Adventtikalenteri äidille ja isälle

Joulu lähestyy kovaa vauhtia, ja ennen kuin huomaammekaan, on jo joulukuu. Muistitko ostaa itsellesi adventtikalenterin?

 

Muista joka vuosi ostaa lapsille joulukalenteri - olipa kyseessä sitten 24 yksittäistä pakkausta, 4 adventtipakkausta tai valmis joulukalenteri, jossa on LEGOa, Schleischiä tai suklaata.

Mutta entä sinä itse? Milloin viimeksi äidillä tai isällä oli adventtikalenteri? No, lukuun ottamatta tavallista leikekirjakalenteria, joka luultavasti roikkuu jääkaapissa vuodesta toiseen. Jos joudut miettimään sitä liikaa, siitä on kulunut aivan liian kauan, joten meidän mielestämme sinun pitäisi mennä ulos ja ilahduttaa itseäsi hieman. Osta adventtikalenteri itsellesi, kumppanillesi tai yhteiseksi. Joulu ei ole vain lasten juhla, vaan se on sydämen juhla. Äidin ja isän adventtikalenteri tekee joulusta taatusti entistäkin iloisemman.

Katso alta ja inspiroidu erilaisista aikuisten adventtikalentereista - eli äidin ja isän adventtikalentereista.

adventtikalenteri äidille ja isälle

Sisällysluettelo

Lakrids by Johan Bülow – fra 300 kr.

Denne lakridskalender fra Johan Bülow er helt klart en gourmetoplevelse til lakridselskeren. Her får du forskellige smagsnuancer der hjælper dig med juleglæden, så du på en mere lækker måde kan tælle ned til juleaften. Du kan endda selv vælge størrelsen på kalenderen, alt efter hvor meget lakrids du kan overskue at spise.

Find adventskalenderen fra Johan Bülow her

Øl julekalenderen – 748 kr.

Denne pakkekalender indeholder 24 forskellige øl, hvor størstedelen af dem vil være juleøl. Øllene er pakket ind enkeltvis og nummereret, så der er en klar til hver dag.

Find øl adventskalenderen her

Gourmetvingummi fra Wally & Whiz – 299 kr.

Her får du 24 låger med 12 forskellige smage og du kan endda vælge mellem to forskellige farver på selve pakkekalenderen; fersken farvet eller gråblå. Begge er fine at have stående og hver dag åbner du en lille skuffe med 5-7 vingummier i.

Find den fersken farvede adventskalender her

Find den gråblå farvede adventskalender her

Kaffejulekalender – 449 kr.

I denne kalender indeholder 24 unikke kaffer til kaffeelskeren. Pakkekalenderen levers med snor og klemmer, så den kan pynte så fint i løbet af julen. Kaffekalenderen indeholder ingen aromakaffer og er lækre til alle slags brygninger.

Lue myös:   4 tapaa hemmotella raskaana olevaa vaimoasi tai tyttöystävääsi

Find kaffe adventskalenderen her

kaffeadventskalender

Summerbird – 448 kr.

Denne julekalender er mere til chokoladeelskeren, hvor du bliver beriget med 2 stykker  chokolade hver dag i løbet af julen. Så kan du enten nyde to stykker alene eller dele med en man holder af. Julekalenderen er fyldt med både de ikoniske chokolader og de mere unikke.

Find summerbird adventskalenderen her

Skønhedskalender – 795 kr.

Rudolph Cares har lavet en lille adventskalender med fire pakker, bestående af luksuriøse, økologiske og bæredygtige gaver til både ansigt og krop. Du modtager adventskalenderen pakket ind, så du ikke kommer til at se gaverne på forhånd.

Find Rudolf Cares adventskalenderen her

Rom julekalenderen – 595 kr.

Hvis man er vild med romsmagning eller bare et godt glas rom, så er denne pakkekalender den perfekte nedtælling til jul. De forskellige rom er fra 24 forskellige lande og er dermed 24 forskellige smagsoplevelser.

Find rom adventskalenderen her

Gin og tonic adventskalender – 395 kr.

Denne fine adventskalender er med økologiske tonics og de forskellige gin fra Herbie Gin, Nordisk Brænderi og Trolden destilleri. En behagelig måde at afslutte de kolde dage i løbet af december måned.

Find gin og tonic adventskalenderen her

gin & tonic adventskalender

Hvorfor giver man adventsgaver

Vi venter alle på julen i en eller anden forstand. Nogle venter på at julen snart er overstået og andre venter med forventningens glæde på juleaften. Adventskalenderen eller julekalenderen er med til at tælle ned til juleaften. Adventskalenderen er typisk en der bliver givet hver søndag i advent og oftest er den lidt større end når man vælger at give julekalenderen med 24 pakker i alt.

Julekalenderen stammer fra Tyskland i starten af 1900-tallet. Kalenderen blev i Tyskland og i England kald for adventskalender, da advent betyder Herrens komme og en kalender var nedtællingen. Omkring 2. verdenskrig startede traditionen til pakkekalenderen og efterfølgende adventsgaverne. Julesokken var dengang børnenes egne hjemmesko, hvori de kunne finde søde sager som rosiner, hvis de havde været søde og kul, hvis de havde været slemme.

I 60’erne begyndte den egentlige pakkekalender at komme frem, med håndbroderede klokkestrenge, hvorpå der blev hængt små gaver. Sidenhen blev der valgt mellem 24 små pakker eller 4 advents pakker, der var lidt større.

 

Husk at glæde hinanden fx med en adventskalender

Når vi hører om adventskalendere, så tænker vi oftest på børn. Det er børnene vi tænker på at give en julekalender og de ekstra store julegaver. Sådan er det i det hele taget når vi får børn. Forældre har det med at glemme sig selv. Så prøv du denne jul at, enten glæde dig selv med en adventskalender eller din partner.

Lue myös:   Køb ny mobil på Black Friday

Du kender selv følelsen af, at få en gave, som kommer helt ud af det blå. Den glæder så meget mere end morsdag buketten, som faderen troligt har været nede og købe på børnenes vegne. Selvfølgelig glæder den buket også. Men en helt spontan gave, giver bare et lidt større smil på læben. Hvis du mangler inspiration til at købe den perfekte julegave til manden i dit liv, så læs mere om de bedste julegaveforslag her.

 

Bliv aldrig ked af, hvis du giver en adventskalender, men ikke får en retur – husk glæden ved at give.

Du har købt en pakkekalender til den du elsker, fordi i år skal han/hun virkelig forkæles. Du har siddet som på nåle hele dagen, fordi nu er det endelig tid til at give den. Din partner får gaven og bliver lykkelig over, at du har tænkt på ham/hende og glæder sig nu helt vildt til julen. Dagene går og du venter. Du venter på at få en adventskalender fra din partner, for nu har du jo købt en til ham/hende. Men hvorfor kommer der ikke nogen. December måned nærmer sig. Så bliver det 1. søndag i advent. Så bliver det den 1. december. Stadigvæk er der ikke kommet en adventskalender retur. Det er der du endelig må huske, fordi du har givet en gave, så behøver du ikke at få en retur. Du må holde fast i konceptet ”glæden ved at give”.

 

Det er tilladt at give sig selv en pakkekalender!

Vil du ikke risikere at gå gennem endnu en jul uden en adventskalender, så er det tilladt at købe en til dig selv. Så er du også sikker på at få den du helst vil have. Så behøver du ikke at stå foran din partner med store våde hundeøjne og ønsket om at få en pakkekalender. Du har nemlig selv sørget for din egen lille julelykke – enten i form af 4 skønne adventsgaver, 24 små hyggelige pakker eller 24 låger fyldt med noget sødt.

Lue myös:   Karnevaalipuvut lapsille | Kivat karnevaalipuvut karnevaaleille

Desuden kan der være en ekstra bonus, ved at have købt en pakkekalender til sig selv og ikke fortælle det til andre før julen er startet. For det kan være, at der er en der har lyst til at give dig en adventskalender. Så har du pludselig to adventskalendere, som du kan nyde.  Skulle det så vise sig at være to ens, så kan du altid give den ene væk og virke lidt mere overskudsagtig end du måske i virkeligheden er, med en krigerisk tumling og en præ-teenager af en 4-årig der til daglig giver din hverdag lykke.

 

Byt pakkekalendergaver med en ven

Måske har du en kammerat eller en veninde, der også godt kunne tænke sig at få en pakkekalender, men som ikke har lyst til at købe den til sig selv. Så kan I vælge at købe en til hinanden. Det kan enten være en færdiglavet, som ved eksemplerne ovenover eller det kan være 4-24 gaver du køber enkeltvis og så selv sammensætter til den perfekte adventskalender. Hvis det er en ven der kender dig ekstra godt, så kan du nok se frem til nogle brugbare gaver. Dette er også en god ide, hvis i ikke er på julegaver med hinanden. Så er det en anden måde at forkæle hinanden i den kolde juletid.

En selvsammensat pakkekalender behøver ikke at være kun en type gave. Nogle dage kan rumme et stykke lækker chokolade, en lakridspipe eller en pose blandet slik. På den måde behøver en pakkekalender på 24 gaver ikke at blive voldsomt dyr eller fyldt med alt for mange gaver, som nok alligevel bare ender i skraldespanden.

Ideer til hvad du kan bruge som gaver i din pakkekalender:

  • Ting til bordet: fx en pakke servietter, dækservietter eller en fin lysestage
  • Gadgets: fx en mobil powerbank, lækre høretelefoner eller sleeve til bærbar/iPad/tablet
  • Til hyggen: fx et par dejlige hjemmesko, et blødt tæppe, fyrfadsstager
  • Til boligen: fx et billede i ramme, en vase eller en lille figur
  • Til selvforkælelse: fx et skæg plejesæt, en lækker creme eller skumbad (hvis personen har badekar)