Efterhånden som baby bliver større, og ikke sover så meget mere, synes mange forældre at det er mere praktisk at køre baby rundt i en klapvogn frem for den store barnevogn. Hertil opstår naturligvis spørgsmålet; hvornår må baby sidde i klapvogn?

Svaret er, at baby må sidde i klapvogn når han eller hun kan sidde op selvstændigt.

I en klapvogn holdes baby i en siddende stilling, som kan være hård for ryggen, hvis barnet ikke er stærk nok til at sidde selv. De fleste babyer begynder at bruge klapvognen i 1 års alderen.

Hvis klapvognen kan ligges helt ned, kan baby dog godt bruge den før han eller hun kan sidde oprejst selv.

Vælg en klapvogn, der kan ligges helt ned

Når dagen kommer hvor I skal finde en klapvogn til jeres lilel guldklump, kan det anbefales at vælge en klapvogn som kan ligges helt ned. Så er der nemlig mulighed for at baby uden problemer kan tage en lille lur i klapvognen. Det er både mest behageligt, og mest ergonomisk, at ligge helt ned når man sover. Det belaster nemlig ryggen at sidde oprejst i en billig paraplyklapvogn, hvis man skal sove.

Hos Pixizoo finder du et stort udvalg af billige klapvogne, der kan ligges helt ned.

Britax Römer klapvogn

Super lækker, kompakt klapvogn til børn. Den har god affjedring, der sikrer både dig og dit barn en behagelig køretur. Klapvognen kan ligges helt ned, hvis baby har behov for en lur. Den kan bruges til babyer fra 5 – 6 mdr. og op til barnet ikke længere har behov for klapvogn. Dog kan den maks holde til 17 kilo. Den har tre hjul, hvoraf det forreste er et drejehjul. Vognen er derfor super nem at manøvre rundt med. Et rigtig godt valg af klapvogn – den koster ikke en formue og den er praktisk og behagelig for baby.

Lue myös:   Paras turvaistuin, jossa on isofix

Vælg den bedste klapvogn til dig & din baby

Når I skal finde en ny klapvogn til baby, er det vigtigt at I overvejer hvilket behov I har.

Fordele ved lille klapvogn

Overvejer I en lille er der flere fordele ved det.

  • Nem at klappe sammen
  • Vejer ikke meget
  • Kan nemt være i tog/fly/bil
  • Koster ikke så meget
  • Er god som ekstra klapvogn eller supplement til barnevogn

Fordele ved en større klapvogn

  • Baby sidder mere komfortabelt
  • Den er varmere om vinteren (plads til kørepose)
  • Den kører bedre på ujævne terræner (fx i skoven)
  • Mere plads til varer / tasker

Som altid handler det om at vurdere hvilket behov man har som familie. Har man brug for en lille vogn, der er nemt at klappe sammen og have med på handleturen eller i lufthavnen, så kan en mindre være en rigtig god ide. Det er også en billig løsning, hvis man ikke skal bruge vognen så meget. De små klapvogne koster naturligvis generelt mindre end andre klapvogne, og barnevogne.

Vælger du en stor klapvogn som for eksempel Emmaljunga Super Nitro, kan den faktisk med det samme erstatte barnevognen. Her kan baby både side og ligger super komfortabelt, og den kan køre på alle slags terræner. Til gengæld fylder den mere i bilen, og kan være sværere at komme omkring med i butikker.