Små babyer kan have behov for at få slukket tørsten, og især på varme sommerdage. Men som forældre til en lille, kommer man nok til at spørge sig selv; hvornår må baby få vand?

Hvis barnet er under 4 måneder, må det kun få kogt vand. Børn over 4 måneder må få koldt vand direkte fra vandhanen

Sisällysluettelo

Ammebarn eller flaskebarn? Sådan slukkes tørsten

Men hvis barnet ammes, har det sådan set ikke brug for vand. Det første mælk fra brystet er nemlig vandholdigt, og slukker tørsten. Hvis baby kun ammer et par tåre, er det højst sandsynligt bare for at slukke tørsten.

Får barnet flaske, kan det dog være en god ide somme tider at tilbyde en smule kogt vand imellem måltiderne. Særligt, hvis det er meget varmt.

Hvornår må babyer få vand (0 – 4 måneder)?

Hvis din baby er under 4 måneder har han eller hun kun behov for små tåre vand, og særligt hvis det er varmt udenfor. Vandet må ikke tage pladsen fra mælk, men især flaskebørn kan have glæde af en lille tår vand mellem måltiderne. Så slipper du måske også for at lave en hel flaske, som baby kun tager et par tåre af.

Hvornår skal baby drikke vand af en kop?

Når barnet begynder at spise grød og mos i  4 – 6 måneders alderen, er det en god ide at tilbyde vand af en kop. Det tager tid at lære at drikke af en kop frem for flaske eller bryst, så derfor er det en god ide at gå langsomt frem og starte med en babykop. Selvom din baby ikke drikker så meget vand, kan man godt tilbyde det flere gange om dagen.

Lue myös:   Milloin vauva voi saada tutin?

Spildfra Tudekop med praktiske håndtag

Denne tudekop er spildfri med en blød tud og store greb, så det er nemt for baby at holde fast om koppen. Den er super god når din baby skal lære at drikke af kop. Din baby kan også ligge ned og drikke, da der kun kommer en smule vand ud ad gangen. Tudekoppen kan indeholde 150 ml. væske. Koppen fra Tommee Tippee fås i flere farver og koster 58 kr. vähittäismyyjältä Babygear täällä.

Drikkeflaske med sugerør fra Philips Avent (spildfri)

Selvom denne drikkekop fra Philips Avent også kan kaldes en flaske, så vil vi lige slå et slag for flasken alligevel. Flasken er udstyret med et sugerør der kan lukkes inde når flaskens låg drejes. Sugerøret er spildfrit, da flasken har en ventil siddende i låget. Flasken er derfor praktisk at have med på tur, for eksempel i bilen. Så kan barnet lære at drikke af sugerør. Flasken kan indeholde 340 ml. væske og er nem at rengøre, da den tåler opvaskemaskine. Philips Avent flasken fås i blå og lyserød og koster 114 kr. vähittäismyyjällä Babygear.

Drikkekop u. hank fra Nuk – Nem & enkel

Meget smart drikkekop der kan rumme 230 ml. væske. Den har et enkelt og fint design, som er nemt at rengøre og nemt for baby at holde på. Den har et skruelåg med en ventil i silicone, der sikrer at væsken fra koppen ikke kan sive ud. Når barnet drikker af koppen og presser læberne mod selve kanten, så vil væsken komme ud. Denne drikkekop er super god som begynderkop, så barnet senere hen kan drikke af en almindelig kop. Koppen er oplagt at have med på tur, da væsken ikke bare kan løbe ud. Alle koppens dele kan skilles ad, så den kan rengøres grundigt. Drikkekoppen fra Nuk findes i farverne Navy, Pink og Turkis til 139,95 kr. jälleenmyyjällä Kids World täällä.

Lue myös:   Arp - mikä on arp?