er muligheden for et samlelån en god ide i forhold til at blive gældfri. Så kan du på en overskuelig måde betale din gæld af hurtigt.

Et samlelån er ofte et større lån, som du tager, og herefter indfrier flere af dine smålån med dette store samlelån. På den måde ender du med en langt mere overskuelig økonomi, og i sidste ende forhåbentlig også en gæld, der bliver tilbagebetalt hurtigt.

Et samlelån vil i langt de fleste tilfælde give dig lavere renter, som betyder, at du i sidste ende bliver hurtigere fri for din gæld.

Se eksempler på hvordan et samlelån her på siden

På grund af de mange forskellige online tjenester, er det i dag rigtig nemt at ansøge om et samlelån. Faktisk kan det gøres på få minuitter, og dine ansøgninger er uforpligtende. Så sæt lidt tid af, og få sendt nogen ansøgninger afsted til lånesider, der tilbyder samlelån.

 

 

 

# Metode 3 

Er sneboldsmetoden noget for dig?

Mangler du overblik og motivation til at betale din gæld af hurtigt? Så læs videre nu!

Sneboldsmetoden er en meget enkel metode til at afbetale gæld. Metoden giver dig lynhurtigt overblik over dine lån samt masser af motivation til at få tilbagebetalt din gæld så hurtigt som muligt.

Inden vi går videre er det dig værd at nævne, at denne metode ikke tager hensyn til renter. Til gengæld vil den motivere dig langt bedre end de fleste andre metoder til at betale gæld af hurtigt, og nu får du af vide hvorfor.

Med sneboldsmetoden kommer du til at slette dine gældsposter en for en, startede med den mindste post.

 • Skriv alle dine gældsposter op, med den laveste øverst (pånær dit boliglån)
 • Brug dit overskud hver måned til at få betalt den mindste gældspost
 • Når den er væk, så beløn dig selv med en lille tur på café, et stykke nyt tøj eller andet, der gør dig glad
 • Gå herefter i gang med den næsten post, og fortsæt på den måde
Læs også:   Lån til barnevogn, autostol og andet babyudstyr

Denne metode kan motivere dig rigtig meget, da det er en skøn følelse at slette gældsposter fra budgettet. Derfor kan denne metode i sidste ende gøre dig gældfri langt hurtigere end mange andre metoder.

 

# Metode 4 

Du må spinke og spare din vej til gældfri økonomi

Den sidste metode vi kommer ind på her er vel nok den mest velkendte, og måske den mest benyttede til at betale gæld af hurtigt. Det er også den metode der kræver en stor portion selvdisciplin, målrettethed og beslutsomhed.

Med denne metode kan du betale din gæld af lynhurtigt!

Du skal nemlig skære alle dine poster helt ind til benet. Væk med cafeture, smøger, dyre gaver og ferier til syden. Men bare rolig – det er kun i en periode.

Den store gulerod ved denne metode er, at du kan betale din gæld af hurtigt. Er du virkelig disciplineret, så kan du endda blive gældfri indenfor få år eller måneder, naturligvis afhængig af hvor stor gæld du har, og hvilken type gæld du har.

Ligesom i Metode 1 handler er det en god ide at gribe knoglen, og ringe rundt til dine kreditorer, og hører om mulighed for rentenedsættelse, eller ændring i afdrag.

 

Nå dine drømme – betal din gæld af hurtigt

Betaler du din gæld af hurtigt kan du nyde mere frihed og flere muligheder for at gøre lige præcis dét du vil. Uden gæld vil der være mere tid til familien, oplevelser, ny bolig og alt det andet, du lige nu kun kan drømme om.

Så find ud af hvilken metode, der tiltaler dig mest, og begynd din rejse mod friheden, der ligger og venter på dig, og snart er inden for rækkevidde!