Babydukke | Hvilken dukke er den helt rette dukke?

En baby dukke er et helt klassisk stykke legetøj, som børnene elsker at lege med. Baby dukker giver god anledning til at bruge fantasien, og en baby dukke giver anledning til mange timers leg.

Gå til liste og find den bedste dukke 2017

To slags dukker

Overordnet findes der to slags dukker du kan vælge i mellem. Den ene slags er en dukke med en blød krop, der ikke bruger batterier eller “kan” noget. Den anden slags er en avanceret dukke, der typisk er lavet kun i plastisk. Disse dukker kan for eksempel tisse eller græde.

  • Blød dukke: Dukker med blød krop, der ikke bruger batterier. Barnet skal bruge fantasien når de leger med dukken. Denne type er bedst som den første dukke til små børn fra 1-2/2,5 års.
  • Avanceret dukker: En dukke der bruger batterier, og kan for eksempel græde eller tisse. Denne type dukke er god til børn fra 3 år og opefter.

Her på siden har vi valgt at opdele dukkerne i to alderskategorier:

Blød dukke – Dukker til små børn (1-3 år)

En blød dukke, eller slaskedukke, som det også kaldes, har en blød krop af stof. Dukken egner sig godt som den første dukke til små børn fra 1 – 3 år. Den første dukke bruger barnet til at lære hvordan dukken skal puttes og have mad. Vi har samlet en lang liste, så du forhåbentlig kan finde frem til hvilken dukke din pige eller dreng skal have.

En blød dukke, uden mekaniske funktioner, opfordrer barnet til at bruge fantasien i legen, hvilket udvikler dem mest muligt i denne alder.

>>Klik her for at gå til bløde dukker

Avanceret dukker – Dukker til børn fra 3 år og opefter

Når børnene bliver større, bliver dukkelegen mere avanceret. Dukkerne får personlighed, og de deltager mere i hverdagens aktiviteter sammen med barnet. Dukken kan i denne alder blive en god ven, som man kan fortælle hemmeligheder til, og som altid har lyst til at lege.

Pige med sin elskede dukke.

Liste med bedste dukke 2017

Her har vi samlet en liste over de bedste dukker man kan købe til sit barn, samt hvad der er godt at vide når du skal bestemme dig for hvilken dukke der er bedst. >>Klik her for at se liste med dukker større børn


Babydukke

Baby dukke.

Denne babydukke er 28 cm. lang fra hoved til fødder. Dukken har en blød krop, som gør den meget livagtig at lege med. Du kan vælge mellem 3 forskellige varianter.

Fordi dukken ikke er så stor, er den rigtig god som den første dukke. Er du i tvivl om hvilken dukke du skal give til dit lille barn, så er denne en sikker vinder.

Dukken er helt uden phalater.

Pris 179 kr. Køb dukken her. 


Rubens Barn dukke

Økologisk håndlavet dukke. 349 kr.

En anden blød dukke er denne fra Rubens Barn. Dukken måler 35 cm, og kan bruges af børn fra fødslen, da den er dejlig blød på hele kroppen.

Læs også:   Sengehimmel - Find en flot sengehimmel til børneværelset

Rubens Barn producerer fantastiske dukker, som fremmer udviklingen af empati. Vælg mellem flere forskellige varianter.

Pris 349 kr. Gå til forhandler.

 


Rubens barn Cutie

Karla. Håndlavet Rubens Barn dukke.

Denne dukke fra Rubens Barn måler 34 cm, og fås i fire forskellige udgaver.

Dukken er som alle andre dukker fra Rubens barn med broderede øjne og generelt i rigtig god svensk kvalitet. Dukkerne er godkendt til brug fra 0 år.

Dukken vejer lidt mere end andre dukker, hvilket er med til at give følelsen af en “rigtig” baby.

Karla koster 399 kr. Gå til forhandler


Babydukke med tøj

Hvis du ikke ved hvilken dukke der skal være din pige eller drengs første dukke, er denne et godt bud. Kroppen er dejlig blød så den er lige til at kramme.

Det medfølger tøj til dukken.

Pris 209,95 kr. Køb her. 


Sjov legekammerat

Denne babydukke er dejlig blød og vil helt sikkert blive et hit hos din lille pige eller dreng. Du kan vælge mellem en pige med lyst hår, en med rødt hår eller en dreng.

Dukken er CE mærket, hvilket betyder at den er godkendt til at blive solgt i hele det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

Pris 239 kr. Gå til forhandler. 


Badedukke

Denne baby dukke er til at tage med i bad.

Dukken tørrer hurtigt efter badet, og flyder oven på vandet.

Dukken måler 32 cm. Set til 199 kr. Gå til forhandler

 


Strikket pigedukke fra Smallstuff

En sød dukke til de mindste. Dukken er strikket og har tøj på, og er en helt blød dukke. Dukken er 29 cm høj.

Pris 199,95 kr.

Gå til forhandler


Kanin fra Miniroom

Sød, blød kanin dukke fra Miniroom. Dukken er rigtig sød, og samtidig dekorativ.

Dene dukke er 42 cm høj. Køb den her.

 


Baby Stella

Rigtig blød babydukke med tøj og sut. Dukken er meget blød og holdbar, og kan holde til mange timers leg.

499,95 kr. Køb her.

 


Dukke i fransk look

Denne søde dukke måler ca. 30 cm, og er desginet og produceret i Frankrig.

Rigtig god dukke til de små børn. 349 kr.

Gå til forhandler. 

 


 Lucky boy Sunday

En strikket dukke med et anderledes look end mange andre dukker. Dukkerne fra Lucky boy Sunday ser dekorative ud på børneværelset, og er samtidig dejlige at kramme.

Denne model måler ca. 22 cm. og køster 499,95 kr.

Se flere varianter her. 


Søde dukker fra franske Corolla

Dukkerne måler 30 cm. og er gode til børn fra omkring 18 mdr, hvor mange børn virkelig har fået interesse for at lege med dukker.

Dukkerne er designet og produceret i Frankrig.

Dukken dufter mildt af vanilje, som er den samme duft der anvendes i aroma terapi til at skabe indre ro. Duften er godkendt og testet for skadelige stoffer.

Læs også:   Julegaveideer 3-4 år | Spændende julegaver til de 3-4 årige 2017

Køb de søde dukker her


Cirkeline i tændstiksæske

Cirkeline er kendt fra tv, og hun vil helt sikkert skabe glæde hos de små. Der medfølger en tændstiksæske, som hun kan sove i.

Pris 199 kr. Gå til forhandler.

 


Dukker til store børn (3 år og opefter)

Når børn bliver 3-4 år er de ved at være store nok til en dukke der kan lidt mere. I denne alder bruger de ikke længere kun dukken til at putte og gå rundt med, men dukken får mere personlighed og har sin egen mening. Børnene begynder måske at lave lege-mad til deres dukker, og dækker bord til dem.

I denne kategori har nogen af dukkerne mekaniske funktioner. De kan for eksempel græde, spise eller tisse. Kig i beskrivelserne og find ud af hvilken dukke der er bedst til dit barn.


Fransk babydukke i god kvalitet

Denne dukke er produceret af det franske firma Corolle, der er kendt for sine kvalitetsdukker. Denne variant er blød og lige til at kramme. Dukken dufter mildt af vanilje, som er den samme duft der anvendes i aroma terapi til at skabe indre ro. Duften er godkendt og testet for skadelige stoffer.

Dukken kan sidde selv, og der medfølger sut.

Pris 519,95 kr. Gå til forhandler.


Rubens barn dukke

Rubens barn dukke er særligt populære på grund af deres realistiske udseende. De har en lille vægt i kroppen, så de føles som rigtige dukker. Derudover er dukkerne enten drenge eller piger, med alt hvad der hører til. Produceres i Sverige.

Baby Nils. 499 kr.

Karla. 399 kr.

Emma. 499 kr.

Vælg mellem mange forskellige Rubens barn dukker.

 

 

 


Rubens barn forhandler:

Klik for at gå til forhandler.

Sundleg

Coop

Børn i Balance


Our Generation – meget populære

Disse dukker forhandles hos Børnenes Kartel, som udtaler at dukkerne er blandt deres bedst sælgende dukker. Dukkerne har fint tøj på, og langt hår. De har alle sammen hver deres personlighed og egenskaber. En skøn dukke til de lidt større børn. Fra 3 år.

Køb Our Generation dukker her 

Dukke Ayla måler 46 cm. 369,95 kr.

Dukke Anya. 499,95 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stor dukke. 229 kr.

Stor dukke

Denne skønne dukke er stor nok til at de større børn vil have meget sjov ud af dem. De fås både med og uden hår.

Tøj og udstyr købes ved siden af. Vælg mellem 3 varianter.

Gå til forhandler.


Baby Born

Baby born dreng med tilbehør. 449,95 kr.

Baby Born har igennem mange år været populær. Måske havde du selv en baby born, da du var lille? Dukkerne er interaktive, og kan rigtig mange ting, som gør dem sjove at lege med. Trøst babyer når han græder, giv ham mad når han er sulten, giv ham vand når han er tørstig, hjælp ham med at tisse på potten og giv ham et dejligt bad, når han har lyst.

Læs også:   Rema1000 Babypakke - Gratis startpakke til baby

>>Køb baby born her

Baby born dukkerne har hele 8 funktioner, der er sjove i rollelegen. Fås både som dreng og pige. Når du køber en Baby Born hos Coop får du følgende med:

BABY BORN kommer inklusiv:

– Potte
– Tallerken
– Ske
– Venindearmbånd
– Suttekæde
– Sutteflaske
– Ble
– Sut
– Grød
– Fødselscertifikat

Til baby born kan du købe et væld af udstyr, der pakker til dukken. Her i blandt lift, autostol, klapvogn, barnevogn, bæresele og en masse dukketøj.


Dukken holder på alle hemmeligheder.

 

Sådan vælger du hvilken dukke

Når du skal vælge dukken til dit barn, så er der flere ting du skal overveje. For det første skal du tænke over hvor gammelt dit barn er. Før 10-12 mdrs. alderen er interessen for dukkeleg ofte begrænset. Men omkring denne alder er en det altså en rigtig god gave, der med garanti vil blive leget meget med.

Er dit barn over 3 år, må han eller hun lege med små dele. Det åbner muligheden for nogen af de fine dukker med små sko, smykker eller øreringe. For eksempel de fine Our Generations dukker som du kan købe hos Børnenes Kartel lige her.

Det er muligvis åbenlyst, men spørg også dit barn hvilken dukke de ønsker sig. Nogen børn ønsker sig en dukke med lyst hår, mørkt hår, eller måske slet intet hår. Det kan også være at dukken skal være en dreng. De fleste dukker er piger, men fra Rubens Barn finder du dukker i begge køn og forskellige hudfarver. Gå til Rubens Barn forhandler her.

Tænk også over om dukken skal være blød eller af plast. De fleste dukker vi har nævn her har en blød krop, som gør dem dejlige at kramme og holde ind til sig. Det er dog også muligt at få dukker af plast, som for eksempel de velkendte Baby Born dukker.

  • Hvor gammel er dit barn?
  • Hvordan skal dukken se ud?
  • Skal det være en dreng eller pige?
  • Hvor meget må dukken koste?

Det er, som med alt andet, vigtigt at gøre sig klart hvor meget dukken må koste. Man kan få dukker i mange prisklasser. De dyreste dukker vi har nævnt her på siden koster omkring 500 kr., mens de billigste koster omkring 200 kr. Det hele kommer an på, hvor stor dukken skal være og hvilken kvalitet den skal være.

Derfor er dukker gode til både drenge og piger

Når børnene leger med dukker, efterligner de hverdagen som de kender den. Dukke får mad, bliver puslet og puttet i seng ligesom børnene selv gør. Sociolog Emilia van Hauen udtaler til Vores Børn, at denne rolle ligger naturligt i pigernes gener, da det er kvinderne der er primær omsorgsperson for nyfødte. Ikke desto mindre er fædre i dag en ligeså vigtig omsorgsperson i små børns liv, som deres mor. Derfor giver det mening at lade både drenge og piger lege med dukker i det omfang, og på den måde, de selv vælger.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *