En trekvartseng kaldes også en halvandenmandsseng. Det er en seng der måler 120 x 200 cm eller 140 x 200 cm. En trekvartseng er en god løsning, hvis du bor småt, eller hvis du bor alene. Der kan nemlig sagtens sove to personer i en trekvartseng, hvis man er klar til ikke at fylde så meget. En trekvartseng er dog bedst, hvis man primært sover alene, men engang i mellem har overnattende gæster.

Her på siden har vi taget et kig på de billige trekvartsenge, som man kan købe online. Heldigvis er der efterhånden et rigtig stort udvalg af senge online, som man kan købe til meget billige priser. Som alternativ til en billig trekvartseng kan man med fordel overveje en sovesofa. Det er den pladsbesparende og praktiske løsning. Derfor har vi her på siden også indsat eksempler på gode og billige sovesofaer.

Scroll ned og se flere bud på billige trekvartsenge fra forskellige forhandlere

Nederst i teksten kan du læse om de bedste fjedre i din nye seng, og valg af den bedste madras.

Fordel ved at shoppe nye seng online

Inden for de seneste år er salget af senge online steget markant. Sengene sælges nemlig til en meget billig pris online. Der er ofte meget store rabatter på siderne Bedre Nætter, eller Sengetid.dk. Så hvis du falder over din drømmeseng er det en god ide at slå til, for sengene ryger hurtigt til lave priser.

Hvis du er villig til at købe en seng fra et outlet, har du muligheden for at spare mange penge. Du kan dog ikke nødvendigvis forvente samme niveau af service eller udvalg. Kig forbi Sengefabriksudsalget her.

Billig trekvart seng 

Et godt bud på en billig trekvartseng, der stadig er i rigtig god kvalitet. En trekvartseng kaldes også en halvandenmandsseng. Denne trekvartseng måler 120 x 200 cm. Der er plads til to personer hvis man ikke fylder så meget.

Denne type seng er perfekt hvis man bor alene, men engang i mellem har overnattende gæster. Sengen er fra serien Venus som er blandt de bedst bedste senge hos Bedre Nætter. Det skyldes, at man får en god seng for en fornuftig pris. Prisen på denne seng er 13.499 kr., men er ofte på tilbud til et lavere beløb. Vær dog opmærk på at tilbuddene kun gælder en begrænset periode. Gå til Bedre Nætter her og se flere bud på billige trekvart senge.

 Krone boksmadras: Trekvartseng 120 x 200 cm.

Hvis du er ude efter en ny seng, som ikke kun er billig, men også i rigtig god kvalitet, så kan du kigge forbi Sengetid.dk. Her er der masser af senge på tilbud. Alle sengene er dansk produceret, og i utrolig god kvalitet. De fleste af deres senge fås i alle størrelser, og her under også trekvartsenge. Denne Krone seng har virkelig gode fjedre, og er dækket af en topmadras der virkelig støtter. Det er ikke den billigste trekvartseng men en seng af rigtig god kvalitet. Se mere her.

Billig trekvartseng: En elevationsseng

Denne seng har den perfekte størrelse til dig, der godt kan lide at have god plads i sengen. Den måler 120 cm. i bredden, og 200 i længde. Det er en elevationsseng til den lave pris på 14.999 kr. Sengen har en fjernbetjening til styring af elevationen. Topmadrassen er i latex, hvilket er et super godt materiale, der lader huden ånde. Se mere om sengen her.

Billig trekvartseng fra Coop – Ny seng til under 10.000 kr.

Hvis prisen er en stor faktor i jagten på en billig trekvartseng, så er denne seng et rigtig godt bud på en god trekvartseng til prisen. Her får du nemlig en helt ny seng til under 10.000 kr. Sengen her pocketfjedre inden i, hvilket er den bedste type fjedre til senge. Den har 5 komfortzoner, der er med til at sikre, at du ligger godt. Dette er ikke nødvendigvis topmodellen blandt senge, men det er en ganske fornuftig seng til prisen. Se mere om sengen her.

Valg af fjedre i din trekvartseng

Når du er ude og efter din nye trekvartseng ,vil du måske undre dig over de mange forskellige typer fjedre. Det kan, milde sagt, godt være svært at finde hoved og hale i, hvilke fjedre der er de bedst. Kvaliteten af fjedrene er i høj grad med til at afgøre prisen på sengen. Derfor har vi her lavet en kort gennemgang af de forskellige typer fjedre, som findes i de fleste senge på markedet.

Bedste typer fjedre i seng

De bedste typer fjedre, der giver bedst støtte, kaldes man for pocketfjedre og multipocket fjedre. De giver en meget tilpasset støtte til kroppen. Hver enkelt fjeder er pakket ind i en lille pose. Posen sikrer, at fjedrene ikke kommer til at ramme hinanden, eller i værste fald filtre sammen. Hvis fjedrene først er sammenfiltret, er madrassen så gode som ødelagt. Dette vil nemlig skabe et “hu” i madrassen, hvor der ikke er støtte fra fjedre. I daglig tale siger man, at en fjeder er sprunget.

Fjedertypen der holder prisen nede

Bonellfjedre er udmærket fjedre, men man skal være opmærksom på, at de ikke er pakket ind i poser. Bonellefjedre er derfor langt billigere at producere, og holder prisen på hele sengen nede i et fornuftigt niveau. Ofte bruger man bonellfjedre som det nederste lag fjedre. Det øverste lag fjedre er mest udsatte for brug og sammenfiltring, og derfor skal disse helst være pocketfjedre.

Bonellfjedrene holder ikke nødvendigvis deres spænstighed i mere end 4 – 6 år. De dyre fjedre kan snildt holde 10 år. Så dette skal man naturligvis have med i sine overvejelser, inden man køber en billig seng.

Mange senge har en kombination af flere forskellige fjedre, hvilket også kan fungere ganske udmærket. De bedste senge vil normalt have 2 lag fjedre, hvor det øverste lag enten er pocketfjedre eller multipocketfjedre.

Læs også:   Hvornår skifter man til juniorseng? | Bedste juniorseng til børn

Valg af bedste madras – Find den rette fasthed til din kropstype

Vi har alle forskellige kroppe, og vi har derfor – naturligvis – brug for forskellige madrasser. Madrasser kan være forskellige på flere punkter. De kan have forskellige fastheder, og være lavet af forskellige materialer.

Fasthed på madrassen

Mange ender desværre med at vælge en for blød madras, hvilket resulterer i mange ømme skuldre og nakkesmerter. De fleste der prøver en seng i de fysiske butikker vælger ofte en der er behagelig at ligge på i 5-10 minutter. Men i virkeligheden er der stor forskel på det, og så at ligge på madrassen en hel nat.

Fastheden på din madras bør vælges ud fra vægt. Jo mere du vejer, jo fastere bør din madras være. Dette kan du læse meget mere om hos forhandleren inden du køber sengen.

Madras og topmadras: Hvilket materiale?

Latex er det mest benyttede materiale til topmadrasser. Det er et naturligt materiale, der lader hunden ånde. Samtidig er det enormt spændstigt, og holder spændstigheden rigtig godt igennem årene. Du kan mærke at din latexmadras er slidt op, hvid du trykker den ned, og den ikke længere glatter sig ud med det samme igen. Hvis dit håndaftryk derimod bliver siddende lidt i latexmadrassen, så er det tid til at kigge efter en ny.

Memoryskum er et andet materiale, der også er meget populært, men ikke helt så populært som latex. Memoryskum er ikke lige så spændigt som latex. Det former sig efter din krop, og er god til at holde på varmen. Det vælges ofte af folk, der er meget kuldskær om natten, og godt kan lide følelsen af at synke lidt ned i madrassen.

Hvilket materiale du vælger er helt op til dig selv. Hvis du er i tvivl anbefales det at spørge forhandleren til råds inden køb.

“Futon” sovesofa fra Wupti – billig sovesofa

140 x 200 cm udslået – perfekt størrelse som halvandenmandsseng

Denne sofa har det enkle design vi kender som en futon sovesofa. Den er stilet og enkel i sit udtryk, og fylder ikke meget hverken fysisk eller viduelt. Den ser flot ud som sofa, og er meget nem at omdanne til en seng. Lig en topmadras ovenpå, og du vil hurtig have en god seng du kan sove på.

Sovesofaen koster 2.899 kr.!

Det unikke ved denne sovesofa er at den kan indstilles på flere forskellige måder. Meget anvendeligt i mindre boliger.

Halvandenmandsseng med plads til opbevaring

Her får du en ret billig trekvartseng med madras. Sengen er utrolig praktisk og meget egnet til mindre boliger. Selve sengen kan nemlig vippes op, og nedenunder er der god plads til opbevaring.

Sengen leveres samlet, og du behøver ikke at bøvle med en masse værktøj. Sengen fås i to størrelser: enten 120 x 200 cm. eller 140 x 200 cm. Begge størrelser kan gå under betegnelsen halvandenmandsseng eller trekvartseng.  Det er nemt at vippe sengen op, og gemme sengetøjet væk i løbet af dagen. Der er god ventilation i rummet, hvilket er nødvendigt hvis man opbevarer sin dyne dernede. Selve madrassen er en almindelig boxmadras med fjedre. Ønsker du ekstra komfort til denne seng, kan det anbefales at købe en lækker topmadras at putte oven på. Få inspiration til valg af topmadras her.

Læs også:   Billig seng

Silo sovesofa med chaiselong

En sovesofa kan være den rette løsning for mange, der søger en billig trekvartseng. Sovesofaen er nemlig ideel til mindre boliger.

En sovesofa med chaiselong er en særdeles populær form for sovesofa. Det giver nemlig både muligheden for en stor seng og samtidig god plads til opbevaring. Denne model kan købes hos forhandleren Boboonline, som er en af de store online møbelforhandlere.

Sovesofaens chaiselong er vendbar – det vil sige at den kan spejlvendes. Der gør det store møbel langt mere fleksibelt. Sovesofaen vil se flot ud i stuen, og er udmærket at sove på, enten af overnattende gæster eller dig selv.

Som med alle andre sovesofaer er det nødvendigt at supplere med en topmadras for bedst mulig søvn og komfort.

Billig trekvartseng – det skal du vide

Hvis man har pladsen, og lever i et parforhold, er dobbeltsengen uden tvivl det mest populære valg. Men i dagens Danmark lever flere og flere som singler, eller også har man simpelthen ikke lyst til at købe en seng der optager voldsomt meget plads i hjemmet. Derfor er trekvartsengen et meget populært valg af seng. En trekvartseng kan også kaldes en halvandenmandsseng.

Hvad måler en trekvartseng?

En trekvartseng måler 120 cm. I bredden og 200 cm. i længden. Hvis man er forberedt på at ligge lidt tæt, og ikke fylder så meget, så kan man sagtens sove to mennesker i en trekvartseng engang i mellem. Den er perfekt til gæsteværelset, i ungdomsboligen, eller til dig der bor alene.

Billig trekvartseng

Størrelsen på sengen har naturligvis meget at sige i forhold til prisen. En trekvartseng vil ofte være markant billigere end en dobbeltseng. Det skyldes selvfølgelig, at den er lidt mindre. En billig trekvartseng er derfor en god løsning, hvis du gerne vil sove i en seng af høj kvalitet, men ikke har lyst til at bruge en formue på din nye seng.

Halvandenmandsseng

En halvandenmandsseng er en smule større end en trekvartseng. De to ord bruges dog i praksis ofte om senge, der måler både 120 cm og 140 cm i bredden. Halvandenmandssengen er super god som alternativ til en dobbeltseng. Man kan godt sove to i den, såfremt man ikke er meget stor. Det er klart, at jo større man er, jo mere fylder man også i sengen. Halvandenmandsseng måler 140 cm x 200 cm, og fås hos stort set alle sengeforhandlere.

Sovesofa

Sovesofaen har vi nævnt her som et rigtig godt alternativ til en billig trekvartseng. Sovesofaer fås i rigtig mange kvaliteter og priser. En sovesofa vil ofte have samme mål som en trekvartseng eller halvandenmandsseng, når den er slået ud som seng.