Her har vi samlet en række af det bedste motorik legetøj til børn. Motorik legetøj er lavet særligt til at opfordre til bevægelse og leg, hvor balancen styrkes. Heldigvis elsker børn at bevæge sig, og derfor er motorik legetøj til børn næsten altid en god gave at give.

Her på siden har vi valgt at dele det motoriske legetøj op i to kategorier afhængig af barnets alder. På den måde kan du forhåbentlig nemmere finde det helt rette motorik legetøj til børn. 

Sisällysluettelo

Sisällysluettelo

Klik på punkterne for at se det udvalgte motorik legetøj til børn

Leder du efter motorik legetøj til baby? Så se et udvalg her

Motorik legetøj til børn på 3 – 5 år

Puky løbehjul

Stå på løbehjul og kom hurtigt fremad. En virkelig god øvelse i balance, og noget af det mest populære motorik legetøj til børn. Fås i flere farver. Egner sig til børn fra 3 år. Til de mindre børn kan en løbecykel med fire hjul anbefales.

5 stk. balancetoppe – Motorisk legetøj til børn fra 3 år

Fem sjove balancetoppe, der øver børnene i at hoppe fra sten til sten. Alle balancetoppene er udstyret med en gummikant, der får dem til at stå meget fast på jorden. Med disse balancesten er det oplagt at lege jorden er gift, eller hvem kan hoppe længst.

Balancetoppene lærer børnene om balance, samt at mestre højdevurdering.

Gonge Roller – træner balance, reflekser, koordination samt bevægelsesmønster

Med sand – motorik legetøj til børn fra 4 år

Et virkelig godt motorisk legetøj til børn. Det gælder om at holde balancen på den ru overflade, og komme fremad ved at rulle brættet med fødderne. Det kræver en rigtig god balance, og der skal nok en del øvelse til før det lykkedes. Denne model er med sand, hvilket gør at den ruller langsommere end modellen uden sand (se nedenfor). Derfor anbefales Gonge Roller uden sand til børn fra 4 år.

Hoppebold

Et stykke klassisk motorisk legetøj til  børn. Hoppebolden er lige et niveau sværere at mestre i forhold til de sjove hoppedyr, som egner til børn helt ned til 1,5 år. Det gælder om at holde fast i håndtaget, og derefter hoppe fremad alt i mens man skal holde balancen. Hoppebolden er mest egnet til indendørs brug, hvis man har meget plads. Ellers er den god til udendørs lege.

Motorik legetøj til børn på 5 år og opefter

Mikadospil – sjovt spil til udendørs leg

Det klassiske pindespil i kæmpestørrelse! Hold pindende sammen som på billedet, og lad den derefter vælte ud over det hele. Herefter går det ud på at tage en pind ud af spillet, uden at de andre pinde bevæger sig. Det udfordrer i den grad motorikken, og samtidig er det en sjov leg og aktivitet for både voksne og børn.

Gonge Roller – træner balance, reflekser, koordination samt bevægelsesmønster

Uden sand – motorik legetøj til børn over 7 år

Et virkelig godt motorisk legetøj til børn. Man skal stå oppe på den ru overflade og herfra komme fremad. Det kræver en rigtig god balance, og der skal garanteret noget øvelse til før det lykkedes. Denne model er uden sand, hvilket gør at den ruller en del hurtigere end modellen med sand (se ovenfor). Derfor anbefales Gonge Roller uden sand til børn over 7 år.

Lue myös:   Kysy ja saa vastauksia | Vauvan motorisia taitoja koskevia kysymyksiä

Ethjulet cykel fra Puky med teleskopsaddelpind

Denne ethjulede cykel kan justeres, så den passer fra en skridtlængde på 56 cm. (ca. 6 år) og op til 85 cm (voksen). Mange børn og voksne synes det er sjovt at køre på ethjulet, og når først balancen er der, så er det rigtig sjovt. Det er naturligvis en formidabel motorisk øvelse at køre på den ethjulede. Her kommer balancen for alvor på prøve. Cykel er udstyret med en saddel, der er designet særligt til børn. Dækket er beregnet til at bruge ude som inde.

På grund af den indstillelige saddel, kan børnene få glæde af denne cykel i mange år frem.

Specifikationer

  • Farve: Sort
  • Vægt: 4,2 kg.
  • Max belastning: 50 kg
  • Størrelse: 16″
  • Teleskopsadelpind
  • Skridsikre pedaler

Bat med bold

Med dette sæt er der mulighed for mange forskellige lege. Rundbold er måske det mest oplagte. Den helt klassiske leg, der er oplagt at spille for børn i skolealderen. Her får børnene brugt deres krop, og brændt en masse krudt af. Banen kan markeres med de medfølgende pæle.