Hvornår skifter man til juniorseng? 

Der er ikke noget endegyldigt svar – det kommer helt an på dit barns behov og udvikling. Læs mere om hvordan du finder ud af om det er tid til at få dit barn over i en juniorseng.

Hvis vi skal sige en tommelfingerregel, så er børn som regel mellem 18 mdr. og 3 år, når de kommer over i en juniorseng. Bliv klogere på, om I bør anskaffe jer en juniorseng ved at læse videre nedenfor.

Til sidst i artiklen kommer vi med forslag til de bedste juniorsenge til lige dit barn.

Hvornår skifter man til juniorseng: Er dit barn klar til en juniorseng?

Måske er jeres barn begyndt at kravle ud af sin tremmeseng, eller måske virker han eller hun bare ikke helt tilfreds med sin seng. Der kan være mange årsager til at man som forældre overvejer hvornår man skifter til juniorseng.

Nogen børn elsker deres tremmeseng, og føler en stor tryghed ved at ligge i en lille “hule”. Andre børn trives bedre med muligheden for selv at kravle ind og ud af deres seng, og sover derfor bedre når de kommer over i en juniorseng. Fordelen ved en juniorseng er også, at man som forældre kan sidde på sengekanten og læse godnathistorie eller holde i hånden, hvis barnet har lyst til det. På den måde er man mindre adskilt fra sit barn med en junior seng, end når man har en tremmeseng.

Her har vi listet tre punkter, som du kan overveje, for at finde frem til om I bør anskaffe en juniorseng.

  • Er der plads nok i tremmesengen?

    Hvis din pode har lange ben, og pladsen er trang i tremmesengen, så er det ved at være på tide at skifte til en større seng. Andre børn kan fint ligge udstrakt i tremmesengen helt op til 3 års alderen.

  • Har du en “udbryderkonge”?

    Prøver dit barn at kravle over kanten på tremmesengen? Eller er det ligefrem lykkedes ham eller hende at bryde ud? Det kan være farligt, hvis barnet prøver at kravle ud midt om natten. Så derfor, hvis du har en lille udbryderkonge derhjemme, er det en god ide at skifte til juniorseng. På nogle tremmesenge kan man tage siden af, så den er åben, hvilket også kan være løsningen på problemet.

  • Er dit barn glad for sin seng?

    Sover dit barn igennem natten lang, eller vågner hun og vil tages op flere gange om natten? Nogle børn trives bedre med en seng de selv kan kravle op og ned fra. Det kan også være dejligt for dem, hvis de selv kan gå ud af sengen og ind til mor og far i løbet af natten.

Find den bedste juniorseng til børn

Hvis i finder frem til, at det er på tide med en ny juniorseng, så har vi udvalgt gode bud på de bedste juniorsenge til børn nedenfor.

Lue myös:   Orgaaniset vauvanvaatteet ja lastenvaatteet

Når I skal finde den bedste juniorseng til jeres barn, er det selvfølgelig vigtigt i vælger en, der lever op til sikkerhedskravene og som er fri for kedelige kemikalier. Sørg derfor altid for at læse varedeklarationen inden I køber. En seng er et lidt større møbel, og ikke så handy at bære hjem i indkøbsposer. Hvis I bestiller online, kan I få sengen leveret til døren. Online er der ofte et stort udvalg af senge, og du kan kigge i flere forskellige forhandlere.

Her har vi forsøgt at gøre det lidt mere overskueligt ved at fremhæve de bedste juniorsenge til børn.

Babydan juniorseng – en god og billig juniorseng

Babydan junioseng forhandles hos Coop og koster 1.149 kr.

En klassisk Babydan junior sänky i et neutralt design, der vil passe ind på ethvert børneværelse. Sengen er udstyret med sengegavle for øget sikkerhed. Sengehesten er især en god ide efter overgangen fra tremmesengen, da barnet jo er vant til at man ikke kan trille ud. Denne juniorseng måler 70 x 160 cm., så den har en god størrelse uden at blive for stor.Sengehestene går cirka 2/3 langs kanten. Denne juniorseng er derfor bedst hvis barnet ikke ligger alt for uroligt om natten, så han eller hun ikke får lagt sig ned i den anden ende hvor der ikke er beskyttelse fra sengehesten. Fordelen er til gengæld, at der er god plads til mor eller far på sengekanten, og det er nemt at komme op og ned fra sengen.

 

Flower juniorseng med blomster og sommerfugle

Flot juniorseng med praktisk plads til opbevaring – perfekt til pigeværelset

Lue myös:   Sjove juniorsenge til børn

Et bud på den bedste juniorseng til pigen der elsker farven lyserød. Sengen er rigtig fin og er pyntet med blomster i flotte og feminine farver. Kanten på sengen går lidt op omkring hovedgærdet, hvilket skaber hygge og tryghed for barnet. Det er en god ide at supplere med en ekstra sengehest, hvis dit barn ligger meget uroligt. Under sengen er der praktiske skuffer til opbevaring af sengetøj eller legesager. Juniorsengen til piger er i kraftig MDF med lakeret overflader. Sengen er passer til madras mål 140 x 70 cm.

Stor prinsessseseng i høj kvalitet

Juniorseng i træ i et flot prinsessedesign

Har du en ægte prinsesse derhjemme? Så er denne juniorseng lige sagen. Det er ikke en billig juniorseng med en pris på 5.569 kr. Prisen på denne juniorseng er højere end så mange andre, fordi den er lavet i massivt træ. Sengen fremstår flot med kroner malet i guld på de lyserøde gavle. Benene og kuglerne på toppen af gavlene er ligeledes i guld, og er med til at give sengen et ægte royalt udtryk. Det er muligt at tilkøbe skuffer til sengen, så der også er plads til opbevaring. Juniorsengen er hele 200 cm. lang, så den kan bruges i lang tid. Skal den bruges til et lille barn på under 2 år, er det dog en god ide at tilkøbe en sengehest for ekstra sikkerhed. Denne seng kan købes hos webshoppen Minegenverden, hvor der forhandles mange flotte møbler i denne serie.

Halvhøj juniorseng – få mere gulvplads på børneværelset

En hyggelig halvhøj juniorseng med et flot forhæng (vælg mellem flere farver og design). Sengen koster 1999 kr.

Lue myös:   Virstanpylväs kortit | Virstanpylväs vauvakortit

En halvhøj juniorseng er en spændende mulighed for mange børn. Det giver mere gulvplads, hvilket man jo næsten altid kan bruge. Barnet kan lege hule under sengen, hvor der er plads til et rigtig hyggehjørne. Mange børn vil syes det er sjovt at kravle op i sengen og sove lidt oppe i højden. Dette er dog ikke nødvendigvis den bedste juniorseng til lige dit barn. Hvis dit barn kan finde på at vågne og gå ud af sengen om natten, eller måske endda gå i søvne, så er en halvhøj seng ikke en god juniorseng, da man jo kan falde og slå sig. Det er også svært for mor eller far at sidde på sengekanten når det er puttetid. Helt generelt er en halvhøj seng nok den bedste juniorseng til de lidt større børn fra omkring 5 år og opefter.