Den bedste højstol til børn | Gennemgang af de bedste højstole til børn

En højstol er uundværlig, når baby skal sidde med til bords. I højstolen sidder barnet sikkert og godt, når hun skal indtage sine måltider. Er du i tvivl om valg af højstol, eller vil se hvilke der er at vælge imellem, kan du se med her.

Vi har udvalgt de bedste højstole på markedet og vurderer dem ud fra både pris, design og anvendelighed.

Indholdsfortegnelse

Klik for at læse mere, og se vurdering af højstolen.

Hvornår må baby sidde i højstol?

De fleste forældre spørger sig selv, hvornår må baby sidde i den fine højstol, som vi har købt? Svaret er når baby sidder stabilt, må han eller hun sidde i højstol. Det anbefales ikke at stable barnet op med puder og dyner, da ryggen så ikke er stærk nok.

 • Baby kan sidde i højstol, så snart hun kan sidde stabilt.

Højstolen kan altså tages i brug så snart baby sidder selv. Det passer oftest meget godt med 5-6 mdr. alderen, hvor de fleste babyer begynder at spise grød og mos.

Hvilken højstol skal man vælge?

En højstol kan enten være ret billig, eller koste omkring 2.000 kr. Det kan derfor være svært at vide, hvilken højstol der er bedst til børn, og hviken højstol man skal vælge.

Vælg højstol efter disse kriterier:

 • Sikkerhed
 • Ergonomi
 • Komfort
 • Stil og design

Valget af højstol kommer helt an på de behov og ønsker man har til barnets højstol. De dyre højstole kan bruges fra barnet kan sidde selv, og helt op til 12 års alderen, hvor der ikke længere er behov for en højstol. Andre, lidt billigere, modeller kan bruges de første par år af barnets liv.

Nogen har brug for en ekstra højstol, der måske skal stå hos bedsteforældrene. I det tilfælde kan det være en god ide at købe en billig højstol, da den ikke skal bruges så meget.

Hvilken højstol er bedst?

Her i guiden, gennemgår vi de mest populære og bedste højstole på markedet. Nederst i guiden finder du også en oversigt over højstole, som IKKE anbefales af Tænk, da de har dumpet diverse sikkerhedskriterier. Du kan se listen ved at klikke her.

Læs også:   Bedste sansegynge

Den bedste højstol er en som barnet sidder godt i, og som passer til det bord, den skal bruges ved. Først og fremmest skal højstolen naturligvis være sikker og ergonomisk korrekt. Når disse kriterier er opfyldt, handler resten om at vælge den højstol man synes er pænest, og passer ind i hjemmet.

De højstole vi gennemgår her, er alle gode bud på den bedste højstol til børn.

Højstol uden bøjle – hvornår?

I starten sidder baby i højstolen med bøjle eller babyindsats. Bøjlen forhindrer baby i at ryge ned fra stolen, og giver ekstra støtte.

Det er meget forskelligt, hvornår børn er klar til at sidde uden bøjle. For mange er det omkring 18-mdr. For nogen er det før, og igen for andre senere.

Når barnet er klar til at sidde i højstol uden bøjle, kan han eller hun selv kravle op og ned fra stolen. Det er ikke kun en god motorisk udfordring – det skåner også mors og fars ryg! Win-Win.

Tripp Trapp stol fra Stokke

Denne klassisker går vist aldrig af mode. Den står i rigtig mange hjem, og mange af os har også selv haft den som højstol, da vi var barn.

Tripp Trapp højstolen er blandt de bedste højstole til børn, da både sæde -og fodstøtte kan justeres i højden. Stolen er gennemtestet, og står meget fast uden at kunne vælte bagover.

Højstolen fås i mange flotte farver.  Mål: 78 x 49 x 46 cm, Vægt: 7 kg

Babysæde til Tripp Trapp stol og newborn skråstol

Kan bruges på stole der er produceret i maj 2003, og fremefter.

Under Tripp Trapp stolen er der et serie nummer. Hvis serienummeret starter med 3,4 eller 5, kan du benytte babysæde og skråstol. Hvis serienummeret derimod starter med 0,1 eller 2, kan du ikke benytte de nye dele.

Når din baby stadig er lille og sidder lidt uroligt på stolen, kan han sidde i et babysæde, så kan ikke kan falde ned.

Babysædet giver ekstra sikkerhed pga. det højere ryglæng og stykket mellem benene, der forhindrer barnet i at rutche ned.

Køb babysæde og Newborn skråstol her

Newborn skråstol til Tripp Trapp højstol gør at stolen kan bruges fra dag 1. Baby kan sidde i skråstolen, og på den måde være med ved bordet, selvom hun endnu er for lille til at sidde selv. Med skråstolen, får i en stol som kan bruges fra nyfødt og opefter.

Stokke Steps

 • 1.119 – 1.146 kr.
 • Fås i hvid, valnød, sort
 • Se mere her

Endnu en fantastisk højstol fra Stokke. Her med den nye model: Stokke Steps.

Stolen er anderledes end Tripp Trapp højstolen, på flere forskellige måder. Udover designet naturligvis har fået en opdatering, er stolen også lidt dybere i sædet. Sædehøjden kan ikke indstilles, men det kan benstøtten naturligvis.

Stolen fås kun i få farver, og fremstår flot i sit nordiske design og udtryk. Til stolen kan du få både babysæde og skråstol, så den kan bruges af børn fra nyfødt og opefter.

I babysædet er der integreret sele, hvilket øger sikkerheden for små banditter. Stokke Steps er bestemt et godt bud på den bedste højstol til børn.

Køb babysæde og newborn skråstol her

Er du en en højstol med flot design, holdbar og sikker udforming og som er nemt at rengøre, så bør du overveje Stokke Steps.

Vægt: 4,6 kg. Højde (sæde): 52 cm. Højde: 71 cm. Bredde: 43 cm.

Leander højstol

 • Pris 1.894 kr. 
 • Fremstillet i FSC-certificeret bøgetræ
 • Se mere her

Leander højstolen er endnu en god højstol til børn. Stolen er udformet i buede linjer, der både giver et smukt udtryk og samtidig skaber god komfort for dit barn.

Leander højstol fås i flere forskellige farver. Det unikke ved Leander stolen er, at den bevæger sig når barnet også bevæger sig. Det er en del af Leanders desgin, der skal gøre børnene mere opmærksomme på deres krop og nyde at sidde med til bords.

Du kan vælge i mellem flere stilfulde farver. Til små børn er der en bøjle med læderstrop. Stolen er nem at flytte rundt på, da den kun vejer 5,1 kg.

 • H: 83 cm, B: 55 cm, D: 56 cm
 • Justerbar ryg-, fod-, og siddeplade

Evomove højstol fra Nomi

 • Pris 1.499 kr.

  Evomove højstol. 1.499 kr. hos Babysam eller Ønskebørn.

 • Forhandler: Ønskebørn og Babysam
 • Se mere om stolen på Evomoves hjemmeside her.

Bedst i test højstol: Evomove højstole er kåret som bedst i test af Forbrugermagasinet Tænk.

Denne stilfulde højstol fra Nomi har de senere år vundet mere og mere frem. Dens lette design, og høje brugervenlighed er et plus for mange.

Derudover kan du selv designe din højstol, og vælge mellem mange forskellige farver og designs.

Til nomi stolen kan der tilkøbes babysæde og newborn skråstol.

Evomove højstols specielle design, tiltaler mange. Den ligner ikke alle andre højstole.

Derudover der tænkt over detaljerne: stolen har trinløs regulering af sædehøjde, og fodstøtten er lavet med en lille forhøjning, som skulle stimulere små føddder.

Babydan højstol

Babydan højstol. 999,95 kr. Køb her.

 • Pris 999,95 kr.
 • F0rhandler: Babytorvet
 • DVN godkendt og har vundet flere internationale priser.
 • Se mere og køb her

Her er endnu en klassisker. Babydan højstol har været på markedet i over 15 år, og er stadig en af de mest populære højstole.

babydan højstol fås i mange farver, og du får bøjle med strop med i prisen. Højstolen kan derfor købes til en langt lavere pris end de førnævnte højstole. Den er dog ikke dårligere af den grund, da det er en sikker og ergonomisk korrekt stol.

Til højstolen kan du tilkøbe hynde for ekstra komfort for baby. Stolen kan bruges af børn fra 6 mdr. (eller når de sidder stabilt) og helt op til skolebørn, der skal lave lektier ved bordet, og har brug for at sidde godt.

Billig højstol

Leder du efter en billig højstol, så kan du kigge på udvalget hos Pixizoo. Her finder du billige højstole, der koster helt ned til 499 kr.

Safety 1st højstol

Safety 1st højstol til kun 499 kr. Køb her

Stolen kommer med foldbar bakke med kopholder. I højstolen er der også en 5 punktssele, så baby ikke falder ned.

Højstolen er ikke blandt de bedste højstole, og er svære at sammenligne med de populære højstole som Tripp Trapp, Stokke Steps og Evomove.

Men denne højstol til børn kan være god som en ekstra højstol, der måske skal stå hos bedsteforældrene. Derudover kan den være god som den første højstol, og så kan man senere opgradere.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *