Hama – en jul med perleri

Hama perler har i de sidste år hittet hos både store og små. Her kan I få inspiration til at lave en masse fine julemotiver imens vi venter.

Hama perlerne er en hyggelig kreativ stund for børnene og findes i forskellige størrelser, så de passer til barnets alder. Perlepladerne kan eventuelt blive brugt som fine gaver til andre. Det er især oplagt at ligge perler på en dag, hvor det er koldt og vådt.

Her har vi samlet en oversigt over inspiration til mønstre, typerne af perler og til sidst fortæller vi lidt mere om perlerne, gode tricks mm.

Sisällysluettelo

Julekalender: 24 julemønstre med Hama Midi Perler

En perfekt kalendergaveide til barnet, der elsker perler. Eller måske til dig selv, hvis du har lyst til at lave flotte julemønstre med dine perler? Gaveæsken indeholder 24 julemønstre, en til hver dag i december op til jul. Mønstrene er oplagte som julepynt, der fx. kan hænges op på juletræet.

Julevenner – lav flotte julemønstre med perler

I denne bog får du mange mønstre, der alle er i temaet jul. Blandt andet kan du lave julemandens rensdyr, søde grise og alle de andre dyr, der plejer at pryde julen. Mønstrene giver dig mulighed for at pynte flot op til jul i hjemmet. At ligge perleplader giver dig og måske dine børn / børnebørn en god mulighed for at hygge sammen. Bogen er skrevet af Anja Takacs.

Vinkki.

Forfatteren Anja Takacs har også skrevet flere bøger med perlemønstre, blandt andet “Perledyr” og “Perlevenner”. Find disse på Saxo

Hama perler til voksne – 11 kr.

Flotte perler, der er her er vist i den mindste variant – Hama mini perler. Perlerne fås i mange forskellige farver, og koster 11 kr. for 2.000 perler. Der er virkelig mulighed for at lave nogen flotte mønstre med perlepladerne til voksne. I selvskab med en voksen er Hama mini perler også egnet for de lidt større børn (over 7 år).

Hama perleplader til voksne

Disse fine perleplader passer til Hama mini perler, der er særligt egnet til voksne eller større børn over 7 år. Perlepladerne hjælper til at lave flotte mønstre. Når du er færdig med at lave en perleplade, kan du stryge den for at bevare den i lang tid. Du kan se en vejledning til at stryge dine Hama perleplader lige täällä.

Hama midi perler

Disse perler er o,5 cm i diameter. Det er den mellemste størrelse Hama perler, og kaldes derfor midi. De fås ligesom de andre i mange forskellige farver, så der er rig mulighed for at lade fantasien råde, eller måske følge et flot perleplade mønster. I denne æske får du hele 10.000 perler for 115 kr.

Hama midi perler: opbevaringsæske

En flot æske med mange perler, delt op efter farve i små, overskuelige rum. Når du køber æsken er den fyldt med perler, men efter du har brugt dem kan æsken fortsat bruges som praktisk opbevaring til dine perler.

Hama maxi perler perleplade: en sommerfugl

Lav pynt til hjemmet med perleplader. For eksempel denne sommerfugl, der ser flot ud når den hænges i en snor. Se mange flere perleplader og mønstre til Hama Perler på Rito.

Derfor er Hama Perler populære blandt både voksne og børn

Hama Perler er på kort tid blevet meget populære blandt både voksne og børn. At ligge perlemønstre og perleplader giver rig mulighed for at bruge fantasien og kreativiteten. Samtidig sætter det krav til finmotorikken, hvilket kan være en sjov og kærkommen udfordring for både børn og unge. Mange voksne ligge perleplader som en hobby på lige fod med at strikke, hækle eller tegne. Det er hyggeligt at sysle med og samtidig kan man lave noget flot julepynt, påskepynt eller lignende, der kan hænges op i hjemmet.

Børn på over 5 år kan selvstændigt ligge perleplader, hvilket kan være en hyggelig aktivitet at lave sammen med venner og veninder. Det har været en brugt aktivitet i fritidsklubber og fritidshjem i mange år, da det på mange måder er sjovt og sundt for børn at koncentrere sig om at ligge perlerne. Hvis perlepladerne skal stryges, så er det endnu en sjov udfordring, som børnene kan være med til.

Se vejledning til at stryge dine perleplader her

Det er med god grund at perlerne er for både store og små, da perlerne er lavet i tre forskellige størrelser

Hama maxi perlerne er anbefalet fra 3 år og måler 10 mm. De er nemmere at få fat på for de små fingre og en perleplade bliver hurtigere fyldt ud, så de små ikke når at miste interessen alt for meget.

Lue myös:   By KlipKlap - Upeat huonekalut lastenhuoneeseen

Hama midi perlerne er anbefaler fra 5 år og måler 5 mm. Dette er perlen du typisk vil huske fra din egen barndom. Det er også denne perle der hyppigst bliver brugt, når der bliver talt om perler på forskellige blogs mm. Hama midi perlerne kan du ofte finde i diverse supermarkeder, legetøjsforretninger osv.

Hama mini perlerne er anbefalet fra 10 år og måler kun 2,5 mm. Disse små perler kræver lidt mere fingerfinesse og tålmodighed. De er ikke så udbredte i butikkerne som de to andre størrelser, men har man tiden og tålmodigheden, så kan man skabe flotte resultater med disse perler.

Hama perler er en hyggelig hobby for både børn og voksne, og er derfor også oplagt at lave sammen. Det er en god måde at bruge tiden indendørs, især hvis det regner eller er meget koldt udenfor.

  • Når man ligger perleplader, bruger man fantasi og kreativitet
  • Børn og voksne har glæde af at ligge perler sammen
  • Man kan lave flot julepynt, der kan hænges op på juletræet

Ide til de børn der producerer mange perleplader:

De små perleplader kan også sagtens pynte udenpå en gave enten sammen med gavemærkatet eller som et gavemærkat. Hvis I limer papir på den ene side, kan perlepladen laves om til et til og fra mærke. Det vil med garanti bringe glæde til bedsteforældrene, der efterfølgende kan hænge den lille perleplade op som pynt i hjemmet eller på juletræet.