Engelske pigenavne
Overvejer du et engelsk pigenavn til din baby, så bliv her på siden. Engelske navne til børn kan udtales på næsten alle sprog, og så får din datter et navn som der nok ikke er mange andre der har. Find inspiration til engelske pigenavne her på siden.
Din baby skal naturligvis have et navn, som passer præcis til hende. Derfor giver det god mening at researche navne allerede i graviditeten. Det er en god ide at lave en liste over navne som du godt kan lide. Så kan dig og din partner gennemgå navnene sammen, og måske komme tættere på et navn til jeres barn. Det kan såmænd også være en god måde at finde ud af hvad jeres guldklump ihvertfald ikke skal hedde.
Indholdsfortegnelse
Det gode ved engelske pigenavne er at de uden problemer kan udtales i næsten alle dele af verden. Så hvis I kan lide at rejse, eller har familie i andre dele af verden er et engelsk pigenavn værd at overveje.
I engelsktalende lande er der af gode grunde ingen navne med bogstaverne æ, ø eller å da de som bekendt ikke findes i deres alfabet. I Storbritannien og USA er der tradition for at forkorte navne og bruge et kælenavn som kaldenavn.
Hvis en pige for eksempel hedder Magaret kan hendes kaldenavn være Maggie. Det vil sige at der faktisk står en anden udgave af hendes navn på navneattesten, end det navn hun reelt kaldes i hverdagen.
Selvom vi ikke har den samme tradition her i Danmark, er der jo ikke noget i vejen for at du kalder din Elanor for Ellie. Ikke desto mindre skal du overveje om din datter skal have det oprindelige navn eller et kælenavn.
Kig igennem listen herunder med engelske pigenavne. Måske kommer du tættere på at finde det rigtige navn.
- Aria
- Aurora
- Ava
- Charlotte
- Elanor
- Ella
- Elouise
- Evie
- Grace
- Ivy
- Luna
- Maeve
- Olivia
- Ophelia
- Sophia
- Willow
Læs disse spørgsmål og svar og bliv lidt mere forberedt på navngivning af din baby.
Et barn skal have et navn, senest når han eller hun er 6 mdr. Gammel. Det kan gøres enten ved navngivning eller dåb. De fleste kalder dog deres baby ved navn noget før det.
Så længe barnet ikke er navngivet eller døbt, står det jer frit for at kalde jeres barn noget andet fra den ene dag til den anden. Det kan være en god måde at teste forskellige navne af på. Hvis barnet allerede er navngivet, så er det mere bøvlet at ændre navn og kan kun gøres hvis i betaler for det.
Der findes i princippet ingen regler for hvor mange fornavne dit barn må have. De kongelige er for eksempel kendt for at vælge en række fornavne. Mellemnavne har heller ingen begrænsning. Husk dog at hvis navnet ikke er godkendt, skal du søge om at få det godkendt først. Du kan risikere at navnet ikke bliver godkendt, hvis det vurderes at navnet er så specielt at det kan være til ulempe for barnet senere i livet. Til gengæld må du kun give dit barn ét efternavn.