Tyyny vauvalle - Milloin vauva voi käyttää tyynyä?

Som nybagte forældre er der mange ting om barnets ve og vel som man endnu ikke har stiftet bekendskab med. Man er usikker i sin nye rolle og man vil kun det bedste for ens barn. Der er mange ting der naturligt følger forældrerollen, men der er også nogle ting man bør være opmærksom på. Mange forældre er dog klar over, at et spædbarns kranieknogler er meget bløde og at man derfor skal tage hensyn til hvor, hvordan og med hvad babyen skal ligge. Når snakken falder på hvornår en baby skal bruge hovedpude, kan der dog være delte meninger.

Vil du vide mere om hvorfor man ikke bør lade sin baby sove med hovedpude og hvornår det er optimalt at indføre hovedpude til sit barn, så bør du læse med herunder hvor vi skriver om gode råd.

2 afgørende grunde til at spædbørn ikke bør bruge hovedpude

Vi informerer dig her om 2 afgørende grunde til hvorfor man bør vente med, at indføre en hovedpude til sin baby. Der kan være mange delte meninger om hvornår en baby bør sove med hovedpude. Vi kommer med vores mening og håber det kan give dig lidt baggrundviden herom. Læs mere herunder.

 

 

Spædbarnets bløde kranieknogler

Et spædbarn har meget bløde knogler i kraniet og er derfor meget modtagelig overfor tryk fra det underlag som spædbarnet er placeret på. Samtidig er det vigtigt at tage højde for hvordan barnets hoved er lejret, da lejring af hovedet bør ske i varierende positioner. Det skyldes at spædbarnets kranie kan vokse sig skævt og formes efter underlaget, hvis hovedet lejres i samme position hver gang. Dette kan dog forebygges ved at man varierer lejringen af spædbarnets hoved således, at trykket bliver fordelt jævnt på kranieknoglerne.

Lue myös:   Nykyaikaiset kangasvaipat vauvalle - Onko se hyvä idea?

 

Spædbarnets temperaturregulering mindskes

En nem og pålidelig måde hvorpå det er muligt at vurdere barnets temperatur er ved, at mærke efter i barnets nakke. Hvis barnet har det for varmt, vil nakken være svedig og varm. Omvendt hvis barnet har det tilpas, vil hudtemperaturen afspejle dette. Et spædbarn afgiver sin varme igennem hovedet, fordi huden omkring hovedet procentuelt udgør en stor del af barnets samlede hudoverflade. Det betyder også at hvis spædbarnet lejres med en hovedpude kan dette være en hindring for den naturlige temperaturregulering således, at spædbarnet ikke har mulighed for at afgive overskudsvarme til de nærliggende omgivelser. Det kan resultere i at spædbarnet opnår en forhøjet kropstemperatur og eventuel bliver urolig af den grund.

 

Hvornår skal hovedpuden til baby indføres?

Det er selvfølgelig meget individuelt hvornår man vil lade sit barn sove med hovedpude for første gang. Nogle forældre vælger at vente til barnet selv spørger efter en hovedpude, hvorimod andre indfører hovedpuden før. Nogle eksperter foreslår at man i hvert fald indfører en hovedpude til sit barn omkring 3 års alderen, da barnets hoved er så stort, at det har behov for noget støtte om natten. Her er det en god ide at vælge en hovedpude i børnestørrelse, der netop ikke er al for tyk.

 

Hvis du ønsker at få inspiration til hvilke forskellige hovedpuder der er at vælge imellem til dit barn, så se mere hos forhandleren Babyshop lige her.